Ce să facă dacă există sânge în scaunul pisicii tale

pisica în cutia de gunoi

Dacă pisica dvs. utilizează a cos de gunoi, Probabil că vă familiarizați cu modul în care se arată în mod normal scaunul său. Poate fi în legătură cu a vedea brusc sânge în scaunul pisicii tale. Este cauza de alarmă? Când ar trebui să-ți aduci pisica în veterinar pentru scaun sângeros?

Motive pentru sânge în scaunul pisicii

Există câteva motive pentru care ați putea vedea sânge în pisica. Unele sunt mai grave decât altele.

Diaree poate provoca iritarea căptușelii tractului gastrointestinal inferior, ceea ce duce la sângerare. Dacă pisica dvs. are diaree sau scaune moi, pot începe să apară sângeroase după câteva zile.

Constipație adesea face o tulpină de pisică pentru a defeca. Acest lucru duce uneori la vasele de sânge rupte în tractul GI inferior. Scaunul apare adesea din greu și mic și poate avea sânge pe exterior.

Atât diaree, cât și constipație pot fi cauzate de stres, Modificări dietetice sau intoleranță, paraziți, corpuri străine, infecții, expunere la toxină, boală inflamatorie intestinală și multe alte boli.

Deshidratarea poate provoca constipație în pisici. Pe de altă parte, diareea duce adesea la deshidratare. Constipația cronică poate duce la o afecțiune numită megacolon, un intestin mărit.

Creșteri Ca polipi, chisturi și tumori pot provoca sânge în scaun.

Multe boli și tulburări pot provoca probleme GI care duc la sânge în scaun. În unele cazuri, scaunul pisicii va arăta normal, cu excepția sângelui.

Urmăriți-vă Scaune de culoare închisă care arata tary sau seamănă cu terenurile de cafea. Acest lucru nu poate arăta ca sânge la început pentru că este atât de întunecată în culoare. Asta pentru că este digerat sau parțial digerat. Prezența sângelui întunecat în scaune înseamnă că există sângerări undeva în tractul GI, cum ar fi intestinul subțire sau stomacul.

Dacă vedeți picături de sânge în așternut și pe părțile laterale ale cutiei, nu presupuneți că este din scaun. Sângele poate fi, de asemenea, prezent în urină, mai ales dacă a infecții ale tractului urinar este prezent. Dacă sursa sângelui nu este sigură, atunci ar trebui să vă aduceți în curând pisica.

Ce să faci dacă pisica ta are scaun sângeros

Ar trebui să contactați medicul veterinar în cazul în care mișcările intestinului pisicii dvs. sunt anormale pentru câteva zile, chiar dacă nu vedeți sânge în scaun. Care se ocupă de problema GI poate împiedica apariția sângelui în scaun.

Dacă poopul pisicii tale a fost normal și vedeți un sânge o dată, urmăriți-vă îndeaproape pisica pentru a doua zi sau două. Dacă pisica ta arată orice semne de boală sau vezi sânge din nou a doua zi, atunci este timpul să vizitați medicul veterinar.

Dacă pisica dvs. a avut diaree pentru o zi sau două, contactați medicul veterinar pentru a determina cauza diareei și pentru a ajuta la rezolvare. Acest lucru se aplică dacă vedeți sau nu sângele.

Dacă pisica dvs. nu a avut o mișcare intestinală în câteva zile, trebuie să contactați medicul veterinar. Dacă vedeți ca pisica voastră să defecteze, acesta este și un semn de constipație. VET-ul dvs. poate ajuta la ameliorarea disconfortului pisicii dvs. și poate fi capabil să determine cauza constipației. Adăugarea unei lingurițe de dovleac la alimente poate ajuta la prevenirea constipației și poate ameliora constipația ușoară la pisici. Cu toate acestea, odată ce observați exagerarea și sângele, probabil că a fost suficient de lungă încât este nevoie de îngrijirea veterinară.

Asigurați-vă că urmați sfatul veterinarului dvs. pentru screening-ul de parazit de rutină. Acest lucru este de obicei recomandat aproximativ o dată pe an, dar ar trebui făcut mai des dacă pisica ta are scaune anormale. Acest lucru este deosebit de important dacă pisica dvs. merge vreodată în aer liber.

Când încercați să determinați cauza scaunului sângeros al pisicii, veterinarul dvs. va face mai întâi o examinare completă. Apoi, poate fi necesară o probă de scaun pentru a verifica paraziți și supraaglomerarea bacteriană. În plus, veterinarul dvs. poate recomanda teste de laborator pentru a căuta probleme cu celulele sanguine, funcția de organe și tractul urinar. Radiografiile abdominale (raze X) pot fi de asemenea necesare pentru a căuta corpuri străine, creșteri sau anomalii structurale. O ultrasunete poate fi, de asemenea, recomandată pentru a vă uita mai bine la abdomen.

Tratamentul pentru scaunele sângeroase depinde, în general, de cauza reală a sângelui. Există medicamente de sprijin GI și suplimente pe care VET-ul dvs. le poate recomanda dacă nu se găsește boala acută. Acest lucru poate include utilizarea probioticelor pentru o perioadă de timp. O schimbare de dietă poate fi, de asemenea, necesară.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să facă dacă există sânge în scaunul pisicii tale