Modificările observate în timpul etapelor principale ale vieții

Mama tabby pisica cu pisoi

Pisicile trec prin trei etape principale de îmbătrânire. Nevoile lor nutriționale, nivelurile de activitate și îngrijirea veterinară variază în timpul fiecărei etape.

  • Pisoi: Pisoiul durează de la naștere la un an (aproximativ 15 ani umani.) În acest an, în special primele șase săptămâni, marchează cea mai rapidă creștere a vieții unei pisici. O dietă a lui Mâncare pentru pisici (cel puțin pentru primele nouă luni), îngrijirea veterinară de prevenire de rutină și instruirea, toate stabilite standardele pentru sănătatea viitoare și bunăstare.
  • Anii de întreținere: În timpul întreținerii anilor de unul până la aproximativ 10 ani, creșterea a încetat și nivelul de activitate poate începe să scadă spre sfârșitul acestei etape de viață. O dietă de înaltă calitate formulată pentru pisici adulți oferă nutriția ideală pentru pisica dvs. adultă. Redarea de rutină cu jucării foarte interactive și îngrijire veterinară obișnuită vă va ajuta să vă garantați că pisica dvs. adultă continuă să fie o sănătate bună.
  • Anii seniori: Pisicile sunt, în general, considerate seniori la vârsta de 10 ani. Îngrijirea veterinară devine din ce în ce mai importantă, pentru a detecta semnele timpurii ale Boli care țintă Pisicile mai vechi.

Pisică

Pisoiul este prima etapă de viață a pisicilor. Pisoiul durează de la naștere la un an (aproximativ 15 ani în vârstă umană) și marchează cea mai rapidă etapă de creștere a vieții unei pisici.

Toate pisicile nou adoptate de origine necunoscută, inclusiv pisoi, ar trebui să fie imediat examinate de medicul veterinar.

Primul vizită veterinică a pisicilor

Dacă aveți alte pisici în casă, pisoiul dvs. ar trebui să fie izolat până la el Prima vizită VET. Medicul veterinar va efectua un examen fizic aprofundat pe pisoi. În plus, pisoiul dvs. va avea mai multe teste de laborator efectuate de testul pentru bolile infecțioase care pot fi răspândite la alte pisici. Pisoiul tău va primi probabil primul său Vaccinuri de bază AKA "Shots Kitten."Vaccinul Boosters sunt programate la intervale regulate, iar majoritatea pisicilor primesc vaccinul lor de rabie în jur de patru luni de vârstă. Protocoalele vaccinului variază în funcție de riscul unui pacient individual. Discutați cu medicul veterinar despre stilul de viață anticipat al pisicii. Va rămâne în interior sau va avea acces la lumea exterioară? Aveți alte pisici în gospodăria dvs? VET-ul dvs. vă poate ajuta, de asemenea, "dovada Kitten" acasă și discutați metodele de instruire pentru a vă asigura un comportament bun în timp.

Adult (anii de întreținere AKA)

A doua etapă de viață a câțiva ani este etapa adultă, uneori cunoscută sub numele de "anii de întreținere."Pisicile au încetat perioada de creștere rapidă a pisoiului și și-au stabilizat dimensiunea și greutatea lor generală, totuși, responsabilitatea noastră pentru ei nu a încetat. Acești ani sunt cruciale deoarece se află în această perioadă că primele tendințe față de boala legate de vârstă pot apărea, cum ar fi Diabetul de feline, artrită, sau boală de inimă.

Îngrijirea veterinară pentru pisicile adulte

Pisicile adulte trebuie văzute anual pentru o verificare de wellness și să primească orice boostere de vaccin necesare. Este important să vă examinați în mod obișnuit pisica acasă și să acordați atenție casetei de gunoi și obiceiurilor alimentare. Sunteți prima pentru a vedea orice probleme potențiale, inclusiv bucăți de piele, acarieni de urechi și creștere excesivă în greutate. De asemenea, este important să cunoașteți rutina pisicii. Fi alertă pentru modificări precum următoarele:

  • Limbă: Limbă sau mers lentă Când coborârea scărilor poate fi un semn de artrită sau rănire. În ambele cazuri, este indicată o vizită VET. Veterinarul dvs. poate diagnostica sursele de durere în pisica dvs. și poate prescrie medicamente dacă este cazul.
  • Schimbați obiceiurile cutiei de gunoi: Peeing în afara casetei poate fi un semn al Flutd sau o condiție mai gravă în tractul urinar al pisicii. Este o indicație pentru o vizită VET cât mai repede. Diaree sau constipație dureroasă ar trebui, de asemenea, să declanșeze o vizită în veterie.
  • Schimbarea apetitului: Pierderea bruscă a apetitului poate fi o indicație a mai multor boli, iar pisica trebuie văzută de un Vet pentru diagnostic și tratament. Același lucru este valabil și pentru pisicile care mănâncă constant, dar nu câștigă în greutate. De asemenea, orice frecvență crescută de vărsături este un semn al unei probleme. În timp ce ar putea fi ceva la fel de simplu ca o alergie alimentară sau de păr de păr crescut, sunt posibile condiții mai grave.

Pisici de senior și pisici geriatrice

Pisicile senior suferă de multe din aceleași condiții și boli ca oameni mai în vârstă, dar o gestionare atentă poate îmbunătăți foarte mult atât viața potențială, cât și calitatea vieții. În funcție de mai mulți factori, pisicile intră în ani în vârstă între 8 și zece ani.

Îngrijirea veterinară presupune o importanță mai mare, iar pisicile superioare sănătoase ar trebui văzute cel puțin de două ori pe an de către un medic veterinar. Dacă o pisică are una sau mai multe dintre bolile comune pentru seniori, el sau ea poate fi văzută de mai multe ori pe an pentru monitorizare, deoarece aceste boli sunt cronice.

Boli care vizează pisicile superioare

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Cât timp trăiesc pisicile?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Modificările observate în timpul etapelor principale ale vieții