10 Sună că iepurii fac

Rabbit Close-up

Iepuri au fost mult timp considerate un animal de companie liniștit și este adevărat că nu sunt cunoscute pentru zgomote puternice care deranjează vecinii. În cea mai mare parte, iepurii comunică cu ceilalți prin limbajul corpului și sunetele mutate. O mare varietate de sunete pe care iepurii le pot face pot să vă surprindă, dar cu cât sunteți mai mult în jurul iepurilor, veți observa cum comunică cu dvs. vocal.

Există o întreagă listă de sunete pe care nu le-ați realizat că iepurii poate face deoarece multe dintre ele sunt făcute la un nivel foarte scăzut.

1:44

7 sunete de iepure și semnificațiile lor

Sunete de iepure fericite

Dacă vedeți un iepure care rulează, sări și flopându-se pe părțile lor, care de obicei înseamnă că Bunny face dansul fericit. Unele alte semne de mulțumire includ:

  • Îndepărtarea: Rabbit Glucking nu seamănă cu sunetele care încalcă un pui - este mult mai liniștită. Un sunet care vine de la un iepure înseamnă că sunt mulțumiți de ceea ce sunt nibbling pe.
  • Purriring: Purringul pentru un iepure este foarte mult ca purtring pentru o pisică în faptul că ambele înseamnă "fericit și conținut."Cu toate acestea, pisicile purr folosind gâtul lor, în timp ce iepurii fac sunetul prin frecare ușor dinții împreună. Este un sunet foarte moale, dar unul dintre voi doriți să ascultați.
  • Humming: În timp ce toți iepurii o fac ocazional, cei mai mulți păstori de iepure îl asociază cu un buck nemodificat, făcând dragostea lui doamnă.

Sunete de iepure nefericite

Unele zgomote sunt semne foarte evidente de durere sau frică, cum ar fi țiparea. Un iepure va striga doar dacă sunt speriate, stresați sau înspăimântați. Sperăm că niciodată nu auziți un țipăt de iepure, este răcitor. Unele alte sunete de furie, durere sau frică includ:

  • Mârguind: Iepurii cu siguranță pot mârâia și adesea precede o minunată și, eventual, o mușcătură. Dacă iepurele se simte amenințată (chiar și de dvs.), ei nu vor avea nici un fel de tăieturi și să plătească.
  • Snorting: Snortingul poate veni înainte sau împreună cu mârâul.
  • Hissing: Acest lucru pare exact așa cum credeți că o face. Un hiss este folosit pentru a îndepărta alți iepuri.
  • Whining sau whimpering: Iepurii vor plânge sau vor scânteia dacă nu vor să fie manipulați. Puteți auzi, în special de la o Doe însărcinată care a fost pusă într-o cușcă cu un alt iepure (mai ales un dolar). Whimperul este un protest pentru mediul în care se găsesc. Acest lucru ar putea include un cmotește nedorit sau în cazul unei Doe însărcinate, un semn că acestea nu sunt interesate de avansurile unui buck.
  • Piciorul stomping sau bătut: Când iepurii își ștampilează cu voce tare picioarele, înseamnă că sunt nervoase și frică. Ar putea indica faptul că iepurele aude un sunet ciudat și crede că un prădător este pe drum. Stomping permite tuturor celor din vecinătate să știe că vine ceva rău. Acest comportament este foarte comun printre iepurii liberi care doresc să informeze pe alții despre un potențial atac.
  • Șlefuirea dinților: Sunetul unui iepure mănâncă dinții este aproape inconfundabil. Este greu de confundat cu purtring, chiar dacă se face în același mod. Dacă iepurele dvs. își mănâncă dinții, Ele sunt într-o mulțime de durere și au nevoie de asistență medicală.
  • Țipând: Sunetul unui țipăt de iepure va trimite frisoane pe coloana vertebrală din două motive. În primul rând, sună aproape de un copil îngrozit. În al doilea rând, iepurii doar țipă atunci când un prădător le urmărește în jos sau mor. Nu este niciodată o alarmă falsă atunci când un țipăt de iepure.

Uita-te acum: 9 moduri simple de a-ți iubi animalul de companie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 10 Sună că iepurii fac