Cum să de-mat o pisică

cum să det o pisică

Covoraș în blana de pisică nu sunt numai inestetice, dar sunt, de asemenea, dureroase pentru dvs pisică. Ele pot duce la iritații și infecții ale pielii dacă nu sunt îndepărtate.

De-maturile o pisică nu este de obicei o experiență distractivă pentru felină sau umană. Luați lucrurile încet și nu fiți surprinși dacă nu puteți elimina toate covorașii într-o singură ședință. Poate doriți să vă înscrieți ajutorul unui asistent, deoarece, deși această tehnică este cea mai ușoară și cea mai puțin dureroasă modalitate de a scăpa de covorașe, este nevoie de o mulțime de răbdare.

Înainte de a începe

Cel mai pisicile mirele aproape constant (sau așa se pare), și nu doar din cauza vanității. Licking blana păstrează o piele de pisică sănătoasă și stimulează glandele sebacee în piele pentru a produce ulei pentru a lubrifia blana.

Obișnuit, Îngrijirea păstrează blana curată și previne Fleas de la a lua dețină. Dar, uneori, dacă ceva se blochează în blană sau o pisică neglijează îngrijirea sa, covorașul se poate forma. Aceste aglomerări de blană pot fi dureroase pentru pisică. Anumite rase de pisici (persani, console maine și alte rase cu părul lung) sunt mai multe șanse de a dezvolta covorașe.

Dacă pisica dvs. a încetat să se îngrijească cu totul, acest lucru ar putea fi un semn al unei probleme serioase de sănătate și o excursie la medic veterinar este în ordine. Dar dacă există unul sau două pete de blană mată încăpățânată, ar trebui să aveți grijă de ei acasă.

Îndepărtarea covorașului de pisici ia o mână constantă, o mulțime de răbdare și, uneori, mai mult de o persoană, pentru a menține calmul pisicii.

De ce ai nevoie

Începeți cu o pisică relaxată. Nu veți dori să decideți brusc să eliminați un covor în mijlocul unei sesiuni de joc sau veți suferi deteriorarea gravă ghearele. Strângeți câteva instrumente înainte de a începe:

  • Foarfece foarfece
  • Pieptene dințate fine
  • Sticlă de spray / balsam
  • Amidon de porumb
  • CAT tratează

Pregătiți zona mată

Presărați puțin amidon de porumb sau o pulbere de talc în zona covorului și lucrați ușor cu degetele. Trageți ușor covorașul de pe piele, astfel încât să puteți vedea unde este pielea.

Dacă pisica rezistă, ia o pauză și vorbește într-o voce liniștitoare, mângâind pisica până se relaxează. Repetați această calmare în orice moment în timpul procedurii, dacă pisica dvs. începe să fie subliniată.

Taie mat

Folosind foarfece ascuțite, glisați cu grijă foarfecele de-a lungul pielii, ținându-le perpendicular pe piele - lama inferioară trebuie să alunece de-a lungul pielii. Tăiați, în covor. Faceți o tăietură curată și încercați să nu trageți părul în timp ce tăiați.

Dă-ți Kitty un mic trata și laudă-l pentru răbdarea sa.

Deplasați foarfecele de peste o jumătate de centimetru sau așa că ați tăiat din nou. Odată ce ați putea, trebuie să începeți să lucrați cu degetele separate cu degetele, iar piesele libere se vor îndepărta cu ușurință.

Pieptene mat

Începând cu o secțiune separată a covorașului, utilizați mâna non-dominantă pentru a ține fundul matriței în jos cu degetul mare și arătătorul, astfel încât pieptenele nu vor trage părul.

Folosind un pieptene de purici fin, porniți ușor pieptarea prin piesa MAT, începând de la vârful firelor de păr. Deplasați-vă în covor în timp ce lucrați, ocazional folosind doar primele trei sau patru cârlige ale pieptenei, pentru secțiuni încăpățânate.

Prevenirea problemelor cu pisica dvs. în timpul de-mat

Dați pisicii dvs. un tratament final și opriți-vă pentru această zi. În funcție de severitatea covorașului, ar putea dura câteva zile pentru a le aborda pe toate și aveți nevoie de cooperarea și răbdarea pisicii dvs., așa că nu-l împingeți imediat.

Cu pisici cu părul scurt, o pensulă de tip slicker poate fi utilizată lângă o perie lentă și ușor prin intermediul oricăror tanguri rămase.

Pisicile serioase au nevoie de o atenție veterinară. Pisicile afectate sunt ușor sedate, iar straturile lor de păr sunt ras pentru a îndepărta toate covorașele afectate. Dacă acest pas drastic este necesar, asigurați-vă că păstrați un program obișnuit de periere și pieptănare atunci când stratul crește înapoi, pentru a preveni problemele viitoare.

sfaturi

  • Nu scăldați o pisică înainte de a scoate covorașele. Veți avea doar probleme mai rele pe mâini.
  • Pentru tangurile mici care nu au format încă "simțit", încercați să pulverizați cu un balsam de păr înainte de a le piepita. Asigurați-vă că utilizați un spray de tip pompă, mai degrabă decât aerosol, care vă va speria pisica.
  • Această procedură plictisitoare va funcționa aproape întotdeauna dacă aveți un ajutor pentru a ține și mângâia pisica în timp ce lucrați.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: de ce pisicile purr?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Matting în pisiciSpitalul de animale de prestigiu

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să de-mat o pisică