Cum de a împiedica iepurii să obțină bile de păr

Close-up de iepure într-o cușcă

Iepurii se mignesc în mod constant, și la fel ca pisicile, pot crea bile de păr sau trichobezoar (termenul medical pentru o bord de păr). Aceste bile de păr pot fi depuse în interiorul stomacului și al tractului intestinal al iepurilor și pot provoca o obstrucție. Deoarece iepurii nu pot vomita ca pisicile, aceste bile de păr se blochează, de obicei, blocate și cauze ileus.

Cum puteți împiedica iepurele să obțină un drept de păr?

Bilele de păr în iepuri sunt o problemă potențial gravă, iar prevenirea este cu siguranță mai ușoară decât tratarea lor odată ce au dezvoltat. Când iepuri mirează, pot ingera o mulțime de păr care se pot acumula în stomac. După cum sa menționat mai devreme, spre deosebire de pisici, iepurii nu pot vomita, deci dacă părul nu se mișcă din stomac și în siguranță prin intestine, va provoca o problemă. Această condiție este, de asemenea, numită uneori bloc de lână. O masă similară de alimente nedigerate se poate forma dacă un iepure este păstrat pe o dietă inadecvată. Uneori, o cantitate mare de păr nu este întreaga problemă sau numai. În ambele cazuri, capacitatea iepurei de a-și digera mâncarea este afectată și iepurele pot deveni foarte bolnavi și, eventual, chiar moare. Iată câteva sfaturi pentru a preveni acest scenariu serios de la întâmplare:

  • Hrăniți o dietă bogată în fibre și carbohidrați scăzută. O dietă bogată în fibră, care include o mulțime de fân și legume proaspete, stimulează motilitatea normală a tractului gastrointestinal și menține alimentele și părul ingerat accidental prin stomac.
  • Oferă o mulțime de exerciții și îmbogăţire. Activitate, ca o dietă adecvată, ajută și motilitatea gastrointestinală și digestia. Aceasta înseamnă timpul de joc în afara cuștii împreună cu jucării Pentru a încuraja activitatea ar trebui încurajată zilnic timp de câteva ore.
  • Groom iepurele. Periajul regulat, în special în timpul unei perioade grele de vărsare, va ajuta la reducerea cantității de păr care poate fi înghițită de către iepurele dvs. de companie.
  • Furnizați un mediu cu stres scăzut. Iepurii păstrați în medii stresante (aglomerate, necurate, zgomotoase, au prezența unor prădători posibili, cum ar fi câinii și pisicile etc.) sunt mai susceptibile de a avea probleme cu bilele de păr.
  • Oferiți cantități mari de apă. Iepurii vor bea mai multă apă când este oferită într-un castron și o sticlă de apă și un iepure hidratat corespunzător este mai puțin probabil să aibă probleme gastrointestinale.

Iepurii afectați de bile de păr sau orice alte materiale care se blochează în stomac sau tractul intestinal vor arăta adesea o scădere a apetitului, a nivelului de activitate și a ieșirii fecale (vor avea scaune mai mici și mai puțin frecvente). Iepurele dvs. poate acționa deprimat, dar amintiți-vă, el nu poate să vadă sau să vă spună că nu se simte bine.

Dacă iepurele dvs. prezintă oricare dintre aceste semne, ar trebui să vă vedeți imediat exotica. De asemenea, amintiți-vă că, dacă iepurele dvs. nu mai mănâncă, numeroase alte probleme digestive rezultă adesea și sănătatea iepurelui dvs. se poate deteriora foarte repede. Dacă sunt diagnosticate bilele de păr, o serie de tratamente pot fi încercate să trateze problema medical, dar dacă lucrurile progresează până la punctul în care este necesară o intervenție chirurgicală, șansele de recuperare sunt reduse. Prin urmare, oferind dieta de fibre ridicate adecvate, o oportunitate de exerciții fizice și alte tehnici de prevenire cheie sunt esențiale pentru sănătatea dvs. de iepure.

Dacă credeți că iepurele vostru a mâncat părul?

Unii oameni au recomandat hrănirea unor alimente specifice pentru a ajuta la descompunerea părului pe care l-ați ingerat iepurele. Enzimele din unele alimente ajută la descompunere păr și sunt, de asemenea, în siguranță pentru a da iepuri. Papaya umană sau tabletele enzimei Papaya / Pineapple sunt gustoase la iepurele dvs., cât și utile în prevenirea bilelor de păr. Un comprimat uman pe cinci kilograme de iepure este doza zilnică.

De asemenea, puteți oferi proaspete (niciodată conserve) papaya sau bucăți de ananas, dacă iepurele dvs. le va mânca de câteva ori pe săptămână în loc de comprimatele enzimelor. O lingură de fructe proaspete pe cinci kilograme de iepure ar trebui să fie administrată cel puțin de două ori pe săptămână. O alternativă la fructe este un produs numit PROZYME, care este un produs enzimatic pentru pisici și câini și este, de asemenea, recomandat pentru iepuri de către unele veterinari exotice.

Dacă iepurele dvs. prezintă oricare dintre simptomele menționate mai sus de a fi obstrucționate de un hair de păr, ar trebui să aveți imediat ieftinul de către medicul veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a împiedica iepurii să obțină bile de păr