Acnee cat: cauze, simptome și tratament

Cat de acnee CatAcest articol este despre acneea de pisică (cunoscută și sub numele de acnee feline, acnee de bărbie, foliculită sau furunculoză). Scopul acestui articol este de a oferi o explicație simplă, clară despre acnee CAT pentru proprietarii de pisici.

Ce este acneea pisicii?

Acneea de pisică nu este diferită de acneea umană în unele moduri, dar există și diferențe.

La pisici, la fel ca la om, acneea este o afecțiune a pielii care se dezvoltă atunci când foliculii de păr devin conectați cu ulei de ulei și celule moarte ale pielii. În ambele specii, acești pori înfundați sunt văzuți ca puncte negre și cosuri, iar infecția continuă a foliculilor blocați duce la imaginea completă a acneei.

La om, acneea este cea mai frecventă printre adolescenți, influențată de schimbarea hormonilor și, în special, a crescut androgeni (hormoni masculi).

La pisici, starea poate fi văzută la orice vârstă: pisicile adolescente nu sunt mai predispuse la acest lucru decât adulții.

Cât de comună este acneea pisicii?

Cazurile ușoare de acnee de pisică sunt foarte frecvente, cu semne de grad scăzut care nu pot fi chiar observate de proprietari (pielea este ascunsă sub blană). Avansat, acneele grave de pisică este mai puțin frecventă și poate fi dificil de rezolvat.

Cum pisicile primesc acnee cat?

Simptomele acneei de pisică

Pisicile dezvoltă cel mai adesea acnee în jurul glandelor mari sebacee, situate pe bărbie, buzele și la baza coada.

Acneea de pisică este legată de un anumit tip de glandă din piele, cunoscut sub numele de glanda sebacee. Majoritatea glandelor sebacee sunt atașate la foliculii de păr, producând o secreție uleioasă (cunoscută sub numele de sebum) care acoperă firele de păr, făcându-le strălucitoare, impermeabile și flexibile.

Pe lângă aceste glande sebacee bazate pe păr, există glande sebacee separate pe bărbie, buzele și baza coada, precum și alte locuri. Aceste glande mai mari au nume specifice și o anumită funcție: ei joacă un rol important în marcajul de parfum, care este un comportament social important pentru pisici.

Acesta este motivul pentru care pisicile se freacă de oameni și obiecte în casa lor, apăsându-și bărbia, buzele, capul și coada pentru a marca aceste zone cu secreții de arterie.

  • Glandele sebacee sub bărbie sunt cunoscute sub numele de "organul subtil". Aceasta este zona care este cea mai mare parte afectată de acnee de pisică.
  • Glandele sebacee de la baza coada sunt cunoscute sub numele de "organul supracaudal". Atunci când această zonă este afectată de schimbările asemănătoare acneei, starea rezultată a pielii este cunoscută sub numele de "coada Stud". Această condiție va fi discutată într-un articol mai târziu.

Acneea de pisică începe atunci când glandele sebacee de bărbie și glandele sebacee legate de păr sunt supra-active, provocând o secreție excesivă care apare ca acumulări galbene sau maro pe blana acestei zone.

Deschiderile glandelor se blochează de această secreție groasă, combinată cu keratină excesivă, creând comedoane (cunoscute și ca "Blackheads"). Infecția bacteriană a glandelor blocate urmează, ducând la pustule și abcese, împreună cu inflamația generală a foliculilor de păr (foliculită) și pielea înconjurătoare (Pyoderma).

Simptomele acneei de pisică în pisici

Semnele timpurii ale acneei de pisică includ greasiness excesiv și decolorare a pielii în zona bărbiei și buze. Comedoanele (Blackheads) și Whiteheads pot fi văzute. Deoarece starea progresează, infecția bacteriană a foliculilor de păr și a glandelor sebacee duce la foliculită și pioderma, cu piele umflată, umflată, umflată, care poate fi oozazică.

Zonele afectate sunt dureroase și pot fi mâncărime, cu pisica zgâriat în mod repetat bărbia și buzele. Există adesea pierderea părului, cu zone afectate având o suprafață fără păr, strălucitoare, înroșită. Acumularea de secreții poate provoca acumula resturi uscate, cruste, scabiere. 

Îngrijirea slabă poate agrava condiția din cauza acumulării de descărcări pe blană.

Cauzele acneei de pisică la pisici

Cauzele acneei de pisică

Nu am identificat clar cauzele acneei de pisică, dar cunoaștem mai mulți factori care pot contribui. Unele pisici, de exemplu, pot dezvolta acnee dacă sunt alergice la mâncărurile lor alimentare sau de apă.

Cauzele acneei de pisică nu au fost identificate clar, dar factorii care pot juca un rol includ:

  • Supra-producție de secreții din glandele sebacee din motive necunoscute
  • Genetics: Problema este mai frecventă în unele rase de pisici cum ar fi persanii
  • Cauzele virale sunt suspectate în unele cazuri
  • Alergiile la anumite elemente, cum ar fi alimentele din plastic și bolurile de apă, pot fi implicate
  • Substanțele iritante din mediul înconjurător pot juca un rol
  • Alergiile alimentare pot juca uneori un rol
  • Boala auto-imună poate fi implicată în unele cazuri
  • Ringworm (o infecție fungică) poate sta la baza unor cazuri
  • Paraziți ai pielii (E.G. Demodex cauzând mange) poate fi uneori implicată

Diagnosticarea acneei de pisică

Dacă DVM dvs. veterinar suspectează că pisica dvs. poate avea acnee de pisică, pot fi luate următorii pași.

1. Istoricul detaliat

Veterinarul dvs. va discuta fiecare aspect al vieții și îngrijirii sănătății pisicii dvs. Există și alte cauze ale acelorași tipuri de semne ca acnee de pisică, iar această istorie va contribui la diferențierea diferitelor cauze posibile.

2. Examinare fizică

Veterinarul dvs. va verifica cu atenție pisica dvs., observând orice alte semne fizice de boală, căutând alte condiții care pot fi legate de boala pielii.

3. Teste de piele

  • Citologia pielii (colectarea unui eșantion din leziunile cutanate cu bandă lipicioasă) permite medicului veterinar să examineze celulele de pe piele sub microscop. Se pot identifica numere excesive de bacterii (datorită infecției secundare) sau drojdiilor (cum ar fi Malassezia).
  • Așezările cutanate (folosind marginea unei lame de scalpel apăsate pe pielea pisicii) pot fi efectuate pentru a căuta paraziți cum ar fi Demodex sub microscop
  • Cultura fungică poate fi efectuată pe o probă de la pielea afectată pentru a exclude viermele de ring
  • Cultura bacteriană, cu sensibilități antibiotice, poate fi efectuată atunci când o pisică are nevoie de antibiotice specifice pentru a rezolva infecțiile profunde
  • O biopsie a pielii poate fi luată astfel încât schimbările din piele să poată fi examinate de un histopatolog sub microscop: acesta este modul în care se face un diagnostic definitiv, dar nu este întotdeauna necesar.

 4. Alte teste

  • Este posibil ca medicul veterinar să poată efectua alte lucrări de sânge, inclusiv grupul obișnuit de teste de diagnosticare, cum ar fi hematologia (numărul de sânge) și profilele de biochimie, pentru a confirma că nu există altă cauză fundamentală a acneei pisicii dumneavoastră.
  • Radiografia (razele X) poate fi rareori efectuată pentru a verifica pentru boala osoasă sau dinte care ar putea duce la inflamație în barul și zona de buze. Veterinarul dvs. vă va sfătui dacă sunt indicate sau nu astfel de investigații detaliate.
  • În cazuri foarte severe, medicul veterinar vă poate sugera trimiterea la un medic veterinar cu un interes deosebit în dermatologie.

Cât costă tratarea unei pisici cu acnee de pisică?

Este imposibil să se estimeze costul tratării acneei de pisică, deoarece există o gamă largă de severitate diferită a problemei. Un caz ușor poate necesita o intervenție minimă, în timp ce un caz sever poate avea nevoie de investigații și tratamente continue de-a lungul multor luni. Ar trebui să întrebați medicul veterinar pentru o estimare detaliată înainte de a fi de acord să procedați cu tratamentul.

Tratamentul pentru acnee de pisică

Tratamentul acneei cat

În plus față de abordarea cauzei fundamentale a acneei pisicii dvs., tratamentul poate implica în mod regulat curățarea zonei afectate.

Nivelul de tratament depinde de severitatea problemei. În general, există două tipuri de tratament.

Tratamente topice

  • Cazurile ușoare pot răspunde tratamente topice simple, Similar tratamentelor de acnee umane, incluzând șampoane antibacteriene și de curățare, spălări sau șervețele care pot conține clorhexidină, peroxid de benzoil, acid salicilic și / sau lactat de etil. Un unguent anti-bacterian specific, MuPirocin 2%, este uneori aplicat de două ori pe zi. Alte unguente antibiotice pot fi, de asemenea, recomandate de medicul veterinar. 
  • Dacă există o acumulare de descărcări, aceasta poate ajuta la reduceți zonele afectate cu o lână de bumbac sau o spălare curată, Folosind o soluție caldă de apă caldă moale (1 linguriță într-o halbă) sau săruri Epsom (Sulfat de magneziu) la, una și jumătate de linguriță pe pint). Produsele liniștitoare, cum ar fi Aloe Vera, pot fi de ajutor, și alte produse cum ar fi Witch Hazel au fost sugerate, dar trebuie să se țină seama de faptul că nu agravează iritarea (e.G. Dacă într-o bază de alcool). 
  • Este logic Schimbați de la un castron de plastic la oțel ceramic sau inoxidabill mâncăruri alimentare și apă.

Citeste mai mult: Cele mai bune fântâni de apă pisică

Tratamente sistemice

  • Dacă testele de piele sugerează infecții bacteriene severe, pot fi recomandate antibiotice sistemice, în mod ideal pe baza rezultatelor testelor de sensibilitate la antibiotice. În cazurile cu roșeață și inflamație semnificativă, un corticosteroid, cum ar fi prednisolona, ​​poate fi recomandat de către medicul veterinar pentru a atenua un sistem imunitar supra-reactiv.
  • Suplimentele nutriționale, cum ar fi acizii grași esențiali, sunt utile, deoarece acestea sunt pentru multe probleme cutanate, pentru a optimiza sănătatea generală a pielii.
  • Isotretinoina, cunoscută și sub numele de acid 13-cis-retinoic și vândute sub numele de mărci Accutan, a fost utilizat pentru cazurile umane de acnee și, uneori, a fost recomandat pentru cazuri foarte severe de acnee de pisică care nu răspund la tratamentele standard. Cu toate acestea, acesta este un medicament puternic, cu efecte secundare potențial foarte severe, astfel încât acest lucru poate fi luat în considerare numai sub supravegherea directă veterinară. Produsul nu este licențiat, iar impactul său pozitiv asupra acestei boli nu a fost dovedit.

Monitorizare și prognoză

Examinarea vizuală a zonelor afectate de piele ușurează evaluarea progresului acneei de bărbie. Prognosticul este, în general, bun, majoritatea cazurilor care răspund bine la tratament. O problemă slabă, este adesea necesară, iar terapia de întreținere (poate doar tratamente topice).

Concluzie

Acneea de pisică este o afecțiune comună a pielii care afectează bărbia și buzele pisicilor. Problema seamănă cu acnee umane, iar în timp ce există unele paralele în cauze și tratamente, există și multe diferențe. Un regim simplu de tratament la domiciliu, care implică șampoane și curățenie, poate fi uneori suficient pentru a controla această boală, dar implicarea veterinară este importantă în cazurile grave.

întrebări frecvente

Cum tratați acnee de pisică?

Tratamentul topic, folosind șampoane sau unguente, este prima abordare, cu cazuri mai avansate care necesită o prescripție sistemică numai medicamente, cum ar fi antibioticele și antiinflamatorii.

Cum pot trata acnea pisicii mele la domiciliu?

Cea mai simplă formă de tratament este o baie regulată (de exemplu, apă slabă sărată) și utilizarea șampoanelor anti-bacteriene pentru a curăța zonele afectate de piele.

Acnea pisica pleaca?

Cele mai multe cazuri de acnee feline se rezolvă cu tratament, dar adesea un nivel mai scăzut de întreținere terapie topică (de exemplu, cu o curățare pe săptămână) poate fi necesară pentru a preveni recurența. Breakouts de acest tip de dermatită foliculară se poate întâmpla ocazional, ceea ce duce la necesitatea de a crește nivelul de tratament intermitent.

Ce cauzează acnee de pisică?

Cauza este parțial genetică (unele pisici sunt mai predispuse la acest lucru), probabil datorită unei tendințe la alergii sau boli auto-imune. Factorii externi pot juca, de asemenea, un rol, inclusiv alergii la materiale plastice sau alimente, precum și infecții parazitare, bacteriene, virale sau drojdie și chiar substanțe iritante în mediul înconjurător.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Acnee cat: cauze, simptome și tratament