Rabbit: profilul speciilor

Fata care deține iepure

Iepurii sunt animale foarte active și jucăușitoare, care sunt, de asemenea, foarte sociale, vor forma o legătură strânsă cu alți iepuri și chiar și cu oamenii. Atâta timp cât știi ce să se aștepte de la a Pet iepure, Ei au potențialul de a fi minunați animale de companie. Proprietarul ideal pentru un iepure PET este un individ sau o familie cu timp și spațiu pentru a dedica unui animal de companie activ care se bucură de cuddling și joc și necesită un pic de întreținere. Indiferent dacă implică interacțiunea zilnică cu proprietarii sau cu alți iepuri, aceste animale necesită o mulțime de interacțiuni. Iepurii vin în multe rase diferite - Lionhead, Mini Lop, Mini Rex, Rex, Lop, Olandeză, Spot Engleză și Hotot, pentru a numi câteva-, iar unele pot fi chiar ridicate ca animale de spectacol.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Iepure

Nume stiintific: Oryctolagus Cuniculus

Dimensiunea adulților: 2 până la 20 de kilograme, în funcție de rasă

Speranța de viață: 5 până la 15 ani

Rabatul de iepure și temperament

Iepurii sunt sociali, iar cu manipularea blândă, sunt, în general, destul de bătrâni, jucăuș și distractiv pentru a viziona. Iepurii adesea formează legături foarte strânse cu proprietarii lor - mulți proprietari de iepure petrec serile care urmăresc televiziunea cu iepurele lor de părțile lor sau interacționând cu animalul lor de companie. Iepurii au, de asemenea, marele avantaj de a răspunde bine gunoi-antrenament. De asemenea, ei fac bine Curs de antrenament de clicker și poate fi instruit să facă comportamente și trucuri speciale.

Toate aceste calități înseamnă că iepurii necesită o mare parte de interacțiune cu proprietarii lor și / sau cu alți iepuri. Playtime zilnică și exerciții fizice în afara cuștii sunt o necesitate. Ei trebuie să mestece, deci o mulțime de siguranță Chew toys ar trebui să fie furnizate și orice spații în care este iepurele a permis să ruleze trebuie să fie cu atenție la iepure.

În timp ce sunt, în general, animale de companie liniștite, iepurii nu sunt un meci bun pentru copiii mici, care nu pot fi suficient de atenți atunci când le iau sau joacă în jurul lor. În timp ce iepurii doresc să fie aproape de poporul lor, este de asemenea important să știți că adesea nu ar fi deținute.

Iepurii nu sunt animale de companie ideale pentru copii, parțial pentru că iepurii de obicei nu le place să fie luați (deși ei îi place să fie mângâiați și sunt destul de sociali). Iepurii vor fi de obicei distructivă dacă sunt lipsiți de atenție și jucării adecvate. De asemenea, ele trebuie să fie spuse sau sterilizate pentru a reduce problemele comportamentale și riscurile pentru sănătate.

Locuind iepurele

Iepurii sunt animale de pradă, ceea ce înseamnă că locuința dvs. iepure în aer liber nu este, în general, o idee bună - păstrați-vă iepurele în interior. Când nu este supravegheat direct, iepurele dvs. trebuie păstrat într-o cutie sau cușcă de cel puțin 3 până la 4 metri lungime. Pentru că au picioarele delicate, iepurii fac prost în cuști cu fundul firului - o alegere mai bună este o cutie de câini de plastic. În interiorul cutiei, furnizați iepure cu:

  • O mulțime de jucării, cum ar fi cutii de carton și jucării de mestecat din plastic, au nevoie pentru a mesteca pentru a păstra dinții lor cu creștere rapidă în verificare.
  • Un raft pe care iepurele dvs. poate hui să mențină puterea piciorului
  • Alimente ceramice și mâncăruri de apă
  • O cutie de gunoi căptușită cu ziar și umplută cu gunoi de rumeguș peletat, fie de fân de iarbă, cum ar fi timotei sau iarba de livadă

Urina de iepure poate avea un miros puternic, așa că se așteaptă să schimbe cutia de gunoi frecvent - spargerea și neuterizarea poate ajuta la reducerea mirosului. În plus, urina de iepure este ridicată în calciu, astfel încât atunci când se usucă, poate lăsa un reziduu calcar care poate fi greu de curățat, este de obicei eficient pentru îndepărtare.

Mulți iepuri de companie li se permite să se plimbe în jurul casei când proprietarii lor sunt în jur. Dacă alegeți să permiteți această libertate, fiți foarte atenți la Rabbit-dovada casa ta. Iepurii iubesc să mestece, și firele electrice periculoase și cablurile de prelungire sunt la înălțimea potrivită pentru iepuri pentru a găsi și a mânca.

Dacă preferați să nu dați iepurele voastre rularea casei, puteți să o oferiți un stilou de exerciții. Pixurile concepute pentru pui sunt ideale: ele oferă o mulțime de spațiu de exerciții, fără a oferi iepurașul dvs. opțiunea de a explora spațiile potențial periculoase. Dacă stiloul este suficient de mare și înalt, poate înlocui și o cutie.

Alimente și apă

Iepurii fac cel mai bine o dietă care se bazează pe fânul de iarbă, cum ar fi Timotei, fânul de ovăz, sau livadă - evitați fânul Alfalfa. În plus, iepurii au nevoie de legume cu frunze verzi - alegeri bune includ lieturi (cu excepția aisbergului), ierburi, căprioare, suporturi de morcovi, castraveți și varză. Furnizați o ofertă mai limitată de alte legume și fructe - Verificați dacă toate elementele pe care le oferiți sunt Seiful Rabbit.

Puteți oferi și peletele de iepure de iepure, dar oferă doar o cantitate limitată, deoarece pot interfera cu digestia. Peletele care includ ingrediente de porumb sau piulițe uscate ar trebui evitate. Una dintre cele mai semnificative amenințări la adresa unei sănătăți din iepure este un sistem digestiv bloc și apa este cheia pentru păstrarea lucrurilor în mișcare. Asigurați-vă că iepurele dvs. are o mulțime de apă rece și curată, non-clorurată în orice moment.

Probleme comune de sănătate

Iepurii vor necesita probabil o îngrijire veterinară, care pot fi costisitoare. Este posibil să fie nevoie să localizați un veterinar exotic. Iepurii ar trebui să fie spayed sau neutered de către un veterinar cu experiență cu chirurgia pe iepuri. Pot necesita vaccinări în funcție de locul în care locuiți.

Iepurii sunt predispuși la anumite probleme medicale, cum ar fi:

  • Staza abdominală (incapacitatea de a digera sau de a trece deșeurile)
  • Infecții bacteriene
  • Ureche acarieni și flasuri
  • Dinți îngroșați
  • Toenail-uri îngrozitoare

Unele dintre aceste probleme nu necesită întotdeauna un veterinar, de exemplu, puteți păstra toenailurile de iepure tăiate și puteți oferi o mulțime de mâncare și jucării pentru a evita dinții îngroșați. În unele cazuri, este posibil să se trateze singur acarienii și purici, dar este adesea o idee bună să verificați și cu un veterinar.

Achiziționarea iepurii tale

Asocierea dintre iepuri și Paște înseamnă iepurii sunt adesea impulsiv dobândite ca animale de companie în jurul sărbătorilor de Paști. Din păcate, mulți dintre acești iepuți sfârșesc neglijați sau renunțați la adopție, deoarece acei iepuți drăguți cresc în iepuri care au nevoie de o atenție și îngrijire ca câine. Evitați impulsul pentru a obține un bunny pentru Paște.

Cea mai bună opțiune este de a adopta un iepure dintr-un adăpost sau salvare din apropiere. Există mulți iepuri minunați de animale de companie care au nevoie de oa doua șansă de a găsi o casă pentru totdeauna. Nu vă faceți griji cu privire la vârsta unui iepure mai în vârstă - puteți obține rapid un bun simț al unei personalități de iepure mai vechi și ei se vor lega adesea cu noii proprietari chiar mai rapizi decât un iepure mai mic.

Animale similare la iepure

Dacă sunteți interesat de iepurii de companie, verificați aceste animale exotice:

În caz contrar, verificați alte animale exotice care poate fi animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: 9 moduri simple de a-ți iubi animalul de companie

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Îngrijirea completă a iepurelorChicago Exotice Spitalul de animale, 2020

  2. Gestionarea iepurilorManualul veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Rabbit: profilul speciilor