Prednisolon pentru pisici: dozare, siguranță și efecte secundare

Prednisolone pentru CATS caracteristică

Prednisolona este un steroid glucocorticoid sintetic utilizat în mod obișnuit la pisici ca un antiinflamator sau ca tratament pentru condițiile mediate de imunitate. În acest articol veți afla ce este prednisolonă, unele condiții poate fi folosită pentru pisici și efecte secundare pentru a căuta.

Ce este un steroid?

Un steroid este un compus organic, cu sute de compuși steroizi găsiți pe tot parcursul naturii. Steroizii alcătuiesc structura celulelor. Colesterolul, de exemplu, este un steroid care compune structura pereților celulari.

Steroizii pot acționa, de asemenea, ca hormoni care acționează ca mesageri semnal în organism. Majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu hormoni steroizi precum estrogeni și testosteron.

Steroizii anabolizanți sunt cei care acționează în organism pentru a crește creșterea musculară și a oaselor. Acestea sunt cele pe care le asociem adesea cu constructorii de corp profesioniști.

O a treia clasă de steroizi sunt corticosteroizi. Corticosteroizii sunt implicați într-o varietate de funcții în organism, inclusiv răspunsul la stres, răspunsul imunitar, reglementarea inflamației și altele.

Există corticosteroizi naturali produse de corp, cum ar fi cortizolul, și apoi sunt cele sintetice, cum ar fi prednisolonul.

Ce face prednisolonul pentru pisici?

Ce face prednisolonul pentru pisici?

Prednisolonul poate fi folosit ca un antiinflamator la doze mai mici și ca supresoare imun la doze mai mari.

La doze mai mici, prednisolona poate fi utilizată ca un antiinflamator. O pisică cu o infecție roșie, mâncărime a pielii, poate beneficia de un curs antiinflamator de prednisolon pentru a reduce inflamația și mâncărimea în timp ce antibioticele se adresează infecției.

La doze mai mari, prednisolonul poate fi utilizat pentru a trata condițiile cauzate de un sistem imunitar hiperactiv prin suprimarea efectelor sale. Acest lucru poate include condiții cum ar fi astmul felinar, cauzat de răspunsul sistemului imunitar la alergeni în aer și boala inflamatorie intestinală, cauzată de răspunsul sistemului imunitar la alergeni alimentari.

Predisone vs. Prednisolonă

S-ar putea să vă întrebați de ce citiți despre prednisolonă, când Prednisone este mai frecvent. S-ar putea să vă întrebați dacă cele două sunt în principiu același lucru. Răspunsul simplu este că sunt...și nu sunt.

Prednisonul și prednisolonul au aceleași efecte asupra corpului. Acest lucru se datorează faptului că în majoritatea speciilor, prednisonul este foarte rapid transformat în prednisolon de ficat. Dar câteva specii de animale, inclusiv cai și pisici, nu pot absorbi sau converti în mod eficient prednisonul la prednisolonă.

Deci, de aceea, în timp ce folosim adesea prednison cu câini, ar trebui să folosim doar prednisolonă în pisici.

Efectele secundare ale prednisolonei la pisici

Efectele secundare ale prednisolonului pentru pisici

Efectele secundare ale prednisolonului pentru pisici includ consumul crescut de apă, un apetit crescut și, ocazional, deranjat digestiv.

Pisicile tind să tolereze steroizii mai bine comparativ cu câinii și vedem mai puține efecte adverse în pisici. Cu toate acestea, există câteva lucruri importante pentru a privi, în special pentru pisicile pe doze mai mari de prednisolonă.

A crescut setea

Ocazional, un părinte de companie poate observa pisica lor pe prednisolonă pentru a avea o creștere a aportului de apă și necesitatea ulterioară de a urina mai mult. S-ar putea să vă găsiți mai des castronul de apă și să curățați aglomerările de urină mai mari în cutia de gunoi.

Creșterea apetitului

Steroizii pot provoca, de asemenea, o creștere a apetitului, ceea ce poate duce la creșterea în greutate. Pentru unele condiții care provoacă pierderea în greutate, cum ar fi boala inflamatorie intestinală, creșterea în greutate este de dorit, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul, astfel încât greutatea ar trebui monitorizată îndeaproape.

Digestiv deranjat

Steroizii pot provoca tulburări digestive în unele pisici, de obicei un scaun moale sau diaree dacă se întâmplă.

Efectele separate, pe termen lung ale terapiei cu prednisolon pot fi de asemenea văzute.

Steroizii pot contribui la creșterea zahărului din sânge în majoritatea animalelor, dar la pisici, acest efect pare a fi mai proeminent. Din acest motiv, steroizii trebuie utilizați cu prudență la pisicile supraponderale cu risc de diabet zaharat și nu trebuie utilizate la pisicile diabetice, deoarece utilizarea steroizilor va interfera cu reglarea zahărului din sânge.

Utilizarea pe termen lung a dozelor mari de steroizi poate duce, de asemenea, la efecte secundare mai grave, cum ar fi o tunsoare subțire, și probleme de piele secundare ironic. Acest lucru, în combinație cu alte efecte precum consumul de băut, urinare și apetitul excesiv, poate fi luminat într-o stare cunoscută sub numele de hiperadrenocorticism iatrogenocorticism sau boală de Cushing indusă de steroizi sintetici. Din fericire, efectele sunt reversibile dacă steroizii sunt opriți.

În cele din urmă, deși specificul sunt încă dezbătute, există un risc perceput pentru pisicile cu risc de boală cardiacă care dezvoltă insuficiență cardiacă pe steroizi.

Acest lucru pare să apară mai puțin frecvent în pisici fără semne sau simptome de boli de inimă. Steroizii trebuie utilizați cu o atenție deosebită în orice pisică cu boală cardiacă cunoscută.

Ca și în cazul oricăror medicamente, utilizarea prednisolonului trebuie să aibă beneficii care depășesc riscurile potențiale, în special atunci când sunt utilizate pe termen lung.

Prednisolon pentru pisici: Dozaj

Steroizii ca prednisolona au un interval de dozare foarte larg, în funcție de condiția tratată. Dozele mai mici sunt utilizate pentru a aborda inflamația, în timp ce dozele mai mari vor suprima sistemul imunitar. În comparație cu câinii pe prednison, pisicile necesită, în general, doze mai mari de prednisolonă.

Datorită gradului ridicat de variabilitate în dozare, medicul veterinar trebuie să decidă ce dozare de prednisolonă va fi cea mai bună pentru pisicile dvs.

Concluzie

Steroizii ca prednisolona sunt medicamente extrem de utile deoarece au o gamă largă de doze și efecte. Ele sunt necesare pentru a obține anumite condiții inflamatorii și imune-mediate pe care le vedem în Pisici sub control.

Pisicile sunt mai rezistente la efectele secundare steroid decât câinii. Steroizii sunt, de asemenea, opțiuni atractive ca antiinflamatoare, în special, având în vedere că abilitatea noastră de a folosi antiinflamatori nesteroidieni în pisici este foarte limitată.

La fel, steroizii trebuie să fie utilizați în mod judicios și cu precauție sub conducerea unui medic veterinar. De asemenea, amintiți-vă că numai prednisolonul și nu prednisonul trebuie administrat pisicilor. Deci, dacă aveți un câine acasă, nu împărtășiți steroizi prescrise pentru puii dvs. (sau pentru dvs.) cu pisicile dvs.

întrebări frecvente

Cât durează prednisolonul la locul de muncă în pisici?

În general, pisicile cu condiții inflamatorii vor vedea îmbunătățirea într-o zi sau două din terapia prednisolonă. Cu condiții mai complicate sau condiții mediate de imunitate, îmbunătățirea vizibilă poate dura mai mult, dar în general în mai multe zile.

Ce face prednisolonul pentru pisici?

Prednisolonul este utilizat în mod obișnuit la pisici ca un medicament antiinflamator, fie ca un medicament imunosupresiv. 

Condițiile inflamatorii pot include orice număr de condiții de piele, inflamație de la o vătămare sau inflamație cauzată de artrită. 

Condiții mediate de imunitate În cazul în care sistemul imunitar provoacă de fapt deteriorarea corpului ca răspuns la o cauză de inițiere ca alergeni, poate include astmul felinar, boala intestinală inflamatorie, boli autoimune cum ar fi anemia hemolitică mediată imun, bolile cutanate autoimune și multe altele. 

Prednisolona poate fi, de asemenea, utilizată pentru a trata și gestiona anumite tipuri de cancere, în special limfomul. 

Care sunt efectele secundare ale prednisolonului pentru pisici?

Cele mai frecvente efecte pe termen scurt ale pisicilor pot include creșterea consumului de alcool, urinare și a apetitului. Unele pisici pot dezvolta, de asemenea, semne ușoare de tulburare digestivă, cum ar fi diareea. 

Pe o perioadă mai lungă de timp, și mai ales la doze mai mari, putem vedea aceste efecte pe termen scurt în combinație cu efectele pe termen lung cum ar fi creșterea în greutate, subțierea stratului de păr și letargie. 

Steroizii trebuie utilizați foarte prudent în pisicile supraponderale, deoarece pot contribui la creșterea în greutate. Ele pot, de asemenea, să crească zahărul din sânge în pisici mai mult comparativ cu alte specii de animale, care pot pune o pisică supraponderală deja expusă riscului de diabet la un risc chiar mai mare.

Prednisolona ar trebui, de asemenea, să fie utilizată cu prudență la pisicile cu risc pentru boli de inimă. Deoarece multe pisici aflate în pericol pentru boli de inimă nu prezintă semne anormale exterioare, medicul veterinar poate recomanda un test de screening, mai ales dacă este luată în considerare utilizarea pe termen lung a prednisolonului.

Opțiunile alternative de tratament la terapia cu prednisolonă trebuie luate în considerare pentru pisicile diagnosticate cu diabet sau cunoscut ca având boală cardiacă existentă.

Cât de mult prednisolon puteți da o pisică?

Prednisolona, ​​ca toate steroizii, are un interval de dozare foarte larg, în funcție de utilizarea dorită. Acesta este motivul pentru care medicul veterinar ar trebui să determine ce dozare și protocol este cel mai bun pentru pisica dvs., în funcție de condiția tratată.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Prednisolon pentru pisici: dozare, siguranță și efecte secundare