Pot iepuri să vadă în întuneric?

Pot iepuri să vadă în întuneric

Probabil ați auzit că iepurii sunt nocturni sau poate ați auzit că morcovii vă pot ajuta să vedeți în întuneric. Oricum, mulți oameni cred că iepurii au o formă de viziune de noapte care îi pot ajuta să vadă când este întunecată. Dar este adevărat? Există un astfel de lucru ca o viziune de noapte de iepure, sau sunt la fel de orb ca și noi după întuneric?

Viziunea iepurelui

Animalele sunt fascinante. Să știi cum cred ei și de ce se comportă în anumite moduri este o parte imensă a distracției de a avea un animal de companie, și una dintre cele mai interesante întrebări este "PET-ul meu a văzut lumea în același mod pe care îl fac?". Răspunsul este aproape întotdeauna "nu". Cele mai multe animale au ochi în formă diferită, care le permit să fie mai buni la unele lucruri și mai rău la alții. Unele fapte importante despre viziunea dvs. de iepure includ:

  • Poziția ochilor lor le permite să vadă aproape 360 ​​de grade, deși au un blindspot, în timp ce vedem doar 180 de grade.
  • Ele sunt de departe, astfel încât pot vedea obiecte care sunt departe mai bune decât obiectele care sunt aproape de ele.
  • Ei pot vedea culoarea, dar văd în primul rând în verde și blues. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea mâncării lor sunt verzi, deci este mai utilă pentru ei să diferențieze tipurile de vegetație prin diferențe subtile cu umbră, decât pentru ca ei să vadă nuanțe de roz și portocaliu.

Doi iepuri în întuneric

În legătură cu o postare: Iepurii fac zgomot

Ce văd iepurii noaptea

Rabbit-ul tău poate vedea, într-adevăr, mai bine decât poți în întuneric. Dar acest lucru nu se datorează morcovilor din dieta lor. De fapt, morcovii nu sunt atât de sănătoși pentru iepuri și mitul că morcovii vă ajută să vedeți în întuneric este un zvon care a început în timpul celui de-al doilea război mondial pentru a ascunde invenția radarului.

Cu toate acestea, nu este exact exactă să spunem că iepurele dvs. are orice formă de viziune de noapte excelentă. În timp ce ei pot avea o viziune mai bună decât noi, nu este exact dificilă, deoarece nu vedem absolut nimic din cauza animalelor diurne care rămân treaz în timpul zilei. Adevărul este că o viziune a iepurelui în timpul zilei și noaptea este probabil să fie aproximativ o calitate similară, iar structura ochiului lor face ca lumea să pară "granulară" sau chiar "neclară" noaptea. Cu toate acestea, ei pot folosi și celelalte simțuri pentru a aduna mai multe informații despre împrejurimile lor.

Există o explicație științifică pentru aceste diferențe în viziunea lor. Ca toate animalele, calitatea viziunii iepure este determinată de tijele și conurile lor. Conurile determină calitatea și culoarea, pe care ochii noștri excelează, în timp ce tijele determină sensibilitatea la lumină. Iepurii au mai multe tije, ceea ce face ochii mai bine decât a noastră noaptea, permițându-i să ia forme și mișcare neclare, dar mai rău în timpul zilei, deoarece trebuie să se ocupe de o mulțime de strălucire.

Cand este Viziunea unui iepure la este cel mai bine

Este o concepție greșită comună că iepurii sunt nocturni, care este un animal care este în primul rând treaz în timpul nopții. Acesta este un alt motiv pentru care mulți oameni cred că iepurii au o formă de viziune de noapte. Cu toate acestea, iepurii nu sunt nici diurnă sau nocturnă. Ele sunt crepusculare.

Animalele crepusculare sunt la cele mai bune în timpul apusului sau răsăritului soarelui atunci când există o lumină scăzută. Aceasta înseamnă că viziunea unui iepure este la cel mai bun lucru absolut în timpul orelor de amurg, când nu este prea luminos și nu prea întunecat pentru tijele lor. Dacă doriți să mergeți la iepure, este mai bine să ieșiți în zori sau la amurg, deoarece atunci când sunt cel mai probabil să iasă din burrows pentru a profita de vederea lor mare.

Iepurii preferă întunericul

Deși am stabilit că iepurele dvs. poate vedea în mod similar în întuneric negru și la prânz în cea mai însorită zi, este important să luăm în considerare și ceea ce le face mai fericiți. Aceasta este o întrebare mai complexă decât credeți că poate depinde de circumstanțe.

Bunnies sălbatice preferă spații întunecate, deoarece își petrec mult timp trăind în burrows, unde sunt cele mai sigure. Întunericul oferă capac care este esențial pentru supraviețuirea lor, astfel încât acestea sunt susceptibile de ao asocia cu calm și mai puțină anxietate. Totuși, iepurele dvs. de companie, nu va avea această experiență. Este probabil să asocieze lumina zilei cu petrecerea timpului cu tine și să fii fericit și în siguranță cu tine. Fiecare iepure individual poate avea, de asemenea, propriile preferințe.

Rabita mea are nevoie de o lumină de noapte

Dacă iepurele dvs. de companie preferă lumina, înseamnă că vor fi mai fericiți dacă lăsați o lumină pentru ei noaptea? Răspunsul depinde de iepurele dvs. După cum am menționat, este prezența voastră, care este în cele din urmă făcându-i fericiți, așa că lumina nu poate fi acea reconfortantă dacă pot vedea în mod similar cu adevărat în mod direct.

Ca animale de pradă în sălbăticie, iepurii dorm doar timp de aproximativ 4 ore în orice perioadă de 24 de ore și ar putea să doarmă în siguranță în timpul lor în timpul zilei, fie în noaptea. Rabbit-ul dvs. de companie va avea propria lor preferință atunci când primesc 4 ore și ar trebui să faci acest lucru în decizia dvs. de a pleca pe o lumină de noapte. Dacă iepurele dvs. se bucură să folosească întunericul de a dormi, ar putea fi disruptiv să plece pe o lumină.

Poate că merită să experimentați totuși. Puteți să vă asigurați că o lumină este înclinată pentru a vă asigura că au întotdeauna un colț întunecat, sigur, pentru a se retrage dacă doresc să doarmă, de exemplu. Cel mai important lucru este că nu vă întoarceți o lumină foarte strălucitoare, deoarece nu vor beneficia mult de a trăi într-un soare permanent de amiază. Cel mai rău lucru pe care îl puteți face este să vă prindeți iepurele într-o lume strălucitoare, care este greu de dormit.

Dacă utilizați o lumină, încercați să recreați condițiile de amurg cât mai bine ca puteți folosi iluminatul scăzut. Low-iluminatul este cel mai probabil să creeze un beneficiu suplimentar pentru viața iepurii tale. În timp ce este inexactă să sugerăm că iepurii sunt în mod inerent frică de întuneric, viziunea lor redusă față de condițiile de iluminare scăzute, le va face mai skittish și sensibil la zgomot și mișcare. O lumină de noapte mică ar putea ajuta la ameliorarea acestuia de acest sentiment de alertă.

În legătură cu o postare: Iepții hibernați?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot iepuri să vadă în întuneric?