Cum să ai grijă de o pisică fără păr

Pisică fără păr

Pisici fără păr au fost populare de zeci de ani. Acest lucru în parte la prietenul lor, sociabil, aproape de câine, la fel de demultor. Cu toate acestea, oricare dintre rasele de pisică fără păr, aveți inima dvs. să se aprindă, există lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți despre îngrijirea lor înainte de a vă lansa pe cap de proprietate a pisicilor fără păr. O viață fără blănuri poate necesita mai multă întreținere decât s-ar putea gândi inițial.

Cele mai bune rase de pisică fără păr pentru un animal de companie unic

Menținerea sănătății pielii pisicii fără păr

La fel ca oamenii, pisica produce uleiuri în pielea lor. O pisică fără păr nu este capabilă să fi facut aceste uleiuri departe de piele ca o pisică furioasă ar fi capabilă să facă. Ca rezultat, pisica fără păr va acumula aceste uleiuri pe piele. Pentru a vă ajuta să curățați aceste uleiuri, pisicile fără păr necesită Baie săptămânală cu apă caldă și un șampon de companie hipoalergenic, care este liber de coloranți și parfumuri. Atunci când se îmbăiește, este important să se asigure că tot șamponul este clătite temeinic al pisicii dvs., deoarece orice șampon rezidual lăsat pe piele pentru o perioadă extinsă poate provoca iritații.

Este la fel de important să vă asigurați că pisica dvs. este suficient de uscată după baie, astfel încât să nu se răcească prea rece. Un pat simplu, blând cu un prosop ar trebui să facă truc. Când nu este scăldată în mod obișnuit (și, uneori, chiar dacă aveți un set de programe de baie), pisicile fără păr pot obține breakouts acnee și negru la fel ca oamenii. Dacă pisica ta face Aveți o breakout, puteți curăța zona cu apă caldă și săpun antibacterian ușor. Dacă acest lucru nu ajută, o excursie la medic veterinar pentru a ajuta la obținerea breakout-ului în verificarea ar putea fi în ordine.

Pisicile furioase nu numai că beneficiază de blănuri care îndepărtează uleiurile naturale în piele, dar blana în urechi, de asemenea, îndepărtează murdăria și resturile. Fără această blană, urechile unei pisici fără păr pot deveni destul de murdare destul de repede. Ca și în cazul scămei de rutină, Curățarea urechii de rutină (ceva care ar putea fi ușor de făcut în același timp ca o baie) ajută la prevenirea infecțiilor urechii din excesul de resturi ale urechii. Pentru a vă curăța urechile de pisică, veți avea nevoie de uleiul de curățare a urechii de companie, bile de bumbac sau runde de bumbac. Unele tutoriale vor avea adăugarea dvs. de curățare direct în ureche și nu este nimic în neregulă cu această metodă, dar majoritatea pisicilor nu sunt foarte mulțumiți de faptul că a crescut curat în canalul urechii. Aceste pisici pot fi mai susceptibile pentru a vă stabili mai întâi o minge de bumbac sau o rundă de bumbac cu cleanul urechii și apoi ștergeți resturile cu bumbacul înmuiat.

Păstrarea unghiilor tăiate

Ca și în cazul oricărei pisici, regulată tăierea unghiilor vă poate ajuta să vă împiedicați pisica să se blocheze pe lucruri cum ar fi pături și covoare, precum și prevenirea dureroasă a unghiilor îngrozitoare. Pentru pisici fără păr, totuși, păstrarea unghiilor tăiate înapoi este și mai importantă. Fără blană ca o barieră, o pisică fără păr cu gheare lungi poate zgâria accidental rănile deschise pe ea însăși. Aceste răni deschise ar putea de asemenea să devină infectate cu ușurință.

Obținerea confortabilă pisicii cu cleme de unghii, ca și în cazul curățării urechii, este mai ușoară atunci când sunt tineri, dar asta nu înseamnă că nu vă puteți antrena pisica dvs. adultă pentru a permite o tăiere a unghiilor. Dacă încă mai ai dificultăți, poți să-ți iei întotdeauna pisica la veterinar și să-i dai unghiile înapoi pentru tine.

Păstrați pisica fără păr caldă

În timpul toamnei și a lunilor de iarnă, asigurați-vă că pisica dvs. are acces la o mulțime de pături și paturi confortabile de pisici. Există paturi de pisici încălzite în comerț (care sunt, de asemenea, minunate pentru pisicile senior cu oasele artritice) au doar aceste conectate și sunteți acolo pentru a le ține ochii pe ele. De asemenea, puteți alege să vă îmbrăcați pisica fără păr în îmbrăcăminte, dar pisica dvs. ar putea fi necesar să fie introdusă lent în noul lor garderobă. De asemenea, știți că, datorită predispoziției lor pentru pielea grasă, hainele pisicii dvs. ar putea fi nevoite să fie spălate în mod regulat.

Blana nu este doar izolată împotriva frigului, totuși. De asemenea, poate ajuta la reglementarea unei temperaturi corporale de bază a corpului în vremea mai caldă. În lunile de primăvară și de vară, asigurați-vă că pisica fără păr are o mulțime de zone în care se pot răci, fie cu aer condiționat, ventilatoare, fie cu covoare de răcire comercial. În plus, presupunând că pisica dvs. nu are restricții dietetice, un popsicle făcută din înghețarea unui tratament cu squeeze pură face o curtă răcoritoare.

Pisicile fără păr fac tovarăși mari

Dacă puneți efortul, pisicile fără păr pot face animale de companie excelente. Ei sunt cunoscuți că sunt deosebit de prietenoși și cuddly. Acest lucru se poate datora parțial datorită căutării unui loc cald la PNA, dar majoritatea iubitorilor de pisici probabil nu-și pasă că pisica lor cuddly are motive ulterioare pentru snuggles lor.

13 pisici convingător drăguț sphynx
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să ai grijă de o pisică fără păr