8 Moduri de a vă ajuta pisica să piardă în greutate

Pisica supraponderală se află pe un covor

Pisicile care sunt o greutate sănătoasă sunt mai fericiți, mai agili și tind să trăiască mai mult. Obezitatea, care este în general privită ca 20% sau mai mult peste greutatea normală, este cea mai frecvent observată tulburarea nutrițională la pisicile domestice și, în multe cazuri, acest lucru este prevenabil!

De ce o greutate sănătoasă este importantă pentru pisica ta?

Obezitatea poate duce la o calitate redusă a vieții. Pisicile supraponderale tind să interacționeze fizic mai puțin cu familiile lor și sunt adesea mai puțin energice, mai puțin jucătoare și mai letargice.

Ele pot avea, de asemenea, un risc crescut de a dezvolta o serie de condiții grave de sănătate, inclusiv cele enumerate mai jos.

  • Artrită (greutatea crescută poate plasa o povară excesivă asupra articulațiilor, tendoanelor și ligamentelor).
  • Boala urinară
  • Boală de rinichi
  • Boala de inima
  • Inflamație cronică
  • Tensiune arterială ridicată (plasarea unei sarcini adăugate pe inimă)
  • Diabet (deoarece cerințele organismului pentru insulină depășesc capacitatea organismului de a le produce sau de ao folosi)
  • Dificultatea respirației (grăsimea în piept și abdomen poate restricționa capacitatea plămânilor de a se extinde)
  • Reducerea funcției imune
  • Constipație și flatulență
  • Infecții cu pielea
  • Unele tipuri de cancer au fost chiar asociate cu obezitatea

Cauzele obezității pisicilor

Similar cu oamenii, există o varietate de cauze și factori care contribuie la obezitate la pisici, nu este întotdeauna la fel de simplu ca doar suprasolicitarea. Este important să se identifice dacă există potențiali cauze medicale care stau la baza obezității înainte de a începe un program de pierdere în greutate.

Unele dintre cauzele comune ale obezității la pisici pot include una sau mai multe dintre următoarele:

  • Suprasolicitare
  • Genetica
  • Nivelul activității sedentare / Lipsa exercițiului
  • Spaying sau neutering
  • Obiceiuri de hrănire nesănătoase
  • Hipotiroidismul
  • Unele medicamente
  • Boala lui Cushing
  • Diabet
  • Stres
  • Durere

Cum să vă ajutați pisica să piardă în greutate

Gestionarea unui program de pierdere în greutate pentru o pisică implică de obicei o abordare cu mai multe fabrici, în mod obișnuit cu profesioniștii veterinari.

Un plan sănătos nu va oferi nici o remedii rapide și vă va implica reglarea rutinelor în și în jurul casei pentru a vă susține cel mai bine pisica. Unele dintre sfaturile de top pentru a vă ajuta pisica să vărsați kilogramele sunt detaliate mai jos.

1. Exclude condițiile medicale subiacente

Cel mai important aspect al oricărei călătorii de scădere în greutate este să stabilească mai întâi dacă există condiții medicale care stau la baza, care ar putea contribui la creșterea în greutate a pisicii. Excluderea, identificarea și tratarea problemelor asociate cu creșterea în greutate este paramount.

2. Ascultați sfatul veterinarului

Dacă nu ați observat pisica dvs. Puneți la câteva kilograme aici și acolo, nu faceți o ofensă dacă, la examenul lor anual, VET-ul dvs. comentează că ar putea face cu vărsarea câtorva kilograme. Veterinarul dvs. știe despre ce vorbesc și ar trebui să-i luați pe sfaturile lor.

Dacă nu există cauze care stau la baza creșterii în greutate a pisicii dvs., VET dvs. va recomanda în mod obișnuit o pierdere globală de greutate sugerată pentru a lucra treptat. În cazuri extreme, aceștia pot recomanda o dietă specială de pierdere în greutate. Cantitatea regulată la clinica lor de a monitoriza progresul pot fi de asemenea sugerate.

3. Luați în considerare ce vă hrăniți pisica

Calitatea alimentelor de pisică superioară variază dramatic. Unii pot avea zaharuri adăugate inutile, altele sunt deosebit de ridicate în grăsimi.

Mancare la conserva este mai mică în calorii decât kibul uscat, conține o cantitate mare de apă, este mai ușor pentru pisica ta să digeră și multe pisici se bucură de ea. Unii proprietari aleg să treacă la hrănirea unei proporții mai mari de alimente umede în comparație cu uscarea ca parte a programului. Există, de asemenea, over-the-contor Diete de pierdere în greutate Disponibil în magazinele de animale de companie. Acestea nu sunt concepute pentru a avea un efect miraculos și măsurarea cantităților este încă necesară, dar pot ajuta într-un mod mic.

Aruncați o privire la ceea ce vă hrănești în prezent pisica și faceți o schimbare treptată dacă descoperiți că nu este la fel de sănătoasă cum ați crezut. VET sau un nutriționist de companie calificat pot oferi sfaturi suplimentare dacă este necesar.

4. Măsurați indemnizația de alimente zilnică a pisicii

O cauză foarte frecventă a pisicilor fiind supraponderală este pur și simplu să fie depășită. Un mare punct de plecare este de a începe prin măsurarea porțiunilor lor zilnice cu o ceașcă sau scale.

Trecerea de la hrănirea liberă, care părăsește alimentele tot timpul și trece treptat spre hrănirea planificată.Când există un castron fără fund de mâncare, nu aveți nici o modalitate de a monitoriza cât de mult mănâncă fiecare pisică. Poate părea convenabil la început, dar este o cauză principală de obezitate.

Pe măsură ce faceți trecerea de la începerea liberă a alimentării, făcând mese mai frecvente, programate, mai mici și făcând un anunț mare atunci când este meserie, astfel încât pisicile să se obișnuiască cu noua rutină. De asemenea, puteți lua în considerare utilizarea unui Alimentator automat care distribuie o cantitate măsurată de alimente la momente pre-programate.

Crearea de stații individuale de hrănire pentru pisicile dvs. pot fi de ajutor, de asemenea. Pisicile nu sunt fanii mari de a mânca împreună, pot avea Probleme de protecție a resurselor, și meserii nu ar trebui să fie o experiență stresantă.

5. Sesiuni de joacă zilnice pentru exerciții sporite

În plus față de monitorizarea aportului de calorii și furnizarea de nutriție de calitate, exercițiul este crucial pentru o greutate sănătoasă pentru pisica dvs. Există o mulțime de opțiuni pentru a ridica exercițiul de pisici - chiar dacă nu se aventurează în aer liber.

Exercitarea driverii de pradă cu jocul interactiv este o parte crucială a dezvoltării pisicii dvs. și contribuie foarte mult la calitatea lor de viață. Este, de asemenea, un mod minunat de a vă exercita pisicile.

Playdele programate apar în aceeași oră sau două în fiecare zi și oferă pisica dvs. cu structură și un program consistent. Este o idee bună să aveți o varietate de Jucării interactive Disponibil în orice moment, iar unele sunt păstrate special pentru sesiunile de redare.

Având două sau trei baghete sau mouse pe un jucării de șir care ies numai în timpul acestor momente vor ajuta să le păstreze noi și distracție. Acestea sunt minunate pentru simularea pradă și pentru a ajuta la atingerea acționărilor naturale ale pisicii.

Este foarte important să lăsați pisica dvs. "prinde" prada lor în timpul sesiunii de joc. În caz contrar, ei vor fi frustrați și se vor opri să se joace cu dvs. sau să acționeze ca răspuns la cerințele ei neîngrădite. Dacă jucați cu un indicator laser, asigurați-vă că aveți unele sesiuni de joc Kitty cu o jucărie pe care o poate prinde.

6. Utilizați jucării de puzzle și alimentatoare

Puzzle FEEDSTERII Ajutor la încetinirea consumatorilor lacomi, preveniți plictiseala și puteți oferi un exercițiu suplimentar. Ele permit pisicilor să mănânce mai instinctiv, permițându-le să nu se hrănească și să "vâneze" pentru mâncarea lor.

Există diverse jucării de dozare a alimentelor pentru pisicile pe care le puteți cumpăra și chiar puteți să vă faceți propriul dvs. Începeți cu un puzzle ușor și lucrați la mai multe tipuri mai dificile pe baza preferinței individuale a pisicii dvs.

Unele opțiuni ușoare de hrănire a puzzlelor includ:

  • Pungi de hârtie: Puneți Catnip, Catnip acoperit șoareci de jucărie, tratează sau bucăți de kible uscate în interiorul unei pungi de prânz. Pisica ta poate explora, să pună și să omoare (distruge sacul) Este un spațiu mare de ascundere și o jucărie distractivă în același timp.
  • Hârtie pentru prosoape de hârtie Inners: Tăiați un prosop de hârtie în jumătate, pliați în capete și tăiați câteva găuri mici la mari. Apoi puteți plasa alimente uscate sau tratate cu conținut scăzut de grăsimi în interior. Pe măsură ce pisica dvs. începe să le folosească mai mult, tăiați găuri mai mici pentru a face mai mult o provocare.
  • Sticle de apa: Luați sticle goale de apă, scoateți învelișul, tăiați câteva găuri mici și mari și adăugați unele tratamente. Puteți lăsa capacul pe sau dezactivat pentru a crește dificultate pentru această jucărie de puzzle DIY & Middot-

7. Evaluați în mod regulat progresul

Păstrați un jurnal scris al consumului de alimente (inclusiv toate tratamentele), exercițiile și greutatea săptămânală. Cântăriți pisica dvs. pe aceeași scară în același timp a zilei în fiecare săptămână. Este uneori util să complotați aceste informații (date și greutăți) pe un grafic.

Amintiți-vă, ați putea lovi "platoul" în care pisica dvs. pare blocată la o anumită greutate. Acest lucru este comun. Nu disperați, dar continuați cu programul de reducere a greutății, asigurându-vă că nimeni în gospodărie nu este "înșelăciune."

Pierderea tipică în greutate minimă pe lună pentru un act adulte sănătoase este 0.5-lbs. În mod ideal, pisica ta va pierde aproape o lire pe lună. Unele pisici ar putea avea nevoie să meargă mai lent, în timp ce alții pot vărsa kilogramele mai repede.

8. Nu renunța la cerșit

Modificările ar trebui să fie graduale și într-un ritm pisica dvs. este confortabilă, dar uneori hrănirea unui pic mai puțin poate provoca pisica dvs. să vocalizeze și să facă altfel Atenție-căutarea comportamentelor să ceară pentru mâncare.

Furnizarea de a urmări în mod corespunzător programul de pierdere în greutate, pisica dvs. are acces la o mulțime de apă proaspătă și nu există probleme de sănătate subiacente, atunci este important să nu vă înșele. Amintiți-vă că faceți acest lucru, în cele din urmă, îmbunătățiți sănătatea generală a pisicii și a calității vieții.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 8 Moduri de a vă ajuta pisica să piardă în greutate