Cum să vă antrenați pisica

Pisica pe câmpul ierbos de clădiri împotriva cerului clar

Unii naibii noștri vor bâji că pisicile nu pot fi instruiți. Nu este adevarat. Pisicile sunt extrem de instruire și adesea sunt instruite pe baza semnalelor, mai degrabă decât pe comenzi. De asemenea, ați pregătit deja pisica dvs. atunci când este dat un semnal adecvat. Gândiți-vă la ceea ce se întâmplă atunci când dispozitivul de deschidere "Whirrs" sau Kibble lovește vasul. Pisica vine alerga, dreapta? Pisica ta a învățat un semnal (deschizător, zgomot în castron) care corespunde unui lucru pe care pisica îi place (mâncare) și este recompensată pentru venire (mănâncă). Aceste răspunsuri naturale sunt ceea ce un antrenor de pisici ar arăta ca răspunsuri naturale de formare.

Dacă începeți pur și simplu să utilizați cuvântul Veniți de fiecare dată când umpleți castronul și într-un timp scurt, pisica dvs. va înțelege ce înseamnă. După aceasta, vă puteți antrena pisica dvs. cu formarea de clicker și tratamentul lor preferat. Pisicile pot fi instruite să vină, să stea, să stea în sus, undă o laba și umbla pe o lesa.

Cheia pentru instruire este de a vă prinde animalul de companie în actul de a face ceva ce vă place și spuneți animalului pe care îl place să-l placă cu o recompensă. Clicker Training este una dintre cele mai rapide și mai simple modalități de a comunica această lecție. Sunetul "clicului" identifică comportamentul și o tratare specială recompensează pisica pentru a efectua bine.

Cumpărați un clicker

Puteți găsi clicuri la magazinele de produse pentru animale de companie, dar orice sunet unic poate funcționa. De exemplu, unele pisici preferă sunetul mai moale al unui pix. Pisica dvs. ar putea răspunde la un clic pe limbă, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vânați pentru clickerul dvs. Care lasă mâinile libere. Aveți grijă să selectați un produs de zi cu zi (ca un stilou) sau un sunet regulat, astfel încât să nu confunde pisica dvs. cu zgomote inutile care nu au comenzi de instruire de semnalizare.

Alegeți o recompensă specială

Recompensa trebuie să aibă o valoare foarte mare pisicii. Dacă este ceva disponibil tot timpul, atunci pisica nu-i pasă. Aflați ce plutește vasul de pisică și rezervați această recompensă numai pentru formarea Clicker. Pentru unele pisici, hrana tratează bine bine. Pisicile răspund mai întâi să miroasă și pe al doilea la gust (nu vor gusta dacă nu miroase bine!), deci alegeți un tratament cu o aromă picantă. Fishy tratează o lovitură cu câteva pisici. Unele formatori profesioniști de pisici folosesc reduceri reci din Turcia afumat. Este nevoie doar de un gust mic (despre dimensiunea vârfului degetului mic) pentru o recompensă de tratament. Nu vrei să deranjezi nutriția și nu vrei ca pisica să devină atât de plină încât nu vor să se antreneze.

Pisicile pot prefera o jucărie sau joacă recompense. O tease speciale de pene, a Fetch-Ball, sau jucăria de mouse Catnip ar putea fi stimularea de recompensă care vă face ca pisica să vrea să funcționeze. Rezervați această jucărie, așa că numai iese pentru instruire care va spori puterea și valoarea.

Introduceți clickerul

Pentru antrenamentul cu clicker pentru a lucra, trebuie mai întâi să încărcați clickerul. Aceasta explică animalului că sunetul clicului înseamnă ceva minunat se va întâmpla. Practic, asociați sunetul (faceți clic pe) cu recompensa (trata sau jucărie).

Așezați-vă cu animalul de companie și cu un farfurie plină de tratarea mirositoare mică și începeți să faceți clic (aruncați un tratament), faceți clic pe (tratați) faceți clic pe (tratați) de câte ori pisica arată interesul. Dacă pisica preferă jucăria, atunci veți face clic pe (oferiți pene) faceți clic pe (pene) faceți clic pe (pene) și așa mai departe.

Veți vedea în curând aspectul animalului de companie la tratate (sau jucărie), mai degrabă decât la clicker atunci când face sunetul. Fiți conștienți de faptul că pisicile nu vor dori să se antreneze ca pe o perioadă de timp ca câini. Felina ta poate fi făcută după doar o jumătate de duzină de repetări. Câteva sesiuni de formare foarte scurte sunt mai benefice decât un eveniment unic de maraton.

Identificați comportamentul de formare

Odată ce pisica dvs. înțelege, faceți clic pe o recompensă, identificați un comportament care vă place. De exemplu, stați în jurul vizionării noului pisoi de 8 săptămâni (da, pot fi instruiți la această vârstă!) până când copilul se întâmplă "să stea."Apoi faceți clic pe comportament și faceți o tratare. Pisoiul va arăta cu clueless. Se va rătăci și în cele din urmă "stați" accidental din nou (faceți clic pe tratare!). Asigurați-vă că aveți timp faceți clic pe momentul exact pe care pisica efectuează comportamentul. Timpul este cheia. Până a treia oară când se întâmplă acest lucru, veți vedea că bebelușul se stinge. Odată ce se întâmplă acest lucru, pisica vă va urmări probabil în jurul valorii de a face comportamentul pentru a obține un tratament.

Instruirea merge dincolo de aspectul trucului și angajează creierul animalelor de companie. Puteți extinde formarea pentru a include Acceptarea unei crate, un halter și / sau o leșie, plimbări în mașină și mai mult. Formarea întărește legătura dintre proprietar și pisică, deoarece brusc comunicați. Pisica își dă seama că pot controla rezultatul prin acțiunile lor.

Probleme și comportament de verificare

Nu vă descurajați dacă vă duce pisica ceva timp pentru a răspunde la antrenamentul de clicker. Dacă aspectul tratamentului nu funcționează, încercați să schimbați tratamentul pentru o jucărie sau un tratament mai atrăgător. O greșeală obișnuită este de a aștepta rezultate imediate, dar poate dura adesea un timp pentru ca pisicile să răspundă la clicker. De asemenea, doar pentru că felina ta a răspuns la clicker pentru un comportament, nu presupune automat că va funcționa alte comportamente.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă antrenați pisica