Artrita la pisici: cauze, simptome și tratament

Artrita în Pisici recomandată

Veterinarii au tratat câini pentru artrită de mai mulți ani, în timp ce condiția a fost recunoscută doar ca o problemă serioasă și comună în pisicile relativ recent.

Există o serie de motive pentru acest lucru, inclusiv faptul că știința veterinară a devenit mai bună la diagnosticarea stării, iar medicamentele mai bune au fost dezvoltate pentru a oferi un tratament eficient. Acum știm că artrita este foarte frecventă la pisici, în special în animalele de companie mai vechi.

Cauzele artritei la pisici

Există două nume alternative pentru artrita felină:

  • "Osteoartrita" este o descriere mai bună a bolii decât "artrita", în faptul că oasele ("Osteo") și alte structuri asociate sunt, de asemenea, inflamate în această afecțiune, mai degrabă decât articulațiile ("Arthro").
  • "Boala articulară degenerativă" explică, în mod evident, problema mai clar. Artrita este o boală cauzată de uzura articulațiilor pisicii, cu suprafețele articulare și țesuturile înconjurătoare devin inflamate din cauza utilizării zilnice. Există mulți alți factori, inclusiv chestiuni moștenite, cum ar fi displazia șoldului, dar daunele biti-bit-biți legate de îmbinări după ani de utilizare zilnică este principala problemă. Până la 90% din pisicile de vârf peste vârsta de douăsprezece suferă de un anumit grad de boală comună degenerativă.

Există, desigur, alte cauze ale artritei pisice, inclusiv a artritei septice (infecții articulare), artrită reumatoidă (o boală autoimună) și artrită cauzată de traumele sau instabilitatea articulațiilor.

Simptomele artritei în pisici

Semnele de durere nu pot fi imediat evidente pentru proprietarii de pisici, deoarece pisicile sunt bune pentru a-și ascunde disconfortul lor. Lameness, sau limpede, este cea mai evidentă caracteristică, cauzată de durerea în articulațiile afectate. Cu toate acestea, semnele de durere articulară cauzată de artrită sunt adesea mult mai largi, inclusiv mișcări mai lente, cum ar fi mersul mai degrabă decât să alerge.

Uneori există un mers rigid din cauza articulațiilor dureroase, cu picioarele din spate se mișcă cu mai mult de un stil cu picioarele drepte, decât cele normale. Pisicile nu pot fi capabile să sară pe locul lor preferat de dormit, și pot avea dificultăți în a merge sus.

Acestea pot avea dificultăți la accesarea cutiei de gunoi. Pisicile afectate tind să fie mai silențioase și mai îndepărtate, pentru simplul motiv că acestea suferă de dureri cronice de calitate inferioară.

Diagnosticarea artritei la pisici

Dacă bănuiți că pisica dvs. are artrită, adresați-vă medicului veterinar DVM pentru o opinie. O examinare fizică este adesea suficientă pentru a confirma suspiciunea problemei, dar pot fi necesare raze X (radiografii) pentru a confirma diagnosticul.

Imagistica avansată, cum ar fi scanările CT și RMN, pot fi recomandate în unele cazuri.

Tratamentul artritei la pisici

Tratamentul artritei la pisici

Tratamentul artritei la pisici implică o varietate de terapii, inclusiv medicamente, modificări dietetice, gestionarea greutății și multe altele.

Pisicile artritice pot fi acum tratate folosind o serie de opțiuni de tratament diferite. O abordare "multi-modală" este adesea recomandată, folosind mai multe terapii diferite care pot funcționa bine împreună.

  • Cel mai eficient tratament este de a da medicamente zilnice de ameliorare a durerii în alimente. Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi MEloxicam, sunt adesea folosite. Aceste medicamente pot avea efecte adverse dacă o pisică suferă de boli hepatice sau renale, deci este adesea sfătuit să efectueze teste de sânge pentru a regula acest lucru înainte de a începe tratamentul pe termen lung. Într-o pisică mai mare sănătoasă, acest tip de tratament poate fi dat de mulți ani fără efecte secundare semnificative și poate aduce o îmbunătățire imediată a calității vieții.
  • Alte medicamente pentru durere cum ar fi gabapentin poate fi, de asemenea, recomandat.
  • Un medicament injectabil, modificator îmbogățit Se pot sugera glicozaminoglicanci.
  • Suplimente nutritive ("Nutraceuticals"), cum ar fi glucozamină condroitină sulfat și acizi grași omega-3. Acestea pot fi furnizate ca suplimente alimentare sau pot fi incluse în diete specifice formulate ca "diete de sprijin comun".
  • Masaj, fizioterapie, terapie cu laser și acupunctură poate fi foarte util la unii pacienți. Alte aspecte ale stilului de viață al unei pisici ar putea fi necesar să fie revizuite, inclusiv reducerea greutății a pisicilor obezi.

Acasă Remedii pentru artrită la pisici

Acasă Remedii pentru artrită la pisici

În timp ce remediile la domiciliu pot fi riscante și este mai bine să discutați cu medicul veterinar înainte de a încerca orice tratamente, există mai multe modalități de a vă ajuta pisica să se simtă mai bine.

Proprietarii de pisici ar trebui să fie atenți înainte de a da orice remedii la domiciliu la pisici: ele pot fi deosebit de vulnerabile la toxicități și efecte dăunătoare de la medicamente care pot fi bine tolerate în alte specii, cum ar fi câinii și oamenii. Cel mai bine este să urmați sfatul medicului veterinar la selectarea tratamentelor.

Este important să se asigure că mediul unui pisică este cât mai "prietenos de artrită" posibil. Un strat electric de încălzire sub pat pentru a asigura un loc de dormit cald, confortabil și acces ușor la locurile preferate (e.G. cu ajutorul rampelor cu covoare) sunt exemple de schimbări simple care pot fi făcute. Dacă o pisică se luptă să coboare scările, resursele pisicii pot fi plasate în zone care sunt mai ușor de accesat.

Proprietarii de animale de companie ar trebui, de asemenea, să fie conștienți de faptul că obezitatea este un principiu principal al artritei, iar pierderea în greutate este o modalitate eficientă de a oferi ameliorarea durerii la animalele supraponderale.

Cum de a preveni artrita la pisici

Artrita este mai frecventă în pisicile supraponderale, astfel încât păstrarea pisicii dvs. slabe și potrivită este probabil cel mai important factor unic în prevenirea artritei. Greutatea suplimentară pune mai multă presiune asupra articulațiilor, provocând uzură și lacrimă pe termen lung.

Concluzie

Artrita este o problemă comună care afectează pisicile superioare, dar odată ce acest lucru a fost identificat, este posibil un tratament eficient utilizând o serie de modalități de tratament.

Întrebări frecvente:

Ce pot da pisica mea pentru durerea de artrita?

Ameliorarea durerii poate fi periculoasă pentru pisici, deci ar trebui să discutați întotdeauna acest subiect cu medicul veterinar, mai degrabă decât să dați remedii alese la domiciliu.

Cât timp pot trăi pisicile cu artrită?

Pisicile pot trăi de mai mulți ani, chiar decenii, cu artrită, motiv pentru care este atât de important să aveți un regim eficient de tratament în vigoare.

Care sunt semnele de artrită la pisici?

Vezi mai sus, dar principalele semne sunt lameni, rigiditate a mișcărilor și reticența de a sări pe suprafețe.

Cum pot să-mi tratez artrita pisicii în mod natural?

Unele suplimente de susținere sigură pot fi date (cum ar fi acizii grași esențiali și sulfatul de condroitină de glucozamină, care este licențiat pentru pisici). Puteți să vă modificați mediul de acasă pentru ao face mai "prietenos în comun" (cu rampe, suprafețe scăzute și un pat încălzit pentru pisica dvs.). Cu toate acestea, tratamentul profesional, cu ajutorul medicului veterinar local, este întotdeauna recomandat.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Artrita la pisici: cauze, simptome și tratament