Scaunul cat: decodarea scaunului pisicii tale

De ce să folosiți o diagramă de scaun de pisică? Pentru că fecalele pisicii tale sunt unul dintre cei mai mari indicatori ai sănătății lor.

Puneți pur și simplu, o pisică sănătoasă ar trebui să aibă scaune sănătoase. Deși există multe probleme specifice de sănătate care pot provoca semne de la constipație la diaree, este o regulă simplă că fecalele normale (sau scaunele) sunt un semn bun că pisica ta este înfloritoare.

Când vizitați medicul veterinar DVM, este probabil ca vi să vă cereți să descrieți scaunele pisicii dvs., ca parte a adunărului general al informațiilor despre sănătatea pisicii dvs. și, în special, informații despre tractul gastro-intestinal.

Scaunul Cat Sool

Defalcarea indicatorilor de sănătate a scaunelor Cat pe baza culorii și consistenței

Poate fi dificil să se observe mișcările intestinale ale pisicii dvs. dacă sunt animale de companie în aer liber, dar dacă folosesc o cutie de gunoi, ar trebui să profitați de sarcina zilnică de a-și scoate poopul pentru ao observa în detaliu.

Un scaun normal de pisică trebuie să fie maro sau maro închis în culoare, cu o consistență rezonabilă ferm. Ideea este că ar trebui să fie formată, dar nu ar trebui să fie prea tare. Nu ar trebui să existe nici un semn de mucus sau sânge. Este posibil să se efectueze "scorul fecal" bazat pe aspectul unei pisici, dar nu poate fi nevoie să intrați într-un mod atât de detaliat și formal de a efectua o evaluare.

Cat Stool Diagrama cutiei de gunoi

Anomaliile fecale pot indica o mare varietate de probleme care afectează tractul digestiv și dincolo de.

Anomaliile care trebuie menționate includ:

  • Extraneau materie, cum ar fi bilele de păr.
    Fecalele moi (formate, dar mushy) pot fi cauzate doar printr-o schimbare bruscă a dietei (e.G. de la Purina la un alt brand). Alte cauze posibile includ cazuri ușoare sau timpurii de boli enumerate mai jos, care pot provoca diaree mai semnificativă.
  • Loose FECES (Diareea) poate fi cauzată de o serie de factori, inclusiv iritarea intestinală (e.G. prin paraziți intestinali, cum ar fi viermii), infecțiile bacteriene, boala hepatică, boala renală sau boala intestinală inflamatorie (IBD), alergia alimentară și intoleranțele alimentare. Unele probleme de sănătate, cum ar fi hipertiroidismul, pot provoca acest tip de diaree, precum și o serie de alte semne de boală.

În general, există două sub-tipuri de diaree de pisică

În primul rând, diareea intestinală mică tinde să fie bazine mai mari de fecale libere, au trecut mai puțin frecvent. Dacă sângele este prezent, poate fi mai întunecat, uneori descris ca "Țări" (pentru că a fost digerat pe măsură ce a trecut prin tractul digestiv).

A doua, diaree intestinală mare (e.G. asociate cu colita) tinde să fie cantități mai mici de fecale libere, au trecut mai frecvent, adesea cu un sentiment de urgență. Pot fi văzute dungi de mucus și sânge proaspăt.

Citeste mai mult: Cele mai bune produse alimentare pentru diaree

Scaun tare este opusul diareei, iar acest lucru poate indica o serie de alte probleme posibile, ar trebui să rețineți, de asemenea, procesul de defecare: dacă pisica dvs. se întinde când se poopește (așa-numitul "Tenesmus fecal") acest lucru poate indica constipație (e.G. megacolon sau un blocaj de un fel) sau alternativ, acest lucru poate fi cauzat de iritarea intestinului inferior.

Puteți observa că pisica voastră depășind în același timp cu fecalele de trecere: Acest lucru poate sugera disconfort sau durere abdominală.

Întrebări frecvente:

Ce arată o pisică normală?

Așa cum s-a menționat mai sus, o culoare sănătoasă de pisică ar trebui să fie de culoare maro sau maro adâncă (nu galbenă, nu palidă, nu negru) și ar trebui să fie bine formată, ca un cârnați neplăcut. Nu ar trebui să existe sânge și nici o dungă de mucus.

Cum pot spune dacă poopul pisicii mele este sănătos?

Ar trebui să monitorizați poopsul pisicii în cutia de gunoi în fiecare zi, astfel încât să fiți familiarizați cu aspectul normal și consistența pisicii dvs. Poo. Răspunsul la "Ce este scoul despre poopul pisicii mele" este un indicator util al sănătății generale a pisicii dvs.

Cât de mult ar trebui să se potrivească o pisică într-o singură zi?

Nu există reguli absolute despre frecvența și cantitățile de poops de pisici, dar majoritatea pisicilor din scaune generale de sănătate generală o dată sau de două ori pe zi, cu lungimi de patru până la șase centimetri (10-15cm) la fiecare ocazie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Scaunul cat: decodarea scaunului pisicii tale