Cum să puneți o pisică pe o dietă?

"El este doar pufos!"Este o afirmație pe care o întâlnesc adesea ca un veterinar practicant când încercam să începi" Trebuie să-ți pui pisica pe o dietă ". În timp ce este adevărat că ar putea fi înzestrat cu foliculi de păr suplimentar, realitatea epidemiei de obezitate actuale printre prietenii noștri felini este, din păcate, adevărată.

În ultimele două decenii, ratele obezității animalelor de companie la câini, pisici și chiar iepuri au crescut dramatic pe ambele părți ale Atlanticului. De fapt, schimbarea a fost atât de completă și insidioasă încât percepția noastră asupra a ceea ce ar trebui să fie greutatea și forma corporală ideală, de asemenea, s-au schimbat. Când este prevăzut cu o imagine a unei pisici supraponderale, acum o considerăm în mod obișnuit ca fiind o dimensiune perfect normală și sănătoasă.

Din fericire, în concordanță cu problema creșterii circumferinței, a existat, de asemenea, o creștere a cercetării pentru a ne ajuta să înțelegem și să o abordăm, plus, poate chiar mai important să învețe cum să o prevenim. Nu numai că avem acum instrumente și diagrame foarte simple și accesibile pentru a ne ajuta să recunoaștem când animalele noastre ar putea avea nevoie să ia în considerare pierderea în greutate, dar avem, de asemenea, cunoașterea solidă a ceea ce implicările acestei creșteri în greutate sunt în ceea ce privește sănătatea și longevitatea.

Avem, de asemenea, o multitudine de produse alimentare bazate pe dovezi și de alimente formulate științific pentru a ajuta la obținerea unei pierderi sănătoase în greutate și pentru a le menține pe termen lung.

De ce ar trebui să mă îngrijorez dacă pisica mea este supraponderală?

Efectele asupra sănătății ale obezității la pisici

Obezitatea la pisici duce la o varietate de consecințe grave de sănătate, inclusiv boala tractului urinar inferior, artrita, diabetul și multe altele.

Nu mai există niciun argument care se ridică împotriva realității că obezitatea este o boală în sine. Există un corp tot mai extins de dovezi care demonstrează o durată de viață redusă și o calitate redusă a vieții, deoarece pisicile câștigă greutate.

Nu numai că pisicile obeze la un risc crescut semnificativ de a dezvolta condiții conexe, cum ar fi diabetul, boala tractului urinar inferior (cistită etc.), osteoartrita și lipidoza hepatică (ficat gras), dar câțiva, dar nu sunt, de asemenea, incapabili să-și îndeplinească comportamentele normale, cum ar fi vânătoarea, alpinismul și explorarea, care sunt esențiale pentru un stil de viață fericit.

Care este primul lucru pe care ar trebui să-l fac?

Deci, unde începem? Primele lucruri mai întâi! Fiecare părinte de pisică ar trebui să știe cum de scorul de stare a corpului (BCS) pisica lor și, în timp ce s-ar părea un pic descurajator, este super simplu.

Feline Corp de stare a corpului

O diagramă de stare a corpului, cum ar fi aceasta vă va ajuta să înțelegeți dacă pisica dvs. este prea subțire, prea grea sau la greutatea corectă.

Am creat câteva videoclipuri la câțiva ani în urmă pentru a ajuta la această sarcină, iar vestea bună este că Asociația Veterinară Mondială a Animalului le-a aprobat ca parte a lor Global Nutrition Toolkit.

În esență, trebuie să obțineți mâini cu pisica dvs. și să vă concentrați pe 3 zone cheie: coaste, talie și burtă.

O numesc că le-a dat o înghițire tehnică! Rezultatele vor identifica dacă pisica dvs. este în stare ideală și la o greutate ideală sau care are nevoie de pierderea, fie câștigând o anumită greutate.

Pentru prevenire, toată lumea ar trebui să efectueze această verificare a BCS în mod obișnuit pe pisica lor și discutarea oricăror preocupări cu VET-ul lor. În cele din urmă, este propriul dvs. veterinar care va fi cel mai bine plasat pentru a vă oferi îndrumarea și sprijinul potrivit pentru pisica dvs. individuală.

Cât de mult ar trebui să hrănesc o pisică pentru a pierde în greutate?

Cât de mult să hrănești o pisică pentru a pierde în greutate

Odată ce ați stabilit că pisica dvs. trebuie să piardă în greutate, veți trebui să le luați pe dieta potrivită.

Deci, veterinarul dvs. a confirmat că pisica dvs. trebuie să meargă pe o dietă, dar acum? Mergeți pe culoarul oricărui supermarket sau într-adevăr magazin de animale de companie și gama de alimente potențiale care proclamă cu grijă miraculoasă pierdere în greutate pot fi cu adevărat uimire. Nu vă lăsați păcăliți.

În timp ce poate fi tentant să credeți că tot ce trebuie să faceți este să cumpărați un produs "control de greutate" sau pur și simplu tăiați cantitatea de alimente "normale" pe care le dați, din păcate, nu este la fel de simplu ca doar reducerea consumului de calorii. Dacă faceți acest lucru, este posibil să ajungeți la unul dintre cele două potențiale rezultate:

  1. Pisica ta nu va pierde nici o greutate
  2. Riscul real de a crea o deficiență nutrițională

"Controlul greutății" sau "lumina" sunt proiectate ca versiuni de calorii mai mici ale alimentelor de întreținere, dar ele nu sunt concepute pentru pierderea în greutate. Fiecare mâncare comercială de animale de companie care este vândută ca o masă "completă" este obligată din punct de vedere legal pentru a oferi toate substanțele nutritive esențiale, vitaminele și mineralele pe care pisica dvs. necesită o creștere sau întreținere sănătoasă.

Dacă hrăniți mai puțin decât suma recomandată de orientare a hrănirii indicată pe ambalaj, riscă riscul de a determina un dezechilibru nutritiv că în timp ar putea duce la probleme de sănătate.

Acestea fiind spuse, este, în general, considerată ok pentru a alimenta cu până la 10% mai puțin decât cantitatea minimă recomandată de hrănire, așa cum se specifică pe spatele alimentelor pisicii, fără a intra într-o problemă prea gravă. Acest lucru se datorează limitelor de siguranță deja formulate în alimente comerciale de animale de companie, dar nu fac niciodată acest lucru fără a vă consulta medicul veterinar.

Cele mai bune alimente pentru pisici de dietă

Singura dietă cu pierdere în greutate disponibilă trebuie să fie recomandată de către VET dvs. Motivul pentru care aceste produse trebuie să fie recomandate de către medicul dvs. veterinar, este de a vă asigura că echipa dvs. de veterinar funcționează alături de dvs. pentru a vă ajuta pisica să piardă în greutate într-un mod sănătos și durabil, fără a risca să dezvolte orice deficiențe nutriționale sau probleme de sănătate.

Alimentele recomandate de veterinarul dvs. vor fi formulate în mod specific pentru a asigura scăderea sănătoasă în greutate, în timp ce mențin încă nutrienți suficienți în proporțiile corecte. În general, vor avea un nivel ridicat de proteine ​​de calitate pentru a ajuta la menținerea masa corporală slabă (mușchi) în timp ce arde grăsime și vor fi scăzute în carbohidrați cu ingrediente specifice adăugate pentru a oferi beneficii suplimentare, cum ar fi sațietul I.E. Ingrediente care vă ajută pisica să se simtă pline, chiar dacă mănâncă mai puțin calorii globale.

Alte ingrediente funcționale care pot fi găsite în dietele de scădere în greutate includ pre și probiotice pentru a ajuta la menținerea unui microbiome sănătos. De-a lungul timpului, pe măsură ce pisica dvs. începe să scadă kilogramele sau grame suplimentare, puteți trece apoi pe o mâncare "lumină" sau "controlul greutății". Acest lucru ar trebui să le ajute să mențină pierderea în greutate pe termen lung.

Sfaturi de pierdere în greutate

Pisica de pisică

Pierderea în greutate implică o combinație de tactici pentru a controla porțiunile și pentru a vă încuraja pisica să se exercite.

În anul 2019, în efortul de a aborda problema de obezitate în creștere în pisici, îngrijirea internațională a pisicilor (ICATCARE) O organizație globală de renume de experți felini a elaborat un plan numit "Film-A-Day Felix". Premisa este simplă și are ca scop reconectarea pisicilor noastre cu obiceiurile strămoșilor lor.

Pisicile au evoluat într-o perioadă foarte lungă de o dietă care se bazează pe mese mici și frecvente.E. Până la 10 șoareci pe zi. Astăzi, un stil de viață din ce în ce mai sedentar, prezentat în porțiuni dens și dens de energie, au dispărut cu necesitatea de a cheltui energia în timpul unei vânătoare.

Pentru a ajuta pisicile noastre să piardă în greutate, trebuie să re-crecăm un mediu similar cu cel al strămoșilor lor sălbatici și cel mai simplu mod de a face acest lucru este să urmați niște pași simpli:

  • Furnizați un minim de 5 porții de alimente pe parcursul fiecărei perioade de 24 de ore, dar nu oferă hrănirea ad-lib.E. Nu aveți alimente disponibile în mod liber în orice moment.
  • Utilizați alimentatoare de puzzle pentru a stimula atât nevoile lor mentale, cât și nevoile lor fizice și să le ofere stimulente suplimentare pentru a-și crește nivelul de activitate, jucând cu ele folosind articole cum ar fi jucării de pescuit, pointeri laser, bile și creșterea spațiilor verticale disponibile.
  • Schimbați locația meselor și folosiți acele spații verticale, dar nu faceți comutatorul prea dramatic, deoarece ar putea face pisicile anxioase mai nesigure. În general, pisicile se simt în siguranță cu o rutină familiară.
  • Hrana în timpul zilei și în timpul nopții. Acesta este locul în care alimentatorii de puzzle temporizați vin într-adevăr în propriile lor!
  • Monitorizați starea și greutatea corpului pisicilor, efectuând scorul regulat al corpului și referința încrucișată cu medicul VET și VET / VET Tech.
  • Asigurați-vă că o aprovizionare constantă de apă potabilă proaspătă este disponibilă tot timpul și ia în considerare utilizarea fântânilor de apă și a bolurilor de sticlă largi. Pisicile, în general, nu-i plac mușchii lor să atingă părțile laterale ale castronului, așa că amintiți întotdeauna să păstrați, de asemenea, bolurile de apă pline până la margine.
  • Variază tipul de alimente pe care îl furnizați în termeni de format e.G. Alimente umede, pungi, hidratate, semi-umedă, alimente congelate, conserve și tipuri de alimente uscate / kibble. Cu toate acestea, asigurați-vă întotdeauna că este o dietă completă și consultați-vă cu veterinarul pentru a vă asigura proporțiile corecte ale fiecăruia dacă vă amestecați-o.

întrebări frecvente

Cum pot obține pisica mea de interior să piardă în greutate?

Pisicile interioare sunt de fapt mai ușor de a ajuta la pierderea în greutate decât cei care au acces la marele în aer liber. Acest lucru se datorează faptului că felinele în aer liber sunt adesea capabile să-și completeze dieta prin valorificarea abilităților lor de vânătoare sau prin ochii vecinului și pretinzând că nu primesc niciodată mâncare! Cheia succesului aici este de a vă asigura că vă cântăriți cu exactitate fiecare parte a alimentelor și nu treceți niciodată peste suma maximă recomandată de VET dvs. Când împerecheați această abordare cu creșterea nivelului de exerciții, nu există nici o scuză pentru a obține pierderea în greutate.

Cum pot obține pisica mea leneșă să piardă în greutate?

Exercitarea pisicilor poate părea o sarcină descurajantă, dar realitatea exercițiului pentru pisicile noastre este ceea ce am considera a fi jucat! Pisicile iubesc să urmărească, să pună și să fugă. Chiar dacă pisica ta este leneșă, nu cred că am întâlnit vreodată o pisică care nu poate fi ispitată de o jucărie de pescuit. Sunt atât din punct de vedere fiziologic, cât și fizic adaptate pentru a răspunde la mișcare. Chiar dacă pisica dvs. nu este obișnuită să joace, nu va dura mult timp să le înveți. Twitch-uri mici de pene încurcate, fragmente de lumină laser de-a lungul unui pardoseală, alimentatoare de puzzle și jucării catnip pot ajuta toate pentru a vă deplasa pisica. Nu numai că îi ajutam să cheltuiască energia, alături de dieta de pierdere în greutate, dar, de asemenea, consolidați că toate obligațiunile importante ale animalelor umane.

Cum puneți o pisică pe o dietă când aveți mai multe pisici?

Gospodăriile multi-pisică pot prezenta o adevărată provocare atunci când vine vorba de pierderea în greutate! Nu disperați. Dacă puteți stabili o rutină de la fiecare pisoi / pisică intră în gospodăria dvs., aveți o poziție mai bună pentru a avea succes, chiar și atunci când nu există o problemă de greutate.

Dacă este posibil să vă separați pisicile și să hrăniți pisica care are nevoie de dietă într-o zonă separată celorlalte pisici, atunci aceasta este soluția ideală. Cu toate acestea, dacă puteți găsi o modalitate de a alimenta fiecare pisică într-o locație separată tot timpul, sunteți pe un câștigător. Acest lucru nu poate fi posibil, dar chiar reușește să le hrănească în diferite zone ale aceleiași camere, poate ajuta.

PUZURI FIGURILOR pot oferi, de asemenea, o soluție bună. Fiecare pisică într-o gospodărie multi-pisică ar trebui să aibă propriul alimentator individual de puzzle și să investească în mod ideal în alimentatoarele legate de microcip. Aceste boluri de hrănire inteligente vor oferi acces numai la alimente atunci când pisica cu microchipul de potrivire vine la castron pentru a mânca!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să puneți o pisică pe o dietă?