Dwarfismul în pisici: ce trebuie să știți

Dwarfismul în caracteristicile pisicilor

De-a lungul istoriei, oamenii au evaluat și cresc animalele de casă pentru calități și aspecte specifice.

Dwarfismul în pisici crește ca o clasă de rase, dar vin cu riscuri și considerații potențiale pentru sănătate. În timp ce Munchkin și alte rase numite aptly pot fi drăguț, ar trebui să ne bazăm selecția noastră de companie pe mai mult decât să caute o relație lungă și sănătoasă.

Cauze de dwarfism la pisici

Dwarfismul la pisici și câini poate rezulta din deficiențe hormonale, anomalii ale plăcii de creștere sau pot fi dintr-un animal de companie alese pentru dimensiuni și trăsături specifice prin creșterea selectivă. Mutațiile genetice și anomaliile cromozomiale pot provoca sau contribui la tipurile de pitic în pisici. Aceste pisici au adesea o durată de viață scurtă.

Pituirfism

Pituitul pituitar apare atunci când glanda pituitară nu formează sau funcționează corect. Pituitarul, care este o glandă foarte importantă în creier, este responsabilă de reglementarea multor hormoni.

În mod normal, această glandă secretă hormonii care declanșează hormoni de creștere, cortizol și alte funcții esențiale ale corpului. În cazul în care glanda este deteriorată sau nu se dezvoltă în mod corespunzător, acești hormoni nu se eliberează, rezultând o creștere stuntată, o statură scurtă, o creștere slabă a părului, colorarea pielii, precum și anomalii cardiace și metabolice grave.

Acești pisoii vor fi adesea rupți, sau mult mai mici decât colegii lor de așternut. În timp ce această condiție este rară la pisici, acesta poate fi testat pentru sângele specific, dar este foarte dificil de tratat cu succes.

Hipotiroidism congenital

Dwarfismul la pisici cauzează

În timp ce unele pisici sunt crescute în mod intenționat pentru a arăta ditarfismul, alții sunt rezultatul neintenționat al unei condiții congenitale.

Hipotiroidismul congenital este un alt exemplu de cauză hormonală de pitic în pisici. Mijloacele congenitale prezente de la naștere, iar hipotiroidul indică niveluri anormal de scăzute de hormoni tiroidieni.

Tiroida joacă un rol integrat în dezvoltarea sistemului scheletic și nervos și joacă un rol în creșterea părului, a oaselor, a dinților, împreună cu alte funcții ale corpului. Pisicile născute cu această condiție sunt adesea dimensiuni normale pentru primele săptămâni, dar sunt apoi observate să aibă o creștere slabă a blănurilor, picioare scurte și un cap relativ mare, plictiseală mentală și letargie.

Ele pot avea, de asemenea, probleme de mâncare și având mișcări normale intestinale. Testarea pentru această afecțiune necesită măsurarea câtorva dintre hormonii asociați tiroidieni, împreună cu testele generale de sânge. Din fericire, această boală este tratabilă cu suplimentarea pe termen lung a unui hormon tiroidian sintetic și monitorizarea regulată a sângelui.

Osteochondrodysplasia

Osteochondrodysplasia descrie o problemă cu oasele și cartilajul, rezultând o creștere anormală a oaselor. În pitharfism, aceasta înseamnă că plăcile de creștere de la sfârșitul oaselor sunt anormale sau nu se închid în mod corespunzător.

Deoarece picioarele au mai multe plăci de creștere, lungimea și proporția membrelor sunt cele mai notabile. În timp ce nu imediat pune viața în pericol, ditarfismul ca urmare a osteochondrodysplasiei vine cu probleme de sănătate pe termen lung la pisici, cum ar fi artrita, durerea, scăderea gamei de mișcare și probleme de mobilitate.

Dwarfism selectiv apare atunci când pisicile sunt selectate și crescute pentru trăsături specifice legate de dimensiunea matură și greutatea și proporțiile membrelor și corpului. În timp ce acest tip de reproducere ia multe generații pentru a obține schimbări dramatice, acesta are ca rezultat trăsături fizice care pun animalele de companie la risc. Prin reproducere pentru membrele mai scurte, alte trăsături pot fi selectate accidental, dintre care multe pot să nu fie de dorit.

Pitici rase de pisica

Datorită riscurilor și consecințelor legate de sănătate legate de pisicile pitice, majoritatea grupurilor de feline naționale și internaționale (cum ar fi Asociația Internațională CAT) nu recunosc sau sprijină pisicile de reproducere a piticilor. Mulți dintre pisicile de designer pitic sunt create prin reproducerea unei pisici cu trăsături de dorit cu un alt partener de rasă pură.

Unele nume de rase care pot fi asociate cu dwarfismul sunt "Munchkin", "Napoleon", "Bambino", "Minskin" și "Dwelf". Anumite rase de feline au raportat o incidență mai mare a formelor metabolice sau chondroodoptice, în mod specific Abisinienii și Foldurile scoțiane, respectiv.

Preocupări de sănătate cu pisicile pitice

Dwarfismul care rezultă dintr-un dezechilibru hormonal, cum ar fi tiroidei scăzut, necesită tratament lung de viață. Organismul are nevoie de hormoni pentru nu numai creșterea, dar funcția de zi cu zi, de asemenea. Părinții animalelor pitice trebuie să fie pregătite să administreze zilnic medicamentele.

Testele și monitorizarea sângelui trebuie, de asemenea, să fie efectuate în mod regulat, deci o relație bună cu medicul veterinar este esențială. Durata de viață normală pentru pisici variază de la 12-16 ani în majoritatea pisicilor, dar pisicile pitice pot avea o durată de viață redusă semnificativă.

În cazul animalelor de companie hormonale normale, problemele majore de sănătate provin din membrele și proporțiile lor anormale. O parte din ceea ce face ca aceste animale de companie drăguț să fie picioarele lor scurte sub un corp normal, sau trunchi.

Dwarfismul în Pisici Efecte secundare

Dwarfismul în pisici determină o varietate de probleme de sănătate, inclusiv o presiune sporită asupra articulațiilor și membrelor.

Cu toate acestea, acest lucru are ca rezultat o tulpină mai mare asupra articulațiilor și membrelor lor. De-a lungul timpului, aceste animale de companie pot dezvolta osteoartrită, tulpini și răsturnări, și condiții ortopedice, cum ar fi ligamentele sfâșiate.

Diagnosticarea acestor probleme de sănătate poate necesita raze X și alte teste. Aceste condiții pot necesita o intervenție chirurgicală, suport și medicamente pe termen lung pentru a vă menține durerea de companie.

O altă condiție comună în pisicile pitice este obezitatea. Pisicile au nevoie de exerciții fizice și de stimulare în combinație cu o dietă bine echilibrată. Pisicile pitice pot avea mobilitate redusă sau limitată, ceea ce poate duce la creșterea în greutate.

Din păcate, acest lucru poate începe un ciclu vicios, deoarece greutatea crescută poate pune mai multă tulpină pe membrele și poate accelera dezvoltarea osteoartritei și a degenerării comune.

Înapoi și probleme neurologice se pot dezvolta, de asemenea, la pisicile cu pitic. Aceste animale de companie sunt adesea "backed" sau au o coloană curbată din cauza anomaliilor lor de dezvoltare și a greutății și a stării lor. În unele pisici, acest lucru poate duce la boala discului și chiar paralizia în cazuri severe.

Fiecare pisică are propriul set de trăsături unice, ceea ce îi face să fie îndrăgită și membrii familiei speciale. Pisicile și pisoii pitici apar cu siguranță mai curată decât majoritatea, cu picioarele lor scurte și fizicul unic. Dar părinții PET trebuie să fie pregătiți pentru consecințele acestor trăsături și tratamentele care vin cu ei.

Nu toate pisicile mici au totuși pitic!

Felinele adulte pot varia de la o petite de 5 kilograme până la exemplare masive de 20 de lire. Dacă sunteți în stare să vedeți mama și tatăl unui pisoi, dimensiunea părintească este cea mai bună predicție a creșterii și a greutății mature.

Există multe pisici care caută o casă, iar agențiile de salvare și adăpost vă vor ajuta să găsiți cea mai bună potrivire pentru familia dvs. Indiferent de dimensiunea, pisicile pot da o sumă nelimitată de dragoste!

întrebări frecvente

Pisicile pitice pot avea pisoi?

Depinde. Dacă există anomalii hormonale semnificative, poate că o pisică pitică nu poate fi însărcinată. Chiar dacă acestea rămân însărcinate cu pisoi, o pisică pitică poate avea dificultăți în a da naștere datorită confirmării pisicilor și a canalului de naștere și a pelvisului. Poate fi necesară o secțiune C pentru a asigura că pisicile și mama supraviețuiesc.

Ce fel de pisici stau jos pentru totdeauna?

Pisicile pot fi petite și stau relativ mici dacă părinții lor erau, de asemenea, mici.

De ce a rămas pisica mea mică?

Adesea creșterea crescută este rezultatul unor probleme grave care stau la baza și necesită tratament pentru supraviețuire. Dacă animalul dvs. de companie nu crește așa cum vă așteptați, primul pas este să faceți o întâlnire cu medicul veterinar.

Ce sunt numite pisicile pitic?

Pisicile pitice sunt, de asemenea, numite pisici Munchkin, printre alte porecle.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dwarfismul în pisici: ce trebuie să știți