Cum să scapi de purici pe pisica ta

Pisica sa scarpinat

Placăle nu sunt întotdeauna evidente pe pisici, de fapt, pisicile sunt notorii pentru "ascunderea" că au purici. Si ghici ce? Chiar și pisicile de interior le pot obține! Dacă vedeți purici pe pisica voastră, ei vă prind adesea prin surprindere: creaturi mici, rapide care izbucnesc prin blana de pisică, sărbătoarea pe sânge și făcând mâncărime. Uneori este o mâncărime ușoară. Othertimes cauzează căderea gravă a părului și mâncărimea. Cu toate acestea, dacă ați văzut Fleas, Păstrați calmul: controlul puricii pisicii nu numai că este posibil, este relativ ușor.

Cum pot spune dacă pisica mea are purici?

Cea mai comună purici care se hrănește pisicile, câinii și oamenii sunt Ctenocefalide Felis. Dacă observați zgârierea pisicii și nu sunteți sigur dacă purici sunt cauza, puteți încerca cu siguranță să utilizați a Placa de purici pe pisica ta și să observe dacă sunt prezente puncte negre mici. Aceste specii negre sunt numite în mod obișnuit "murdărie de flea", dar în realitate, este excrementul frunzele de purici.

Dacă nu le vedeți, nu înseamnă că nu sunt acolo, deoarece puricii pot fi prezenți în număr mic în care murdăria puricii sau purici pur și simplu nu sunt vizualizați. Puricii sunt foarte buni la ascunzând pisica. În alte cazuri, ochiul instruit al unui medic veterinar poate fi necesar pentru a găsi aceste mici puncte negre (mai ales dacă pisica dvs. este multicolor sau mai întunecată) care apar pe pieptene. Dacă găsiți specile negre, spargeți unii cu un prosop de hârtie umed, iar murdăria de purici va transforma o culoare rugină sau roșie. Culoarea roșie este reziduul din sângele pisicii și un avertisment că controlul puricii pisicii este necesar.

Bolile de feline comune transportate de purici

Ca și cum mâncărimea și stingerea nu erau suficiente, puricii transmit, de asemenea, alte condiții care pot avea un efect mai dăunător asupra sănătății pisicii tale.

  • Anemie: Necontrolate infestarea de fleacuri poate provoca anemie din cauza pierderilor de sânge - acest lucru poate fi uneori fatal, în special în pisoi. Gumele palide sunt un steag roșu pentru anemie la pisoi și un semn că este necesară o atenție veterină imediată.
  • Tapeworms: Placii poartă, de asemenea, un parazit numit Tapeworm care sunt frecvent găsite în pisica care au fost expuși la purici.
  • Haemobartoneloză (Mycoplasma Hemofelis): Plasele pot fi, de asemenea, vectori pentru un parazit de sânge născut numit Mycoplasma Hemofelis în pisica. Această bacterie poate provoca anemie, febră și boli severe. Haemobartoneloza este diagnosticată de testele de laborator și tratate cu antibiotice și, în unele cazuri severe, transfuzii de sânge.

Ciclul de viață al unei purici

Pleasele au mai multe etape pe care le trec pentru a deveni adulți.

  1. Ouă: Placii își pun ouăle pe animalul gazdă, unde poate avea loc întregul ciclu. Alte ouă se încadrează în mediul înconjurător, inclusiv pe mochetă, așternutul de companie sau patul tău.
  2. Larve: Larvele "Hatchlings" se hrănesc cu fețele lăsate de adult și continuă să se dezvolte pentru oriunde de la o săptămână la 6 până la 7 luni. Ele sunt adesea în mediul înconjurător.
  3. Pupae: Ca fluturele, larvele vor roti un cocon pentru sine, unde continuă să evolueze în puriciul adult. Poate întârzia ieșind din această stare de până la un an.
  4. Adult: Furajele adulte emergente pe gazda, colegii și continuă ciclul de viață. Este orice de mirare de ce controlul puricii pisicii este atât de important?

Tratarea pisicii tale

Primul dvs. loc de muncă va fi eliminarea cât mai multor purici de la pisica dvs. prin combinare și baie. Odată ce cea mai mare parte a micilor neplăcute au dispărut, puteți preveni alte infestări de purici cu utilizarea unui produs de control al puriciului de ardere recomandat. Este important să vă amintiți să nu folosiți niciodată un produs de purici de câine pe o pisică, deoarece acest lucru poate provoca o boală severă în pisică.

Multe pisici nu vor tolera băile, așa că nu forțați acest pas, deoarece nu este cel mai important. Să vă îmbogățiți pisica cu un șampon blând sau săpun de zori, poate ucide puricii live pe ea. Nu este necesar să se folosească a Șamponul "Flea" sau a "Fleza Dip" în acest scop. Doar o pisică ușoară sau șampon pentru copii va face treaba frumos. Amintiți-vă, băile de purici și șampoanele nu sunt suficiente pentru a scăpa de o problemă de purici.

Produs de prevenire a purului topic, conform recomandărilor dvs. veterinar

Sunt câteva Produse de control al produselor topice care lucrează prin afectarea receptorii nervului ai puriciului. Ele sunt de obicei aplicate pe pielea pisicii din spatele gâtului și sunt colectate în piele, de la care produsul este lansat încet. Majoritatea actualităților sunt etichetate pentru o aplicație o dată pe lună. Pentru a scăpa cu adevărat de o problemă de purici, trebuie să aveți pisica dvs. asupra prevenirii puricii pentru minimul de 3-4 luni - dar este opinia celor mai multe veteri în acea perioadă de prevenire a rotundului este importantă și justificată mai ales dacă pisica dvs. are a avut purici o dată înainte. Preocuparea pentru boală și alte probleme Pururi pot provoca garanții pentru animale de companie de prevenire pe tot parcursul anului.

Este foarte important să evitați utilizarea Produsele etichetate pentru câini pe pisici. Câinii și pisicile au fiziologii diferite și sunt foarte diferite în dimensiune. Dacă este posibil, evitați dipsurile, spray-urile, pulberile sau gulerele. Dacă alegeți să utilizați astfel de produse, faceți temele și să fiți absolut siguri că ingredientele utilizate sunt sigure pentru pisici.

Un exemplu de produse topice de purici sunt de mai jos. Amintiți-vă, întotdeauna alegeți unul recomandat de medicul veterinar și asigurați-vă că pisica dvs. se află în intervalul de greutate din partea dreaptă și că nu este versiunea câinelui acestor produse. Urmați instrucțiunile pentru vârsta / dimensiunea pisicii.

  • Avantaj: Aceasta utilizează imidacloprid ca ingredient activ și este în general considerat sigur pentru pisici și pisici peste 6 săptămâni de vârstă. Nu ucide Căpușe.
  • Frontline: A spus să ucidă atât purici, cât și căpușe, Frontline folosește un ingredient sintetic numit FiPronil, care pot provoca o sensibilitate temporară în zona de aplicare.
  • Revoluţie: Ingredientul principal este selamectin, care se spune că ucide nu numai purici și niște căpușe, ci și acarieni de urechi, precum și oferirea de protecție împotriva Heartworm. Revoluția rămâne în sânge și nu trebuie utilizat pe pisoi sub 6 săptămâni de vârstă.

Asigurarea tuturor câinilor și pisicilor din casă sunt în prevenirea puricii

Dacă aveți mai mulți câini sau pisici în casa dvs., este important ca acestea să fie toate pe prevenire. Dacă ați observat purici pe o pisică sau câine în casa dvs., este probabil ca toate pisicile și câinele în casa dvs. să aibă purici. Pentru a scăpa cu adevărat de purici, fiecare pisică și câine trebuie să fie pe o prevenție recomandată de purici recompensați în mod consecvent și pentru luni consecutive. Presupunând că doar unul dintre animalele dvs. de companie îl are, iar celălalt nu pentru că nu le vedeți că vor duce la pisica netratată și câinele în mod continuu să devină puțin de purici. Datorită ciclului de viață și longevității puricilor, nu veți putea niciodată să scăpați de problema dvs. de purici în casa dvs. dacă lăsați una dintre pisicile și câinele dvs. neprotejate sau să decidă să le tratezi doar pentru una sau două luni.

Îndepărtarea puricilor și a ouălor lor din casa dvs

Apoi, veți elimina puricii și ouăle lor Din casa ta. Acest lucru ar trebui să fie un program în curs de desfășurare, în timp ce tratamentul cu purici adulți ucide puricii live.

  • Spălați toate lenjeria de pat. În timp ce lenjeria este lipsită de acoperiri, vidați saltele, în special în crăpături, unde se pot ascunde ouăle.
  • Covoare de vid zilnic și aruncați pungi de vacuum utilizate.
  • Nu așezați Colari de purici în sacul de vid, deoarece căldura generată de mașină ar putea provoca fumuri nocive.
  • Mocivele curate cu aburi va ucide orice ouă rămase, vidul ar fi putut fi ratat.
  • De cele mai multe ori, nu aveți nevoie să faceți un tratament de purici sau insecte în casă. Deși dacă faceți acest lucru, vă recomandăm să angajați un profesionist și să le cerem să utilizeze produsele prietenoase cu pisici. Tratamentele de purici pentru casă sunt cu adevărat secundare de curățare foarte bine și păstrarea animalelor de companie pe prevenirea fiabilă a puricii în mod constant pe tot parcursul anului.

Dacă urmați acest program de control al puricii CAT, Fleas va fi în curând o memorie îndepărtată în gospodăria dvs. și dvs Kitties vă va fi recunoscător veșnic pentru eliberarea acestora de puricii nedorite și de problemele pe care le aduc.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Fleas: O sursă de chin pentru pisica taColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020.

  2. Sousa, Candace A. Alergia și controlul puriciiManualul BSAVA de dermatologie Canine și Feline, 2012, pp. 146-152. British Small Animal Asociatia Veterinară, DOI: 10.22233/9781905319886.20

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să scapi de purici pe pisica ta