Cum să vă restrângeți ușor pisica pentru îngrijire

Cum să vă restrângeți ușor pisica pentru îngrijire

Probabil ați observat că pisicile petrec mult timp îngrijindu-se, dar v-ați întrebat vreodată de ce?

De ce pisicile se mignesc?

  • Pentru a elimina părul liber
  • Pentru a stimula glandele la baza firelor de păr care își păstrează haina impermeabilă
  • Pentru a-și răspândi propriul miros în corpul lor
  • Pentru a răspândi saliva pe haina lor care se evaporă, răcirea pisicilor în vreme caldă - un pic ca noi transpirații
  • Pentru a îndepărta paraziții ca puricii
  • niste Pisicile se bucură de asemenea de îngrijirea reciprocă la Bond - unii chiar încearcă să-l îngrijească pe câine!

reținerea pisicii pentru îngrijire

Corpurile pisicilor sunt foarte flexibile, permițându-le să ajungă la cele mai multe părți ale corpului lor, iar limbile lor dure sunt perfecte pentru îndepărtarea părului și murdăriei. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu le putem ajuta și și există o mulțime de beneficii pentru noi, ajutându-ne - pentru pisică și pentru noi!

Postări similare: cea mai bună perie de pisică și Cel mai bun cimbru de unghii de pisici

De ce îi ajutăm?

  • Pentru a stimula pielea pentru a produce uleiuri benefice
  • Pentru a întări legătura dintre noi și pisica noastră
  • Pentru a evita pisica ingerarea parului propriu, care poate forma daune Hairballs
  • Pentru a ne relaxa - o mulțime de studii au arătat beneficiile pentru sănătate pentru oamenii de a mângâia animalele
  • Îngrijirea unei pisici este, de asemenea, o mare oportunitate de a observa orice bulgăre sau umflături și de a verifica orice vizitatori nedoriți - purici, căpușe, acarieni etc.

Cand Îngrijindu-ți pisica (sau tăierea unghiilor, curățarea acestuia, administrează medicamente etc.) Este important să vă asigurați că pisica dvs. se simte în siguranță și de siguranță, astfel încât pisica dvs. este fericită și nu vă zgâriați! Cel mai bine este să-ți obișnuiești pisica să fie îngrijită de la o vârstă fragedă. De îndată ce aduceți pisoiul dvs. acasă, faceți o agitație pentru scurte vrăji la un moment dat până când pisoiul dvs. este destul de fericit pentru ca tu să-l accentuați și apoi să creșteți treptat timpul petrecut mângâiat. Majoritatea pisicilor își vor bucura în cele din urmă să fie mângâiați și vă vor căuta în mod activ pentru o sesiune de răsfăț - deși pisicile de sex masculin sunt, de obicei, de acest fel de atenție decât femelele. Acest lucru va face mult mai ușor dacă pisica dvs. are nevoie vreodată de atenția veterinară. Cu toate acestea, este important ca o pisică să nu fie niciodată forțată într-o situație pe care o găsesc stresantă și ar trebui să aibă întotdeauna opțiunea de a scăpa.

Odată ce pisica ta este fericită fiind mângâiată și mângâiată, puteți introduce o perie sau un pieptene pentru o îngrijire mai intensă. Este o idee bună să încercați diferite tipuri de perie și pieptene pentru a vedea care preferă pisica. Este, de asemenea, recomandabil să lăsați pisica să vadă și să miște peria înainte de ao folosi astfel încât să se obișnuiască cu ea. Dacă pisica ta nu-ți place perii și piepteni, ai putea să folosești o mănușă îngrijirea - aceasta este o mănușă cu biți de mână care prinde părul în același mod în care o perie, dar la pisică, se simte mai mult ca mângâierea decât periajul.

Având tratamente la îndemână pentru a vă recompensa pisica pentru ședința confortabilă este, de asemenea, o idee bună!

Cat de îngrijire

În legătură cu o postare: Cea mai bună pisică tratează

Cum să vă țineți pisica pentru îngrijire

Pulverizarea unui spray natural de feromoni vă poate ajuta animalul să se simtă relaxat înainte de a începe chiar îngrijirea - poate fi pulverizat pe un prosop sau pe patul pisicii tale.

Lăsați pisica să stea în poală și să se facă confortabil. Începeți cu mângâierea delicată afectuoasă pentru a vă ajuta să vă relaxați și apoi să măriți treptat intensitatea îngrijirii. Împingeți-vă brațul în jurul pisicii și plasați o mână peste pieptul pisicii și picioarelor din față. Acest lucru va împiedica pisica cu un braț, permițându-vă să mirezi cu celălalt braț. Lăsați pisica voastră să se deplaseze ocazional, astfel încât să nu simtă controlul.

O altă poziție de a încerca este să vă așezați pisica între picioare, orientată departe de tine și puneți o mână sub bărbie. Fiți foarte atenți să nu strângeți gâtul în nici un fel. Aceasta este o poziție bună pentru a-și îngriji spatele.

Unele pisici vor tolera, de asemenea, să fie înfășurate pe spate. Țineți-i confortabil într-un braț și folosiți-vă brațul liber pentru a-și îngriji ușor burta.

În timp ce îngrijirea, este important să nu restricționați capacitatea pisicii dvs. de a-și mișca coada. Se crede că pisicile își scot cozile pentru a face față stresului.

Dacă pisica dvs. nu-i place să fie restrânsă, le puteți înfășura într-un prosop. Acest lucru îi ajută să se simtă foarte sigur și sigur, dar face mai dificil să acceseze toate zonele din corpul lor.

Dacă observați semne că pisica dvs. nu se simte relaxată și confortabilă, opriți sesiunea, lăsați-i să se calmeze și apoi să reapară o altă dată. Unele semne de a privi includ includerea;

  • Mișcă urechi sau le rotește înapoi
  • Curățând coada
  • Linge buzele
  • Înghețarea sau senzație de tensionare / rigidă
  • Scuturarea capului sau a oricăror alte mișcări bruște

În legătură cu o postare: Cele mai bune capace de unghii pentru pisici

Îngrijirea este o parte importantă a rutinei zilnice a pisicii dvs. și ar trebui să fie o parte importantă a relației dintre o pisică și proprietarul său, consolidând legătura dintre dvs. ambele. Unele pisici nu vor tolera niciodată îngrijirea, mai ales dacă au fost salvați de la o casă neplăcută. În aceste situații, este mai bine să căutați ajutor de la un groomer profesional și, eventual, de sfaturi de la VET dvs. Sedarea este o opțiune, dar ar trebui să fie utilizată numai ca o ultimă soluție.

În legătură cu o postare: Cea mai bună pisică de pisică

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă restrângeți ușor pisica pentru îngrijire