Știți când să sunați la veterinar despre pisica voastră

Verificarea blănurilor

Acest articol trebuie precedat cu a MARE Disclaimer: Nu sunt instruit în medicina veterinară și nu am abilități în acest domeniu. Mă bazez pe medicul veterinar, care cunoaște pisicile mele, să-și folosească pregătirea și expertiza în diagnosticarea bolilor mele, când sunt indicate. Scriu numai Din punctul de vedere al celui care mi-a împărtășit casa cu zeci de pisici pe un număr egal de ani. Am avut pisici cu dezintegrare, pisici cu cancer, pisici cu fluturi, pisici cu boala dentara si numeroase ocazii, pisicile cu abcese si / sau alte leziuni. Aruncați într-un sortiment nediagnosticat (dar nu ne-tratate), și am avut partea mea de călătorii medicului veterinar. Și am învățat la o vârstă fragedă cât de urgentă pot fi uneori aceste excursii.

De multe ori primesc e-mailuri de la oameni care descriu diferite simptome, pisicile lor se afișează și se întreabă dacă am vreo idee despre cauze. Deși pot avea adesea idei sau opinii, răspunsul meu este întotdeauna același: "Chiar dacă aș fi un medic veterinar, nu aș încerca să vă diagnosticați animalul de companie fără o examinare personală aprofundată. Kitty trebuie să fie văzută de un medic veterinar, fără întârziere."

Iată trei reguli simple pe care le-am conceput.

Prima regulă este "cunoaște pisica ta"

Nu pot accentua prea mult importanța cunoașterii cu atenție a pisicii. Prin observarea zilnică și prin sesiunile dvs. de companie (în timpul căreia veți afla "simt" normal al corpului pisicii dvs.), aflați totul despre starea fizică normală a pisicii dvs. Prin învățarea "normal", veți putea loc mai ușor atunci când pisica dvs. este "din Whack."Observați următoarele rutine ale pisicii tale:

  • Obiceiurile sale alimentare
    El îi lupta mâncarea într-o singură ședință sau nu "găzduiește" toată ziua? O lipsă bruscă a apetitului ar trebui să fie cauza de îngrijorare, în special atunci când este combinată cu alte simptome.
  • Obiceiurile sale de eliminare
    Să se familiarizeze cu dimensiunea, culoarea, consistența și mirosul fecalelor pisicii tale. Rețineți culoarea și cantitatea de ieșire normală a urinei și cât de des urinează în mod normal. Diaree, constipație sau tensionare pentru a urina sunt toate steagurile roșii pe care pisica dvs. are nevoie de albină văzută de medicul veterinar.
  • Mersul său normal
    O pisică se plimba în mod normal cu un pas intenționat, în pașii măsurați. Modificările într-un stil de mers pe jos pot semnifica o vătămare sau o artrită, iar un medic veterinar poate ajuta.
  • Activitate
    Este pisica ta întotdeauna pregătită pentru joc? Este în mod normal energic, e.G., alergând în loc să meargă de la un loc la altul. Pisicile devin, în mod normal, mai puțin active pe măsură ce îmbătrânesc, dar chiar și o pisică superioară ar trebui să joace atunci când este prezentată cu un Jucărie interactivă. Schimbările bruște ale nivelului de activitate ale pisicii pot semnala o vătămare, letargie sau depresie, toate fiind simptome care ar trebui să vă ducă la veterinar.
  • Obiceiurile de îngrijire
    Pisicile sunt în mod normal creaturi fastidioase și vor petrece o mare parte din orele lor de veghe care se îngrijesc. Eșecul mirelui în mod regulat, rezultând o strat grasă, mată, neîngrădită, poate fi cauzată de artrită sau depresie, printre alte cauze și este un semnal pe care pisica are nevoie de ajutor. Pe de altă parte a monedei, o pisică care începe brusc să îngrijească o anumită zonă excesivă, poate suferi o iritare a pielii, cauzată de purici, acarieni sau îngrijirea însăși și ar trebui să fie văzută de un medic veterinar.
  • Sociabilitatea sa
    Deși pisicile au o reputație de independență, majoritatea pisicilor sunt foarte sociabile cu ceilalți ocupanți ai casei lor, atât umani cât și cu patru picioare. O pisică socială anterioară care începe brusc să se hrănească într-un colț are probleme, fie fizice, fie emoționale și are nevoie de ajutor profesional.
  • Schimbări comportamentale
    Exemplul clasic este o pisică care începe brusc urinarea în afara cutiei de gunoi. Cu condiția ca caseta să fie curată și nu există schimbări recente de mediu (noua pisică, un nou copil, schimbare de reședință), urinarea necorespunzătoare este adesea a simptom al unui blocaj inferior al tractului urinar sau a infecției, atât condiții foarte grave. El ar trebui să fie văzut de un profesionist, fără întârziere.

Cea de-a doua regulă este "când aveți îndoieli, sunați la veterinar"

Dacă pisica dvs. prezintă unul dintre simptomele enumerate anterior pentru mai mult de 12 ore sau mai mult de una dintre ele pentru orice perioadă de timp, aș sfătui să cheme medicul veterinar fără întârziere. Evident, urgențele sunt doar că, și așteaptă orice perioadă de timp ar putea pune pisica în pericol.

Urgențe

Urgențele includ vătămărioase din accidente, arsuri, otrăvire posibilă, intepaturi de insecte sau mușcături, convulsii sau înghițite obiecte străine, printre altele. Aceste condiții indică un apel către medicul veterinar în timpul orelor de program sau la un apel la cea mai apropiată clinică veterinară de urgență după ore. Alte condiții de limită, cum ar fi vărsăturile bruscă și în curs de desfășurare sau a letargiei extreme merită, de asemenea, un apel telefonic imediat.

Pisica noastră senior, Bubba, aruncă destul de frecvent, de obicei după masă. Am învățat să nu fim prea alarmați despre asta, pentru că l-am fi verificat de către medicul veterinar de mai multe ori. Unele pisici mănâncă prea repede și dacă au un stomac deosebit de sensibil, vor arunca ca rezultat. Totuși, îl urmăm mereu îndeaproape după aceste incidente și, dacă a arătat vreodată alte semne de boală (letargie, slăbiciune, vărsături continue sau "pleoapa" 3rd "semnificativă, l-am duce imediat la medicul veterinar. Am avut nevoie să facem acest lucru în câteva ocazii.

A treia regulă este "cunoașteți când să căutați pe web"

Internetul oferă o mare varietate de informații pentru cei care o caută, iar bogăția articolelor veterinare despre diferite boli și condiții este un bun exemplu. Sunt la fel de repede ca persoana următoare să indice mouse-ul pentru a căuta mai multe informații despre o anumită condiție, așa cum am făcut cu Bubba cu mai mult de o dată. Dar am făcut-o, numai după Veterinarul nostru a examinat Bubba și a început un curs de tratament. Sunt sigur că veterinarul nostru a crezut că sunt un dăunător, pentru că am citit un articol și l-am sunat, spunând: "Ce zici de acest diagnosticare potențială?"El înțelegea totuși, și a pus Bubba prin fiecare test pe care l-am sugerat, doar pentru a-mi ușura mintea. El a ascultat, de asemenea, când am sugerat un tratament alternativ pe care l-am citit. Dacă credea că un remediu holistic ar putea ajuta, dar mai important, nu ar face nici un rău, ar fi încercat. În caz contrar, el ar explica de ce ar putea să nu fie potrivit.

Linia de jos este că, dacă pisicile prezintă simptome neobișnuite sau o combinație de simptome, primiți mai întâi telefonul și după ce medicul veterinar a examinat Kitty și a prescris un curs de tratament, apoi ridicați mouse-ul și surf la inima ta Conținut, pentru o mai bună înțelegere a stării pisicii tale.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Știți când să sunați la veterinar despre pisica voastră