Cauze și semne de artrită la pisici

Scaun de fereastră Cat

Artrită este frecvent întâlnită în pisici, în special în Pisicile mai vechi. Semnele artritei feline sunt adesea subtile și dificil de observat, chiar și pentru cei mai dedicați proprietari de pisici.

Cauzele artritei la pisici

Artrita apare atunci când cartilajul din articulație se deteriorează. Într-o pisică normală, fiecare articulație conține cartilaj care acționează ca un tampon între suprafețele osoase. Cartilajul creează o "pernă" între oasele care formează articulația.

Când cartilajul dintr-o articulație se deteriorează, o cascadă de evenimente este dezlănțuită, ceea ce duce în cele din urmă la distrugerea cartilajului. Odată ce cartilajul din articulație este distrus, cele două oase se vor freca împreună pentru că nu mai există o pernă între ele. Când se întâmplă acest lucru, oasele vor deveni deteriorate, rezultând în artrită.

Factori de risc pentru artrita felină

Există o serie de factori care fac artrita mai probabil pentru pisica ta:

  • Felina artrita este mai frecventă în pisicile de vârstă mijlocie și mai mari.
  • Pisicile care sunt obezi sunt mult mai probabil să fie afectate de semnele de artrită decât o pisică care este slabă.
  • Articulațiile care au fost rănite în trecut sunt, de asemenea, mai predispuse la artritică mai târziu în viață.
  • Anomaliile congenitale care duc la anomalii într-o anumită articulație pot face ca pisica dvs. să sufere efectele artritei. Hip displazia este un exemplu de anomalie congenitală care poate duce la artrită.

Semne de artrită într-o pisică

O pisică care este artritică poate arăta multe simptome diferite. În esență, artrita provoacă durere. Simptomele care rezultă din artrită sunt un rezultat al acestei dureri.

Orice schimbare în comportamentul pisicii dvs. poate fi un rezultat al durerii. Fiecare pisică reacționează la durere într-o manieră diferită. Acestea sunt câteva exemple:

  • Unele pisici devin mai puțin active și pot dormi mai mult decât în ​​mod normal.
  • Alte pisici pot deveni anxioase și neliniștite.
  • Unele pisici au dificultăți în găsirea unui loc confortabil de odihnă sau o poziție confortabilă în care să dormi.
  • Unele pisici devin iritabile și încep să evite contactul cu membrii familiei.
  • Alte pisici devin mai sociale, căutând mai multă interacțiune cu membrii familiei.
  • Pisicile cu artrită pot fi dureroase atunci când sunt tratate.
  • Pisicile artritice pot avea dificultăți de accesare a cutiei de gunoi și pot urina sau defeca în afara cutiei de gunoi.
  • Unele pisici cu artrită se vor opri să se îngrijească de ei înșiși, rezultând o tunsoare neîngrădită.
  • Durerea rezultată din artrită poate provoca un apetit scăzut pentru unele pisici. Acest lucru, la rândul său, poate duce la pierderea în greutate.
  • Lamele pot fi prezente, dar este adesea dificil sau chiar imposibil de observat. Unele pisici devin destul de bune la ascunderea simptomelor durerii lor.

Simptomele artritei la pisici pot fi graduale și insidioase în debut. Cunoașterea comportamentelor care sunt normale pentru pisica și monitorizarea schimbărilor în aceste comportamente vor oferi o bază bună pentru a determina dacă pisica dvs. este dureroasă.

Dacă aveți îndoieli dacă pisica dvs. este dureroasă, este recomandabil să presupunem că durerea este prezentă și acționează în consecință. Pisicile care sunt dureroase ca urmare a artritei trebuie tratate pentru a-și ameliora durerea.

Ce ar trebui să faceți dacă bănuiți că pisica dvs. are artrită

Dacă bănuiți că pisica dvs. are artrită, programați o întâlnire cu medicul veterinar. Medicul veterinar va fi capabil să determine dacă pisica dvs. are artrită prin efectuarea unei examinări fizice pe pisica dvs. și luând radiografii (raze X).

În unele situații, medicul veterinar poate dori, de asemenea, să evalueze lichidul articulat de la pisica dvs. pentru a ajuta la excluderea infecțiilor comune.

Odată ce artrita este diagnosticată, există o serie de Opțiuni de tratament de artrită felină care vă va ajuta să vă păstrați pisica confortabilă și fără durere.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Cât timp trăiesc pisicile?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Tulburări comune în pisici. Merck Manual veterinar

  2. Nevoile speciale ale pisicii senior. Cornell Feline Health Center

  3. Osteoartrita la pisici: o boală mai frecventă decât s-ar putea aștepta. Administrarea SUA pentru alimente și droguri

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cauze și semne de artrită la pisici