5 Tipuri de tumori de iepure

Mama și fiii care fac un iepure

Există mai multe tipuri diferite de tumori care pot crește pe o iepure. Uneori aceste tumori pot fi o problemă, dar alte momente sunt pur și simplu inestetice. Este important să știți ce tip de tumoare un iepure nu are sau nu are astfel încât un proprietar de iepure poate lua toți pașii necesari pentru a-și păstra iepurele în siguranță și sănătos.

Ce este o tumoare de iepure?

O tumoare este o creștere sau o masă care se dezvoltă în sau pe un iepure. Tumorile sunt o colecție de celule care cresc anormal și creează o bucată. Uneori aceste bulduri conțin fluid, grăsimi, celule canceroase, sânge și alte lucruri, dar nu sunt întotdeauna rele. Unele tumori sunt benigne și nu se pot răspândi, în timp ce altele sunt maligne și se răspândesc în alte părți ale corpului.

Lipoame de iepure

Lipoamele sunt creșteri care sunt umplute cu țesut gras. Iepurii nu primesc de obicei acest tip de tumoare, dar nu este nemaiauzită. Lipoamele pot fi găsite peste tot corpul și, atunci când sunt stoarse, sunt de obicei mai moi sau mai "squishy" decât alte tipuri de tumori. Ele sunt non-canceroase, dar pot crește foarte repede. Riscul medical primar de lipomas este dimensiunea lor - ele pot crește atât de mari încât provoacă probleme de mobilitate la iepuri. Dacă un iepure primește o lipomă care își împiedică mișcarea, VET-ul dvs. poate recomanda îndepărtarea chirurgicală a tumorii.

Chisturi de iepure

Chisturile sunt buzunare în piele care sunt umplute cu material chistic (similar cu un zit la om). Acestea se pot forma peste tot corpul unui iepure și, atunci când sunt stoarse, sunt de obicei mai ferme decât o lipomă. Uneori, un veterinar exotic poate fi capabil să lanceze sau să prezinte chistul și să exprime materialul în interiorul acestuia fără a sedura iepure, dar alte ori mai multe chisturi mai problematice ar trebui să fie eliminate chirurgical.

Chisturile nu sunt de obicei o problemă decât dacă se rup și devin infectate. Când o ruptură chist este, de asemenea, dureroasă pentru un iepure, deci acest lucru nu este ceva care ar trebui să li se permită să se întâmple, dacă este posibil. Nu există medicamente care să poată fi acordate pentru a face ca un chist să plece, dar antibioticele vor fi prescrise dacă există o preocupare pentru infecție.

Chisturile interne, cum ar fi chisturile ovariene, nu sunt vizibile pe un exterior de iepure, dar un veterinar exotic poate fi în măsură să le simtă fie în timpul unei examinări, fie să le identifice pe o raze X. Dacă un iepure nu este spayed Poate fi expus riscului de dezvoltare a chisturilor ovariene. La fel ca la oameni, acestea sunt extrem de dureroase dacă se rupe și intervențiile chirurgicale vor fi necesare pentru a le elimina.

Abcese de iepure

Un abces este pur și simplu un buzunar de puroi. Puroi este alcătuită din bacterii și celule albe din sânge și denotă o infecție în acea zonă. Abcesele pot arăta ca o tumoare sau o bucată, dar când este afișată descărcarea purulentă din ea. Un miros murdar și fluid roz de la masă indică un abces.

Abcesele se pot forma pe un iepure din traume sau o infecție. Ele pot apărea oriunde pe corp și ar trebui tratați imediat. Un dinte bolnav sau înverșunat, o rană și alte cauze ale infecției poate duce la abcese. Abcesele pot fi foarte dificil de tratat pe un iepure și, de asemenea, greu de găsit dacă sunt interne. Uneori, îndepărtarea chirurgicală este singura modalitate de a scăpa de un abces dificil pe un iepure.

Creșterea canceroasă a iepurii

Acestea sunt cele mai multe despre tipul de tumori. Tumorile canceroase pot apărea oriunde în sau pe corpul unui iepure, dar nu sunt întotdeauna maligne. Uneori, o tumoare canceroasă este benignă, ceea ce înseamnă că nu se va răspândi, astfel încât acesta poate fi îndepărtat chirurgical fără o preocupare suplimentară.

Creșterile canceroase pot apărea pe un iepure în mai multe moduri, dar ele cresc adesea rapid și, când se strânge, se simt ca niște bucăți ferme. Iepurii pot obține aceleași tipuri canceroase Creșteri ca câini și pisicile. Tumorile pe oase, pielea și organele interne sunt observate la iepuri.

Rabbit MyXOMAS

Aceste noduli apar la unii iepuri care au anumite tulpini de cronică MyXomatosing. Un vaccin pentru această boală îngrozitoare, care este în mod obișnuit transmisă prin mușcături de insecte, este disponibilă în Regatul Unit, dar nu în Statele Unite.

Tratamentul tumorilor de iepure

Dacă o bucată se simte pe un iepure, indiferent dacă este sau nu ooing, fermă, moale sau penduloasă, ar trebui examinată de un veterinar exotic cât mai curând posibil. Dacă creșterea trebuie eliminată chirurgical și există o șansă ca acesta să fie canceros, trebuie să fie îngrijit mai devreme decât mai târziu în cazul în care este malignă. Dacă sunt necesare medicamente, acestea pot fi, de asemenea, administrate cât mai curând posibil pentru a ajuta un iepure cu o tumoare. Nu toate buldurile sunt rele, dar prin a fi proactivi și a obține fiecare bucată verificată, un proprietar de iepure poate să-și poată prelungi viața de iepure și să le păstreze cât mai confortabil posibil.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 5 Tipuri de tumori de iepure