Care este punga primordială în pisici?

Care este punga primordială în pisici?

Dacă sunteți o persoană de pisică, probabil ați observat că prietenii tăi de feline au o burtă suspendată. În timp ce mulți oameni ar putea crede că această pungă de piele este o reflectare a unei pisici câștigând și pierderea în greutate sau purtând o grăsime suplimentară de burtă, de fapt are un scop important. Toate pisicile au o pungă primordială (numită și o pliere abdominală) și servește o funcție importantă în sălbăticie. Cu toate acestea, anumite rase interne au pungi mai vizibile decât altele. Aceste pungi sunt în esență un strat suplimentar de piele și se execută de-a lungul lungimii abdomenului. Acestea sunt adesea cele mai vizibile în apropierea picioarelor din spate ale pisicii și au adesea un sentiment ciudat care este similar cu o pungă de plastic sau balon pe jumătate plină de apă. Pisicile de ambele sexe au o pungă primordială și contrar anumitor teorii, nu este cauzată de spargere sau Neutering animalul tău. Punga primordială este legată de supraviețuire, o mișcare mai bună și de stocarea alimentelor și este deci un atribut important pentru pisicile din sălbăticie și omologii lor interni.

Deci, de ce pisicile noastre au o pungă primordială? Să aruncăm o privire la beneficiile cheie ale acestei pielea abdominală suplimentară.

Pisică în grădină

Punga primordială își protejează organele vitale atunci când se angajează în lupte

Dacă sunteți un părinte de pisică, veți ști că unele pisici se găsesc Cat lupte. Luptele de pisici pot obține destul de agresiv și de multe ori pot duce la unele vătămări urâte. Când se luptă pisicile, ele se lovesc de obicei reciproc cu picioarele posterioare și ghearele ascuțite. Acest lucru are potențialul de a provoca daune organelor lor vitale. Cu toate acestea, punga primordială își propune să protejeze aceste organe importante și, în unele cazuri, permite pisicilor să se manevreze convenabil departe de prădători.

Permite o mișcare mai ușoară - atât de funcționare, cât și sărind

Pouch Primordial oferă, de asemenea, pisica dvs. capacitatea uimitoare de a vă întinde și de a vă mișca liber. Permite o extensie integrală completă atunci când pisica dvs. rulează, astfel încât acestea permit în cele din urmă să se deplaseze mai repede. Această caracteristică de dezvoltare a fost super importantă pentru pisicile sălbatice în natură și le-ar permite să se miște mai repede și să-și prindă prada. Acest fold extins le permite, de asemenea, să sară ușor și să se deplaseze în jur. Pisicile sare adesea pe zone mai înalte și sunt alpiniști pricepuți. Din punct de vedere istoric, vor urca în copaci înalți, astfel încât să poată privi prada. Este un mijloc de supraviețuire pentru ei și datorită pungii primordiale pe care le pot atinge înalte locuri.

Pot fi utilizate pentru depozitarea alimentelor

Un alt beneficiu incredibil al pungii primordiale este capacitatea sa de a stoca alimentele. Ele permit pisicilor să stocheze un pic de alimente suplimentare în stomacuri și acest lucru este deosebit de important pentru pisicile din sălbăticie care nu s-ar putea să știe unde vine următoarea lor masă. Astfel, la fel ca o cocoașă a cămilă este capabilă să stocheze excesul de apă în zone pline de secetă, punga primordială permite pisicilor sălbatici să se susțină atunci când alimentele sunt rare. Pisicile din sălbăticie se vor descărca, de obicei, atunci când au fost capabili să prindă prada și această pungă specializată le-a permis să mănânce mai multe alimente. Pisicile domestice au, desigur, o rutină obișnuită de hrănire și nu trebuie să mănânce la fel de mult ca pisicile în sălbăticie. Cu toate acestea, punga primordială a rămas.

Este obezitatea sau o pungă primordială?

În timp ce toate pisicile au o pungă primordială, obezitate Din păcate, o problemă tot mai mare între animalele domestice. Obezitatea poate provoca o multitudine de probleme de sănătate din cauza bolilor de inimă la diabet și, prin urmare, trebuie tratată de un profesionist medical.

Punga primordială este ratat decât grăsimea de burtă convențională și este capabilă să leagă cu ușurință în timp ce merg. Pisicile care suferă de obezitate vor avea un stomac rotund și nu se vor schimba cu ușurință în timp ce merg sau alerga. Povestea primordială se simt liberi și wobbly, în timp ce stomacul de speologie se vor hrăni mai greu și mai solid. Dacă credeți că pisica dvs. se luptă cu obezitatea, consultați medicul veterinar și obțineți-le pe o dietă specializată. Obezitatea poate fi un semn de condiții mai grave și, prin urmare, trebuie tratată din punct de vedere medical înainte de stabilirea condițiilor grave.

Pisica de mers pe jos pe iarba

Ce rase sunt predispuse la pungi primordiale proeminente?

În timp ce toate pisicile au o pungă primordială, anumite rase se oferă pungi mai vizibile și proeminente. Aceste rase includ:

  • Bengal Cats: Aceste pisici frumoase grindină din Asia și sunt acum o rasă domestică bine iubită. Cunoscut pentru straturile lor de leopard, se laudă frumusețe exotică și prezintă un hibrid superb între strămoșii lor sălbatici și natura lor acum domesticită.
  • Pisicile Egiptene Mau: Această pisică salută din Egipt inițial și este cunoscută pentru haina sa de spotty. Ei sunt cunoscuți pentru abilitățile lor incredibile de sărituri (datorită acestei pungi primordiale) și sunt capabili să ruleze la viteze mari pe oră.
  • Pixiebob Cat: Această pisică domestică bine iubită este cunoscută pentru el Abilități poliditactil și astfel au adesea mai multe degete și degetele de la picioare decât de obicei. Această pisică musculară are asemănări cu Bobcats sălbatice găsite în gamele montane din SUA, iar punga primordială permite mișcarea rapidă și depozitarea alimentelor.

Astfel, punga primordială este esențială pentru pisicile din sălbăticie și permite o protecție mai bună în timpul luptelor, mișcării de swifter, sărituri mai ușoare și depozitarea alimentelor. În timp ce pisicile domestice ar putea să nu aibă nevoie de pungă primordială la fel de mult ca și omologii lor sălbatici, este o caracteristică importantă și total normală și una care are o mare semnificație istorică.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Pisica zgârierea turnurilor
Cat Crăciun Costume
Jucarii de pisici
Paturi de pisici
Alimentatoare automate de pisici
Purtatorii de pisici
Cat fântâni de apă
Cutii de gunoi auto-curățare
Casă veche
Hamacuri de pisici

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Care este punga primordială în pisici?