De ce iepurii își mănâncă poopul și ar trebui să mă îngrijorez?

Rabbit Mâncare

Întrebare: Cum pot să-mi opresc ieilele să mănânce poopul lor?

Iepurașii mei își mănâncă poopul de fiecare dată când sunt pe cale să se potrivească. Cum ar trebui să opresc asta?

-Mavis

Răspuns:

Dragă Mavis,

Iepurii sunt erbivore, adică să mănânce materiale fibroase fibroase pentru cea mai mare parte a caloriilor lor. Este uimitor că își pot menține blana frumoasă și viteza de alergare rapidă pe o astfel de dietă. Deci, cum poate un iepure să facă tot ce mănâncă în cea mai mare parte iarbă sau fân? Au reușit să devină creaturi minunate pe care le reprezintă prin dezvoltarea unor adaptări fizice speciale.

Tracțiile digestive ale iepurilor sunt similare cu oamenii, câinii și pisicile "în unele moduri. Ei au un esofag pentru înghițire, un stomac pentru a sparge alimentele mestecate și un intestin subțire pentru a absorbi substanțele nutritive din alimente.

Dar acolo se încheie asemănările. Un intestin gros al iepurii este mai asemănător cu un cal de om decât un om. Între intestinul subțire și intestinul gros se află cecumul.

Cecumul este o parte adaptată a intestinului gros al unui iepure care acționează ca o TVA de fermentație pentru materialul vegetal digerat parțial. Bacteriile normale din cecum lucrează pe materialul vegetal, ruptând fibrele indigestibile și producând substanțe nutritive care pot fi utilizate de corpul iepurelui. Dar ele nu absoarbe acei nutrienți direct prin cecum.

Vedeți, iepurii produc două feluri de fecale. Un fel este sub formă de peleți uscați, cei mai mulți oameni care se gândesc la fel de iepure. Al doilea fel de fecale de iepure, sunt mai umede și arată ca o grămadă de maro închis, minusculă de struguri sau o dud brun. Acestea sunt numite pelete cecale sau cecotropi și sunt consumate direct de la anus. Poți să-ți amintești să-ți vezi iepurele înclinată ca și cum ar fi curățat, apoi așezați-vă și mestecați ceva. Veți vedea rareori cecotronii lăsați să se îndrepte în cazul în care iepurele dvs. este sănătos.

Cecotropi sunt încărcați cu vitamine, acizi grași și proteine ​​produse de bacteriile din cecum. Prin ingerarea peletelor cecale, iepurii beneficiază de nutrienți pe care nu le-ar absorbi altfel din alimentele lor.

Unii iepuri pot produce cantități excesive de pelete cecal sau chiar pot mânca forma uscată de fecale atunci când mănâncă o dietă de calitate scăzută, cu prea puțină proteină și prea mulți carbohidrați. Iepurii trebuie să mănânce o mulțime de fibre sub formă de fân. O dietă peletată nu este ideală pentru mulți iepuri de casă. Puteți afla mai multe despre casa de îngrijire a iepurei și hrănirea la Casa Rabbit Society Website.

Deci, nu încercați să opriți iepurașii să mănânce poop! La fel de brute cum ni se pare oamenii, cecotropi sunt o sursă importantă de nutriție pentru a menține iepurii sănătoși. Dacă iepurii tăi mănâncă toate fecalele lor sau producătoare de cecotropi excesive, dieta lor poate avea nevoie de îmbunătățire.

Nu faceți nimic brusc schimbări în dieta lor sau ar putea avea probleme cu adaptarea. O introducere treptată a fânului de iarbă și a altor plante sigure pot ajuta iepurașii să rămână fericiți și sănătoși de mulți ani.

Cu sinceritate,

TB Thompson DVM

Disclaimer: Utilizarea dvs. a caracteristicilor Cereți VET este supusă Cereți termenii de utilizare. Conținutul este numai pentru utilizarea informațională și educațională și nu ar trebui să înlocuiască sfaturile profesionale veterinare.

Disclaimer: Conținutul este numai pentru utilizarea informațională și educațională și nu ar trebui să înlocuiască sfaturile profesionale veterinare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce iepurii își mănâncă poopul și ar trebui să mă îngrijorez?