Iepuri ca animale de companie

Bucuria de a trăi cu animale de companie

Iepurii iau de obicei bine la antrenament de gunoi, deși o anumită flexibilitate poate fi solicitată de către proprietar. Iepurii alegeți în mod natural una sau mai multe zone de toaletă, iar proprietarii pot profita de acest lucru în formarea de gunoi.

Gunoiul

În primul rând, este nevoie de un așternut adecvat. Rabbit-ul dvs. va dori, probabil, să se așeze în cutia de gunoi și poate chiar să se înmoaie pe așternut, așa că este nevoie de ceva absorbant și sigur. Urina de iepure are, de asemenea, un miros puternic, deci ceva care absoarbe mirosul este ideal. Nu utilizați așchii de lut sau aglomerări, declanșări de cedru sau de pin. Peletele și garniturile ecologice sau pe hârtie sunt o alegere bună (mărcile includ țara de critter, pelete ecologice, o atingere ușoară, Cell-sorb plus și știrile de ieri - a se vedea Alternative superioare la celede cedru și pin Pentru mai multe opțiuni), unii proprietari folosesc pur și simplu pelete de iepure ca gunoi. Acestea sunt economice și sigure, dar nu sunt o alegere bună dacă iepurele dvs. mănâncă în mod continuu peleți suplimentari din cutia de gunoi și / sau este supraponderal.

Cutia

Pentru garniturile de gunoi, cutii de gunoi de pisici lucrează destul de bine, deși tigăi mai mici, cum ar fi torturile de tort pot lucra pentru iepuri mai mici. Dacă iepurele dvs. tinde să se întoarcă până la margine și să depună în afara casetei, poate fi necesară o creativitate. O cutie de pisici acoperită este o opțiune bună sau o manevră care are laturi mai mari poate funcționa și (o intrare mai mică poate fi tăiată într-o singură parte). Dimensiunea mai mare a cutiilor de gunoi de colț ar putea funcționa bine și pentru iepurii mai mici, deoarece acestea au de obicei o spate destul de mare.

Dacă iepurele dvs. tinde să lase tigaia sau să lovească așternutul, încercați un gunoi mai greu.

Pași pentru antrenamentul de gunoi

Pentru a începe, închiderea și supravegherea este cheia. Dacă un iepure este permis să urineze și să defecate oriunde se bucură de la început, va fi mult mai greu de antrenat. La început, păstrați-vă iepure în primul rând în el (sau cuștile ei), care ar trebui să fie destul de mic la început, cu o tigaie de gunoi. Plasați o cutie de gunoi în cușcă și notați unde elimină iepurele. El (ea) poate începe să folosească caseta sau poate alege un alt colț al cuștii ca o toaletă. Dacă este cazul, apoi mutați caseta de gunoi În zona, iepurele dvs. pare să preferă. Flexibilitatea pe plasarea cutiei de gunoi poate fi necesară atât în ​​și în afara cuștii.

Odată ce iepurele dvs. folosește tigaia de gunoi în cușcă, permiteți iepurei din cușcă într-o zonă limitată. Furnizați o cutie de gunoi în această zonă și, probabil, să o transformați prin plasarea unei jucări sau a unei jucări preferate în cutie. Urmăriți iepurele dvs. pentru semne pe care urmează să le urineze sau să deservească (de obicei, se întorc și să-și ridice coada) și să încerce să-l învețe imediat în cutie (dacă iepurele dvs. este foarte calm pentru a fi ridicată, ar trebui să fie bine să plasați el chiar în cutie). Dacă iepurele dvs. folosește caseta, dați iepurele un tratament (mâncare, jucărie, mângâiere sau laudă) imediat. Dacă observați că iepurele dvs. tinde să se îndrepte spre o zonă pentru a-și face afacerea, ia în considerare punerea casetei aici.

Accidentele se vor întâmpla, iar pedeapsa nu are loc în instruirea unui iepure. Iepurele dvs. nu va fi absolut capabil să facă o legătură cu pedeapsa fizică și eliminarea în afara casetei de gunoi. Dacă vă prindeți iepurele în act calm și luați-o ușor la cutia de gunoi. Dar, dacă nu vă prindeți fizic urinarea sau defectarea iepurii, este prea târziu pentru iepure pentru a face conexiunea. Doar curățați-vă și urmăriți iepurele dvs. puțin mai îndeaproape (curățați oțetul diluat la fața locului sau o remodelare comercială PET / miros). Cheia este de a obține iepurele dvs. la cutie înainte de a merge, deci o excursie la cutia de gunoi la fiecare 10 minute în timpul jocului de joc poate fi de ajutor.

De-a lungul timpului, iepurele dvs. va dezvolta probabil o preferință pentru utilizarea casetei, iar cantitatea de libertate pe care o dați iepurelui dvs. poate fi mărită. Este posibil să aveți nevoie să furnizați mai multe cutii pe măsură ce permiteți accesul la iepure la mai mult spațiu (iepurii poate să nu meargă departe în căutarea unei casete, astfel încât să le aibă la îndemână). Din nou, dacă iepurele dvs. alege în mod repetat un loc în cameră pentru a elimina, ia în considerare punerea sau mutarea unei cutii de gunoi acolo. Încercați să lucrați cu ceea ce dorește iepurele dvs., dar dacă locația pe care o "aleg" este incomodă, puteți încerca să puneți o cutie de gunoi acolo pentru un timp și apoi treceți treptat într-un loc mai bun. Uneori, plasând un castron de alimente în cazul în care nu doriți să meargă și ei lucrări.

Procesul sună descurajator, dar de obicei merge destul de bun, atâta timp cât proprietarul lucrează cu tendințele naturale ale iepurelui și oferă o atenție nedorită la iepure în timpul liberului său la început. Stabilirea unei rutine cu iepurele dvs. va ajuta, de asemenea,. Uneori, un iepure instruit anterior va obține puțin neglijent, iar acest lucru înseamnă, de obicei, backtracking și restricționează libertatea până când iepurele dvs. este instruit din nou.

Iepurii mai în vârstă sunt de obicei mai ușor de antrenat decât iepurașii tineri, deoarece nu trebuie să elimine cât de frecvent și dorința lor naturală de curățenie este mai dezvoltată. Cu toate acestea, odată ce iepurii au lovit pubertatea dorința de a marca teritoriul devine foarte puternică, iar iepurii bine pregătiți anterior pot începe marcarea și pulverizarea urină, precum și defecarea pentru a marca teritoriul său. Comportamentul de marcare va rezulta adesea dintr-o varietate de stres, împreună cu instinctul natural pentru a participa la un teritoriu. Marcajul de urină nu ia întotdeauna forma de pulverizare, și ambii bărbați și femele marchează, deși este mult mai frecventă cu bărbații intacte (neutilate).

Despre marcarea teritoriului la iepuri

Uneori, marcajul teritorial este o situație temporară și poate apărea ca răspuns la un fel de stres, schimbarea în rutină, schimbarea în gospodărie sau adăugarea unui alt animal de companie (în special alt iepure). Adesea, odată ce iepurele nu mai simte stresat sau este încrezător că teritoriul său este sigur, el (sau ea) se va opri marcajul.

Cu tot ceea ce a spus, iepurii sunt predispuși la problemele de sănătate cu tractul lor urinar, deci dacă există o schimbare bruscă persistentă în obiceiurile de urinare sau culoarea și cantitatea de urină, o excursie la un medic veterinar este în ordine.Acest lucru este valabil mai ales dacă iepurele dvs. începe să urină frecvent cantități mici (majoritatea iepurilor urinați rar și în volume mari).

Sfaturi pentru a reduce marcajul teritorial

  • Au iepurele dvs. spayed sau sterilizat cu 4-6 luni de vârstă. Acest lucru are multe beneficii pentru sănătate pentru iepurele dvs. și va face, de asemenea, formarea de gunoi mai ușoară și va reduce pulverizarea urină și alte comportamente de marcare. Obținerea intervenției chirurgicale efectuate la o vârstă fragedă, cea mai bună - odată ce marcajul devine un comportament stabilit, poate fi foarte dificil să se antreneze iepurele.
  • Asigurați-vă că iepurele se simte sigur în casa sa. Încercați să evitați să ajungeți în cușcă și să trageți a iepure Întrucât acest lucru poate face ca iepurele să se simtă amenințată și mai probabil să marcheze și să întrețină cuști (Curățarea cuștii etc.) În timp ce iepurele iese din cușcă.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Relavill, Drury R și Angela M Lennox. Prezentarea generală a bolii a tractului urinar în mamiferele și sfaturile companiei exotice privind managementul clinicClinicile veterinare din America de Nord. Practica exotică a animalelor vol. 23,1 (2020): 169-193. DOI: 10.1016 / J.Cvex.2019.09.003

  2. Varga, Molly. Rabbit Știința de bazăManual de medicină de iepure (2014): 3-108. DOI: 10.1016 / b978-0-7020-4979-8.00001-7

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Iepuri ca animale de companie