Cât timp trăiesc iepurii de companie?

Close-up de iepure pe terenul ierburilor

Iepurii sunt foarte Populară populară, iar durata lor de viață au prelungit de-a lungul anilor, datorită pariului calității îngrijirii pe care le primesc de la proprietarii lor. Știm că multe lucruri pot afecta durata de viață a unui animal de companie, iar iepurii nu fac excepție.

Istoria iepurilor domestici

Iepurii de animale de companie domestici nu sunt aceiași cu acei iepuri de bumbac sălbatic pe care le vedeți în curtea ta. Oryctolagus Cuniculus este numele latin pentru o specie de iepure pentru animale de companie, în timp ce iepurii sălbatici sunt LEPUS SYLSATICUS. Aceasta înseamnă că iepurii de companie și iepurii sălbatici sunt specii diferite din punct de vedere tehnic, deși sunt rude îndepărtate și din aceeași familie.

De-a lungul anilor, iepurii au fost utilizați pentru alimente și blănuri, dar din secolul al XIX-lea, au fost, de asemenea, îngrijiți ca animale de companie iubite. La sfârșitul secolului al XX-lea, iepurii începuseră să fie mai obișnuiți în case din America și au crescut în popularitate de atunci. Pe măsură ce mai mulți oameni au descoperit minunatele personalități ale iepurilor de companie, îngrijirea pe care le-au dat-o îmbunătățită și, prin urmare, le-a prelungit viața de iepuri de casă.

Rase de iepure și durată de viață

În timp ce durata medie de viață a unui iepure pentru animale de companie este, potrivit societății de iepure a casei, cu aproximativ opt până la 14 ani, sigur rase de iepuri de companie sunt cunoscute pentru a trăi mai mult decât altele. La fel ca câinii, rasele miniatură sau pitic ale iepurilor tind să trăiască mai mult decât rasele uriașe. Dwarf iepuri, mini Lopuri, și alți iepuți mici vor trăi în mod obișnuit să fie în două cifre, în timp ce rasele mari, cum ar fi lopele franceze și giganții flamanzi, nu vor.

Nutriția și durata de viață a iepurelor

Un iepure, la fel ca orice alt animal, are cerințe nutriționale specifice și știm că ceea ce noi hrăniți iepurile noastre de animale de companie are un efect direct asupra duratei lor de viață. Nutriția merge mână în mână cu sănătatea generală a unui iepure și, dacă nu primește vitaminele, mineralele, conținutul de fibre și alte ingrediente în dieta sa, nu va fi sănătoasă și, prin urmare, nu va trăi ca lung.

Diete speciale peleted pentru iepuri, fân și legume ar trebui să facă dieta pentru un iepure pentru animale de companie. Unele tratamente și fructe pot fi date în mod moderat, dar dacă o dietă dezechilibrată este alimentată, va duce la un iepure nesănătoasă. Unii oameni își vor hrăni numai peletele de iepuri din magazinul de animale de companie, dar acest lucru poate lipsi în vitamine și minerale pe care o are nevoie de iepure.

Sănătatea și durata de viață a iepurelor

În plus față de mâncarea pe care o hrăniți, multe lucruri joacă un rol în sănătatea iepurei dvs. Iepurii pot dezvolta boli Sau primiți paraziți și, dacă este lăsată netratată, aceste probleme de sănătate pot scurta viața iepurii.Practicând o bună igienă prin spălarea mâinilor înainte și după ce vă manipulați iepurele, precum și curățarea obișnuită a cuștii, sunt modalități bune de a vă menține iepurele sănătoasă. Verificările regulate cu medicul veterinar va ajuta, de asemenea, să prindă orice probleme pe care iepurele dvs. le poate dezvolta înainte de a fi prea târziu pentru a face ceva despre asta.

Spaying sau neuterizarea iepurelui dvs. poate, de asemenea, să vă ajute să-și prelungească durata de viață. Iepurii de sex feminin sunt predispuși la cancerul mamar și uterin, iar iepurii masculi pot dezvolta cancer testicular. Prin obținerea unui iepure spayed sau neaterat, veți reduce drastic probabilitatea de a dezvolta cancer de iepure și, prin urmare, să-și mărească șansele de a trăi o viață lungă.

Stilul de viață și durata de viață iepure

Iepurii au nevoie de o mulțime de spațiu și de stimulare mentală, dar, din păcate, mulți oameni cred că sunt fericiți să fie păstrați într-o cușcă întreaga lor viață. Iepurii, în timp ce capabili să trăiască în interior sau în aer liber, au nevoie de zone mari, cum ar fi un dormitor, să-și apeleze propriile, precum și jucării, lucruri la mesteca, și elemente pentru a juca pe. Iepurii care nu primesc spațiul și îmbogățirea adecvată nu sunt, de obicei, la fel de sănătoase ca și cele care fac și, prin urmare, nu au o durată de viață așa cum ar trebui să o facă.

De asemenea, este important să oferiți o casă calmă pentru iepurele dvs. Cantitățile extreme de stres pot determina ca iepurele dvs. să moară. Fiind tantat de o pisică sau câine, apucată de un copil, sau a fi rănit, poate duce la iepurele voastre să intre în șoc și pe moarte.

Cel mai vechi iepure la înregistrare

După ziua de 16 ani, pe 9 februarie 2019, Mick, un iepure Agouti de la Berwyn, Illinois, SUA, a fost recunoscut de Guinness World Records ca cel mai vechi iepure. Hazel, un iepure gri miniatural care a avut loc înregistrarea ca cel mai vechi iepure de companie care a trăit vreodată, a murit la vârsta de 16 ani și a trăit în Regatul Unit. Înainte de Hazel, înregistrarea a fost stabilită de un alt iepure de companie care a trăit să aibă 14 ani. Majoritatea iepurilor nu o fac în cifre duble, astfel încât să aibă un iepure adolescentă este destul de realizarea ca proprietar de animale de companie.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. De ce să nu cumpărați un iepure pentru Paște?Rabbit Society, 2020

  2. Ce să vă hrăniți iepureleChicago Exotice Spitalul de animale, 2020

  3. Paraziți ai iepurilorChicago Exotice Spitalul de animale, 2020

  4. Îngrijirea completă a iepurelorChicago Exotice Spitalul de animale, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât timp trăiesc iepurii de companie?