Rat: profilul speciilor

Tânără care deține un șobolan în magazin de animale de companie, aproape

Șobolanii au devenit doar animale de companie în ultimii 100 de ani, dar sunt inteligenți, prietenoși și doresc să se îngroape, făcându-i tovarăși mari pentru familii și copii. Sunt animale jucăușoase care doresc compania umană. Îngrijirea pentru A Rat este oarecum complicată - veți avea nevoie de accesoriile potrivite, jucăriile și cusca pentru animalul dvs. de companie. Chiar dacă sunt în mod natural animale de companie de scurtă durată, pot dezvolta o varietate de probleme de sănătate.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Şobolan

Nume stiintific: Rattus Rattus

Dimensiunea adulților: Corpul ajunge la 9 până la 11 inci, cu încă 8 centimetri de coadă în medie

Speranța de viață: Până la 3 ani

Comportamentul șobolanului și temperamentul

Șobolani, spre deosebire de alți rozătoare, sunt inteligent și animalele jucăușoase care doresc compania umană. Ei sunt, de asemenea, (contrar mitului) foarte curat și nu au aproape nici un miros. Ei se bucură de joc și pot chiar să învețe trucuri.

1:32

8 lucruri de știut înainte de a adopta un șobolan de companie

Locuind șobolanul

Un fir mare cuşcă este cel mai bun, mai ales unul cu bare orizontale care permit șobolanului să urce pe laturi. O cușcă înaltă cu rampe și platforme este ideală pentru furnizarea camerei pentru mai multe șobolani. La un minim, o cușcă cu 12 cu 4 inci (2 metri pătrați) de spațiu de podea este în regulă pentru doi șobolani mai mici, atâta timp cât cușia este înaltă și furnizați rafturi și / sau hamace pentru un spațiu suplimentar de locuit. Cu toate acestea, cuștile mai mari sunt întotdeauna mai bune. Acvariile mari sunt insuficiente deoarece nu oferă o ventilație bună.

Evitați cuștile cu podelele de sârmă - timpul petrecut pe podelele de sârmă a fost legat la mici tăieturi care pot duce la Bumblefoot la șobolani. Dacă este necesar, puteți modifica balcoanele de sârmă prin acoperirea lor cu o foaie subțire de lemn, melamină sau alt material solid ușor de curățat (fixat în cușcă cu legături de sârmă).

În mod ideal, cuștii ar trebui plasată într-un loc relativ liniștit, dar încă în apropierea activității sociale din casă. Evitați lumina directă a soarelui sau zonele draftate. Șobolanii sunt nocturni, astfel păstrați spațiul lor destul de liniștit în timpul zilei. Limitați accesul la cușcă de către alte animale de companie de uz casnic - un șobolan se va simți amenințat de o pisică sau câine. Plasarea cuștii pe o masă sau un stand va ajuta șobolanii de companie să se simtă mai siguri.

Asigurați un anumit material de cuibărit, cum ar fi hârtia, țesuturile sau prosoapele de hârtie, pe care șobolanii le pot folosi ca lenjerie de pat. Evitați scufundările de cedru și de lemn de pin, dar aspen sau alte rasuri din lemn de esență tare sunt bine. Există multe opțiuni de lenjerie de pat și așternut disponibile, care sunt foarte absorbante, nu praf și sigure pentru animale mici - luați în considerare utilizarea produselor peleted (de obicei foarte absorbante) sub un strat de pat mai moale. De obicei, șobolanii vor alege o zonă de baie desemnată într-o parte a cuștii. Scoateți zilnic gunoiul puternic murdar și adăugați mai multe gunoi atunci când este necesar. Curățați întreaga cușcă și furnizați toate gunoiul nou și așternutul o dată pe săptămână.

Furnizați șobolanul dvs. de companie cu o cutie de cuiburi. O cutie de carton va trebui înlocuită adesea. Alte posibilități includ o floare sau un borcan transformat pe partea sa. Boxurile cumpărate de magazin sunt bine, dar cele din lemn pot fi greu de curățat când primesc cutii de urină, iar cutiile din plastic sunt mestecate destul de repede.

Încercați oricare dintre aceste cuști recomandate pe care șobolanul dvs. de companie le va iubi

Alimente și apă

O sticlă de apă cu un tub de sidper poate fi utilizată pentru apă. Asigurați-vă că este întotdeauna disponibilă o alimentare cu apă proaspătă curată. Mâncărurile de alimente ceramice grele funcționează cel mai bine pentru șobolani, deoarece sunt robusi, nu se vor sfârși, și sunt ușor de curățat.

Dietele de tip peletizate sau de blocare sunt disponibile pentru șobolani și sunt formulate pentru a fi complet din punct de vedere nutrițional. Alegeți un bloc de șobolan care este scăzut în grăsimi și calorii și are o masă de soia pe lista ingredientelor, mai degrabă decât pe porumb. În timp ce blocurile de șobolani ar trebui să cuprindă dieta de bază, o varietate de alimente proaspete pot fi folosite ca supliment pentru a ajuta la păstrarea șobolanilor sănătoși și împiedică plictiseala cu dieta peletată. Sunt disponibile și amestecuri libere ambalate, dar șobolanii au tendința de a-și alege biții preferați din amestec și nu mănâncă o dietă echilibrată - rotiți toate opțiunile alimentare furnizate.

Încerca hrănirea șobolanilor de companie cantități mici de fructe și legume, paste de cereale integrale și pâine, orez brun, iaurt și ocazional carne gătită cu conținut scăzut de grăsimi, viermi, brânză, semințe și nuci. În plus, tratamentele cum ar fi biscuiții câinilor pot fi administrate șobolanului dvs. de companie. Este important să păstrați șobolanii pe o fibră ridicată și o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, să limitați astfel de alimente mai mari de grăsimi, cum ar fi brânza, semințele și piulițele. Șobolanii au un pic de dinte dulce, dar rezistă tentației de a hrăni alimentele zaharoase sau alimentele junk, inclusiv ciocolata.

Probleme comune de sănătate

Șobolanii pot dezvolta multe dintre aceleași probleme ca pisicile, câinii și chiar oamenii. Probleme posibile variază de la Tumorile la respirator sau condiții digestive la problemele neurologice. Deși este posibil ca fizic să efectuați o intervenție chirurgicală la un șobolan, puțini proprietari sunt dispuși să plătească pentru aceasta, astfel încât prevenirea bolii este cea mai bună opțiune. Dacă este posibil, identificați un veterinar exotic în zona dvs. (un veterinar cu experiență în tratarea animalelor de companie neobișnuite) și faceți o întâlnire inițială pentru a colecta date de sănătate de bază. O verificare la fiecare șase luni este cel mai bun pas spre prevenirea sau gestionarea bolilor.

Bumblefoot (Pododermitatită ulcerativă) este o condiție dureroasă în șobolani care provoacă ulcere pe fundul picioarelor animalelor. Poate fi fatală dacă este lăsată netratată. Această condiție se dezvoltă, de obicei, atunci când o mică rană pe picior devine infectată cu Staphylococcus aureus sau E. coli.

Achiziționarea șobolanului

Șobolani, ca pisici, vin într-o gamă largă de culori și combinații de culori, inclusiv alb cu ochi roz (albino), scorțișoară, albastru-gri și multi-colorat. Cu excepția albinosului, șobolanii au ochii întunecați. De asemenea, puteți alege un șobolan "fantezist" - acestea sunt disponibile numai de la crescători. Soiurile de fantezie includ rex-ul cu părul cu părul cu părul, șobolanii fără păr, și șobolanul de satin cu haina strălucitoare. Șobolanii Dumbo au urechi mai mari în timp ce șobolanii de coadă de păr au straturi rigide.

Dacă nu căutați un șobolan fantezist, puteți adopta cu ușurință bebelușii dintr-un centru de salvare sau puteți cumpăra unul (în mod ideal, doi) la un magazin local de animale de companie. Uită-te cu atenție la animalele dvs. perspective pentru a fi sigur că sunt activi și sănătoși cu un strat curat, bine îngrijit de blană. Să ia timp pentru a observa că orice șobolan mănâncă și bea în mod corespunzător. În cele din urmă, verificați pentru a vedea că ceilalți șobolani cu care trăiesc sunt, de asemenea, sănătoși, activi și curați.

Playtime pentru șobolan

Șobolanii iubesc să urce și vor folosi bine scările, frânghiile, hamacurile, tunelurile și platformele. Oferă articole de îmbogățire cum ar fi Blocuri de lemn pentru mestecare, Tuburi de carton, și jucării concepute pentru ferme sau papagalii. Căutați jucării de coardă și lemn, deoarece majoritatea jucăriilor din plastic nu se pot ridica la gnawingul unui șobolan determinat. Elemente simple cum ar fi tuburi de corespondență de carton mare, hârtie crumptată, pungi de hârtie și cutii de carton pot face, de asemenea, minunate Jucării de șobolani de casă.

Șobolanii sunt foarte inteligenți și trebuie să fie contestați, astfel încât să rotiți jucăriile în mod regulat pentru a evita plictiseala. Unii șobolani doresc să ruleze pe roți de exerciții (și unii nu vor încerca niciodată!), dar tipul de sârmă frecvent găsit în magazinele de animale de companie nu este foarte sigur pentru șobolanii care pot obține picioare, degetele de la picioare și coada capturată - o roată de suprafață solidă este preferabilă.

Zona de joc din afara cuștii trebuie să fie rezistentă la șobolani, deoarece șobolanii vor mesteca aproape tot ce își pot obține dinții. Cel mai important, asigurați-vă că firele electrice nu sunt acoperite sau învelite în tuburi rigide din plastic. Asigurați-vă că șobolanul nu poate accesa nimic care este toxic, inclusiv plante otrăvitoare. Șobolanii au tendința de a fi de asemenea marca de miros în timp ce se plimbau, lăsând puține picături de urină. Mirosul nu este ofensator, dar poate doriți să acoperiți mobilierul cu o aruncătură în timp ce acestea sunt în afara cuștii. Ei vor avea, de asemenea, semnul de parfum pe proprietarii lor, așa că sunt pregătite!

Tăierea unghiilor

Șobolanii au un toenails ascuțită - tăiați-le la fiecare la două luni. Îndepărtarea unghiilor nu este dificilă, totuși, șobolanul va obiecta probabil și încearcă să se rătăcească. Utilizați o pereche de mașini de unghii umane pentru a tăia puțin de pe vârf dacă este necesar. Evitați porțiunea roz (rapidă) care poate fi vizibilă în interiorul unghiei - acesta este acolo unde există vase de sânge și nervi.

Dacă vă întâmpinați să Nick the Blood Vasul, aplicați un pic de porumb mic la vârful unghiilor pentru a opri orice sângerare. (De asemenea, puteți cumpăra un produs la magazinul de animale numit Kwik Stop care este folosit în același mod.) În același timp, verificați unghiile, încercați să obțineți o privire asupra dinților pentru a vă asigura că nu au devenit îngroșați. Oferiți o mulțime de oportunități (cu blocuri și jucării) pentru șobolanii dvs. pentru a mesteca - acest lucru va păstra dinții scurți și sănătoși.

Specii similare la șobolan

Dacă sunteți interesat de șobolanii de companie, verificați:

În caz contrar, verificați altele animale mici care poate fi animalul dvs. de companie!

Uita-te acum: 9 moduri simple de a-ți iubi animalul de companie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Rat: profilul speciilor