Ce este o spargere a pisicii?

Pisica de trecere a pisicilor

Ovariohisterectomia, cunoscută și sub numele de "Spay", este îndepărtarea unei ovare de pisică și uter. Pisicile tinere care nu sunt spulberate va intra în căldură, și șansele lor de a deveni gravidă sunt foarte mari dacă sunt expuși la bărbați intacți (neutilizați). O femeie poate intra în căldură încă de patru luni. Fiecare pisică este afectată diferit.

Vârsta tradițională de a sparge o pisică a fost de aproximativ șase luni de vârstă, cu toate acestea, cercetarea în ultimii 20 de ani arată că pot exista avantaje Spaying înainte de primul ciclu de căldură. Acum vom discuta beneficiile de spaying dacă se întâmplă mai devreme sau mai târziu într-o viață de pisică, procesul de spay, ce să se aștepte după procedură, iar unele preocupări ale proprietarilor pot avea după aceea.

Cum poți spune dacă pisica ta este în căldură?

Care sunt beneficiile?

Spaying este o parte importantă a proprietății pisicilor și a unei sănătăți generale ale pisicii feminine. Beneficiile spuselor depășesc cu mult riscurile. Beneficiile includ prevenirea cancerului mamar (când este spayed devreme), reducând numărul de pisici nedorite, împiedicând zgomotele zgomotoase și uneori iritante și, eventual, Marcajul de urină in casa.

Procesul de spay

Deși spargerea este considerată o intervenție chirurgicală majoră, este una dintre cele mai frecvente proceduri efectuate. Înainte de spaying, dvs medic veterinar va efectua un examen cap-la-laba și poate sugera sânge pentru a se asigura că toate organele vitale sunt în ordine. SPAW-urile sunt efectuate sub anestezie generală. Dacă pisica este sănătoasă, se va administra medicamente sedative și dureroase. Odată somnoros, va fi dată o injecție pentru a induce un somn mai profund. În acest timp, ea nu este conștientă de ceea ce se întâmplă și nu simte nici o durere. Pisica ta va fi apoi intubată, adică un tub plasat în traheea ei este conectat la o mașină care o ajută să respire. Unii veterinari pot plasa și un cateter în vena pentru a administra fluide.

Pisica ta va fi apoi conectată la o mașină care monitorizează frecvența cardiacă, rata respiratorie, nivelurile de oxigen și temperatura. Ea va fi plasată pe un tampon de încălzire pe spate, pentru a ajuta la menținerea temperaturii corpului, iar zona chirurgicală este tăiată și curățată. O incizie se face, chiar mai jos unde ar fi butonul de burtă într-un om. Incizia sa extins pe abdomen, dar lungimea depinde de diferite variabile. Ovarele și uterul sunt îndepărtate, iar cervixul este legat. Deși este standard să eliminați ovarele și uterul, unii veterinari pot lăsa uterul intact. Amintiți-vă, este ovarele care sunt responsabile pentru ciclurile de căldură, posibilitatea de dezvoltare a tumorii mamare și probleme de comportament.

Odată ce VET confirmă că nu există sângerare, incizia va fi închisă. Există, de obicei, suturi plasate sub piele și suturi de piele, capse de piele, fie lipici de piele sunt folosite pentru a închide stratul de piele superior. Când procedura este terminată, tubul ajută la respirația pisicii dvs. va fi eliminată. Ea va fi monitorizată îndeaproape de echipa veterinară până la trimiterea acasă. Dacă pisica dvs. are suturi sau capse plasate, veți reveni la eliminarea lor, de obicei în decurs de 10 până la 14 zile după procedură.

Ce se așteaptă după spargere

Unii veterinari aleg să păstreze o pisică nou spartă peste noapte, pentru a minimiza mișcarea lor. Dacă spionul se face dimineața, pisica poate fi gata să meargă acasă în aceeași zi. În ambele cazuri, pisica dvs. poate fi o mică grogivă în prima noapte și nu poate fi interesată să mănânce. Aceasta este o reacție normală. Ar trebui să fie mai alertă a doua zi. Apetitul lor ar trebui, de asemenea, să se întoarcă la normal într-o zi sau două.

Unele pisici prezintă o anumită durere în primele câteva zile după procedură, astfel încât medicamentul durerii este de obicei trimis acasă. Nu este neobișnuit ca proprietarii să vadă descărcarea de gestiune provenită de pe site-ul inciziei. Când se observă acest lucru, este important să aveți acest lucru evaluat de medicul veterinar. Unele pisici pot necesita tratamente suplimentare cum ar fi antibioticele. Un guler Elizabethan poate fi trimis acasă, pentru a le menține din lins care poate provoca iritații, infecții și, uneori, deschiderea site-ului inciziei.

Preocupările proprietarului după spargere

Pisica mea va câștiga greutate?

Estrogenii sunt un supresor natural de apetit. Atunci când o pisică este spartă și estrogenii sunt îndepărtați, poate exista o creștere a apetitului. De asemenea, spaying-ul a fost cunoscut pentru a încetini metabolismul pisicii. Veterinarul dvs. va ajuta la determinarea dacă este necesară o schimbare a dietei și a nivelului de exerciții fizice.

Poate pisica mea spomitară încă să fie în căldură?

Fără ovare, o pisică nu poate intra în căldură. Cu toate acestea, țesutul ovarian se extinde uneori în jos ligamentul ovarian. Acest lucru, din păcate, nu este vizibil cu ochiul liber. Când se întâmplă acest lucru, țesutul ovarian poate fi lăsat în urmă, rezultând o pisică care prezintă semne de căldură. Pisica nu poate rămâne gravidă, deoarece uterul a fost îndepărtat, dar este încă important ca medicul veterinar să determine dacă este prezentă o rămășiță ovariană pentru a preveni apariția altor probleme. Diagnosticul se poate face prin testarea sângelui și intervenția chirurgicală exploratoriu va fi probabil necesară pentru a elimina țesutul rămășiței ovariene.

Poate pisica mea spomitară încă să fie în căldură?
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Spaying și sterilizareColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020.

  2. Ward, Ernest și Williams, Krista. Spaying în pisiciVCA Spitale de animale, 2020.

  3. Barnette, Catherine. Sindromul rămășiței ovariene la pisiciVCA Spitale de animale, 2020.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce este o spargere a pisicii?