Diaree la pisici: cauze, simptome și tratament

Diareea în funcția de pisici

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru pisici sunt văzute de un DVM este diaree și scaune libere. Diareea se poate întâmpla dintr-o dată sau poate implica mișcări cronice anormale intestinale. Există multe cauze ale diareei și, în consecință, multe modalități de ao trata.

Diareea poate fi dureroasă și poate indica problemele care stau la baza, cum ar fi cancerul, boala intestinală inflamatorie, paraziți intestinali sau probleme cu dieta pisicii tale. Din fericire, majoritatea cazurilor de diaree la pisici pot fi rezolvate cu ajutorul medicului veterinar local.

Ce cauzează diareea la pisici?

Diareea este cauzată de o problemă osmotică, o problemă de motilitate gastrointestinală, o problemă de permeabilitate sau o problemă secretoare. Diareea osmotică apare atunci când ceva determină ca tractul intestinal să absoarbă prea multă apă în fecale. Diareea asociată cu probleme de motilitate apare atunci când intestinele contractualează prea mult sau prea puțin.

GI ulcere sau sindromul intestinului de scurgere, poate provoca probleme de permeabilitate intestinală care rezultă în diaree. Diareea secretoare apare atunci când tractul gastrointestinal este expus la toxine din infecții bacteriene. Uneori, o pisică are mai mult de o cauză de diaree în același timp.

Cauzele comune ale diareei, toate tipurile pot include:

  • Indiscreția dietetică (pisica a mâncat ceva care a cauzat diaree, cum ar fi gunoiul sau alimentele stricate)
  • Hrăniți o nouă mâncare pisicii dvs
  • Sensibilitatea ingredientelor (cele mai frecvente sensibilități la ingrediente la pisici includ pui, carne de vită, ouă, lapte și soia)
  • Boala inflamatorie intestinală (IBD)
  • Stres
  • Cancerul gastrointestinal, ca limfomul
  • Boli metabolice și hormonale, cum ar fi boala Addison, hipertiroidismul la pisicile mai mari, boala hepatică, boala renală și boala pancreatică
  • Obstrucția tractului intestinal cu alimente, fie cu un corp străin
  • Infecții virale
  • Infecții bacteriene
  • Paraziți intestinali, cum ar fi Coccidia, Giardia sau viermii rotunzi
  • Infecții fungice, cauzate de consumul de alimente vechi care sunt contaminate de spori fungici
  • Medicamente sau toxine

Diareea la pisici poate fi fie acută (OMG sa întâmplat dintr-o dată!), cronică (continuă o vreme) sau intermitentă (începe și se oprește). Diareea este clasificată în continuare în intestin mare sau diaree intestinului mic.

Diareea intestinală mare, văzută la pisici cu colită, implică tensionarea la poop și cantități mici de diaree care pot avea mucus sau sânge. Diareea intestinului mic implică cantități mai mari de fecale, nici o întindere, poate fi întărită, poate provoca o pisică să piardă în greutate. Atât intestinul mic, cât și diaree mare intestinului pot provoca pierderea apetitului.

Cum afectează diareea sănătatea unei pisici?

pisica stând lângă o cutie de gunoi și se uită în sus

Diareea poate face o pisică să se simtă rău și poate provoca, de asemenea, probleme serioase în organism.

În plus față de a face o pisică să se simtă mizerabil și Yucky, diareea determină o mulțime de probleme în multe sisteme corporale în plus față de sistemul digestiv. Diareea severă provoacă dezechilibre de deshidratare și electroliți care pot afecta negativ sistemul cardiovascular, sistemul endocrin, sistemul musculoscheletal și metabolismul general al pisicii.

Mai mult, pisicile cu diaree cronică pot prezenta probleme grave de pierdere în greutate și probleme de gunoi, cum ar fi defectarea în afara casetei de gunoi. Acest lucru pune pisicile în pericol de a-și pierde casa sau chiar viața lor la eutanasie în cazuri severe.

Cum este diagnosticată cauza diareei?

Pisicile cu diaree nerezolvate sau sângeroase necesită o examinare fizică completă, o istorie orală de la proprietar și testarea de laborator a unui eșantion fecal pentru a determina cauza diareei.

Tipul de teste comandate depinde de cauza diareei suspecții VET și poate include o flotare fecală, alte teste fecale și analiza sângelui și urinei. Alte teste pot include raze X, ultrasunete abdominale, teste pentru pancreatită, culturi fecale și biopsie a intestinelor dacă se suspectează boala intestinală inflamatorie sau cancerul.

Cum se tratează diareea?

pisica stând pe persoană

Odată ce ați identificat că pisica dvs. are diaree, tratamentul adecvat poate ajuta la oprirea atât a diareei, cât și a cauzei sale subiacente.

Cele mai multe pisici cu diaree acută, de obicei, au doar un episod de diaree, sunt fine după aceea și nu necesită tratament. Dacă pisica dvs. are numărul 2 în afara, nu puteți observa că pisica dvs. avea diaree!

În caz contrar, tratamentul diareei depinde de mai mulți factori, inclusiv de cauza diareei și cât de severă este diareea. Pisicile cu diaree ușoară pot fi gestionate doar cu alimente cu grăsimi, ușor digerate, fie pui acasă, fie orez sau o dietă terapeutică până când se văd scaunele normale.

Dacă acest lucru nu clarifică problema într-o zi, atunci veterinarul dvs. poate prescrie probiotice care pot fi amestecate în produsele alimentare și medicamentele antidiarre ale pisicii.

În caz contrar, diareea este gestionată prin oprirea diareei și abordarea cauzei de bază. Dacă medicul veterinar suspectează că diareea pisicii dvs. se datorează paraziților intestinali, atunci va fi prescris un Dewormer. Dacă pisica dvs. are diaree datorită IBD, atunci veterinarul dvs. va vorbi cu dvs. despre steroizi și gestionarea dietetică.

Dacă pisica ta are o infecție bacteriană, atunci antibioticele vor fi prescrise. Dacă medicul veterinar suspectează că diareea se datorează unei intoleranțe alimentare sau alergii alimentare, atunci va cere probabil să vă schimbați pisica într-o dietă hipoalergenică sau o dietă de proteine ​​noi pentru un proces alimentar și așa mai departe.

Dacă pisica dvs. este grav deshidratată, are diaree hemoragică sau este altfel foarte bolnavă, atunci pisica dvs. poate fi nevoită să fie spitalizată pentru a trata diareea. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci pisica dvs. va avea probabil un cateter intravenos, să primească lichide și medicamente intravenos și vor fi monitorizate în mod continuu de către personalul spitalului.

Cum pot preveni diareea în pisica mea?

Cea mai bună modalitate de a vă asigura că pisica dvs. nu dezvoltă diaree este de a limita accesul pisicii dvs. la gunoi sau alimente, altele decât dieta lor obișnuită și încercați să nu schimbați alimentele pisicii. În schimb, încercați să fiți consecvenți și să vă hrăniți pisica dvs. un brand de alimente de pisică de înaltă calitate.

Ia pisoiul dvs. în mod corespunzător depus și vaccinat și luați-vă pisicile adulte și eșantioanele febale proaspete la VET anual pentru examinarea pentru a verifica pentru paraziți de wellness și intestinale.

Cele mai multe cazuri de diaree la pisici se rezolvă spontan, fără tratament, dacă pisica dvs. are probleme intestinale, nu ezitați să contactați medicul veterinar local - ea este acolo pentru a vă ajuta.

întrebări frecvente

Ce puteți da o pisică pentru diaree?

Cele mai multe pisici cu diaree acută, de obicei, au doar un episod de diaree, sunt fine după aceea și nu necesită tratament. Pisicile cu diaree ușoară pot fi gestionate doar cu alimente cu grăsimi, ușor digerate, fie pui acasă, fie orez sau o dietă terapeutică până când se văd scaunele normale.

Dacă acest lucru nu clarifică problema într-o zi, veterinarul dvs. poate prescrie probiotice care pot fi amestecate în produsele alimentare și medicamentele antidiarre ale pisicii.

De ce pisica mea de interior are diaree?

Cele mai frecvente motive pe care pisicile din interior le au diaree includ indiscreție dietetică, eu.E. Pisica a mâncat ceva care a provocat diaree, cum ar fi gunoiul sau alimentele rasfatate, alimentând pisica dvs. un nou aliment, sensibilități ingrediente la pui, carne de vită, ouă, lapte sau soia, boala intestinală inflamatorie, stres, condiții metabolice sau hormonale, obstrucția tractului intestinal cu un corp străin, medicamente sau toxine sau cancer al tractului intestinal.

Ce remediu la domiciliu pot să-mi dau pisica pentru diaree?

Cele mai multe pisici cu diaree acută, de obicei, au doar un episod de diaree, sunt fine după aceea și nu necesită tratament. Pisicile cu diaree ușoară pot fi gestionate doar cu alimente cu grăsimi, ușor digerate, cum ar fi puiul și orezul acasă. De asemenea, puteți da probioticele dvs. pot fi achiziționate peste tejghea. Dacă acest lucru nu funcționează sau dacă pisica dvs. este bolnavă, contactați medicul veterinar local.

Când ar trebui să fiu preocupat de diareea pisicii mele?

Cele mai multe pisici cu diaree acută, de obicei, au doar un episod de diaree, sunt fine după aceea și nu necesită tratament. Cauzele de îngrijorare includ diareea cronică care nu se rezolvă cu tratament, diaree sângeroasă, viermi în scaun, pierderea în greutate, pierderea apetitului pentru mai mult de o zi sau dacă pisica dvs. este letargică sau arată deshidratată (ochi răniți, gura uscată, ridicată ritmul cardiac, elasticitatea redusă a pielii).

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Diaree la pisici: cauze, simptome și tratament