Înțelegerea de ce pisicile se sfătuiesc

Grooming Cat

Majoritatea pisicilor sunt neatniki și cheltuiesc până la 50% din timpul lor treaz, răsfățând într-o formă de îngrijire a pisicilor. Cu toate acestea, îngrijirea este învățată prin comportamentul copie-pisică în timpul pisicilor. Pisicii învață să se lingă la o vârstă foarte fragedă și sunt auto-baie până când sunt înțărcați.

Înțelegerea de ce pisicile mirele

Îngrijirea face mai mult decât păstrarea pisicii arată bine. Această activitate menține o piele sănătoasă prin stimularea producției de sebum, o secreție uleioasă produsă de glandele sebacee la baza fiecărui păr. Lins se răspândește sebum peste haina de păr pentru a lubrifia și proteja blană și face să strălucească. De asemenea, îndepărtează părul liber și previne covorașele și îndepărtează murdăria și paraziți cum ar fi puricii.

Grooming este, de asemenea, un barometru pentru Feline Health. Un aspect neterminat poate semnala boală într-o pisică și pisici mai mari cu artrită poate fi în imposibilitatea de a preveni suficient pentru a rămâne curată. Boala emoțională sau fizică poate declanșa Comportamentul excesiv de îngrijire cum ar fi lingerea unei zone specifice, fie din cauza durerii, fie a anxietății.

Pisicile nu pot transpira să se răcească. În timp ce câinii se răcesc, o pisică pe care pantaloni (respirația gurii deschise) este hipertermică (supraîncălzită) și poate avea nevoie de atenție veterinară, în funcție de situație. În loc să se răcească, pisicile se bazează pe evaporarea saliva răspândită pe blană.

Cum pisici mirele

Fiecare pisică are propriul ritual de îngrijire, dar cel mai mult încep cu linsul gurii, bărbie și mușchi mai întâi. Care sunt urmate de fiecare umăr și din ansamblu. Ea va spăla apoi flancuri, iar picioarele posterioare, organele genitale și apoi coada de la vârf la capăt.

O pisică folosește o forepaw umedă pentru a curăța fața, capul și urechile și redampens laba prin lins după fiecare puțuri. Ea va schimba labele în funcție de ce parte ea este spălată.

Apoi, ea se va zgâria cu gheare din spate pentru a curăța și morma gâtul și urechile. Ea nibblează pe ghearele din spate pentru a le ține îngrijorate și ambele nibble și ghearele un obiect care să-i depună ghearele din față în formă.

O limbă a pisicii are numeroase spini sau papile, care face ca suprafața limbii să fie dur. Puteți observa acest lucru când o pisică vă linge pielea și se simte ca șmirghelul. Aceste papilei ajută la apuca pe blană și pieptene prin ea, făcând îngrijirea și mai eficientă.

Îngrijirea reciprocă

Îngrijirea reciprocă exprimă relația prietenoasă dintre pisici. De asemenea, ajută pisicile să se îngrijească de zonele greu accesibile ale corpului, de obicei din spatele regiunilor capului și gâtului.

Cu toate acestea, îngrijirea reciprocă este mai mult o activitate socială decât una igienă. Îngrijind o altă pisică își exprimă confortul, însoțirea și chiar dragostea. Pisicile care s-au îngrijit de părul unui proprietar, linge brațul tău și acceptă mânerul proprietarului, de fapt, se angajează în îngrijirea reciprocă care exprimă încrederea și afecțiunea. Sunteți Kitty-binecuvântat!

Deplasarea îngrijirii

Pisicile folosesc, de asemenea, îngrijirea pentru a se simți mai bine emoțional. Comportamentele care par inadecvate situației sunt denumite comportamente "deplasare". Pisicile folosesc îngrijirea în această funcție mai mult decât orice alt comportament. Kitty-ul tău se poate mire brusc când Sentimentul de teamă, pentru a scuti tensiunea sau atunci când este incert cum să reacționați la o situație.

De exemplu, o pisică care se confruntă cu un animal agresiv poate (în loc să alerge) brusc să înceapă frenetic îngrijirea. Sau poate că pisica dvs. este judecă un salt și cade și apoi începe să mirezi furios ca și cum ar fi jenat. În acest caz, îngrijirea servește ca mecanism de auto-calmare (Kitty Massage).

Behaviori ai animalelor cred că îngrijirea auto-îngrijire ca un comportament de deplasare ajută ca pisica să se ocupe de conflicte. Poate că senzația de atingere are un efect direct asupra chimiei creierului sau a impulsurilor neurologice care fac ca pisica dificilă să se simtă mai bine. Cu alte cuvinte, auto-îngrijirea poate fi auto-medicină cu o formă felină de Prozac. Sau poate că este doar o modalitate inconștientă pentru ca pisica să se distragă, așa cum unii oameni își mușcă unghiile pentru a ușura tensiunea.

Unele îngrijiri de deplasare este perfect normală pentru pisici. Dar dacă pisica dvs. devine obsesivă de îngrijire, astfel încât acesta să interfereze cu alt comportament normal sau cauzează daune fizice (de exemplu, căderea părului sau rănirea pielii), căutați un sfat al veterinarului.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: de ce pisicile purr?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Înțelegerea de ce pisicile se sfătuiesc