Pot iepurii domesticiți să supraviețuiască în sălbăticie?

Iepure în sălbăticie

Uneori, proprietarii de animale de companie de companie bine, vor anunța că ei au "a stabilit un iepure fără iepure, astfel încât să poată trăi în sălbăticie."Această persoană poate crede că fac ceea ce trebuie să-și permită animalul liber să trăiască", cum ar fi trebuit să trăiască."Problema cu această logică este aceea Iepuri domesticite nu au fost niciodată menite să trăiască în sălbăticie. Din păcate, iepurele probabil nu va fi viu pentru mult timp.

Iepuri domestici și instincte de bază

Dacă iepurele tău domestic a scăpat de hutch, el ar putea să-și dea instinctuos un burrow ca strămoșii săi europeni, Oryctolagus Cuniculus. Această măsură este aproximativ până la a Rabbit de iepure domestice Abilitățile de supraviețuire ar merge. Instinctele importante și caracteristicile fizice care protejează iepurii în sălbăticie au fost pierduți. Iepurii domesticiți nu au nevoie de aceste abilități. niste Instincte de bază rămân - sunt animale de pradă și continuă să acționeze ca atare. Cu toate acestea, abilitățile ascuțite, sălbatice care sunt necesare pentru o supraviețuire a iepurelor au fost udate de generațiile și generațiile de domesticire.

Incapacitatea de a scăpa de prădători

Un factor care funcționează imediat împotriva iepurilor domesticite în sălbăticie este al lor Culorile de acoperire "omenește". Fancierii de iepure au crescut multe culori și modele Coats domesticite. Aceste culori nenaturale nu se amestecă neapărat în împrejurimile sălbatice și naturale și fac iepuri domesticitate ușor pradă. În sălbăticie, aceste animale devin ținte foarte ușoare și vor atrage fiecare prădător în zonă, inclusiv Hawks, vulpi, bufnițe, coioții, ratonii și chiar Câini domestice.

Unii iepuri domestici do Purtați culoarea strămoșilor lor - Agouti (un maro groszled), care le va da un avantaj ușor față de frații lor de culoare nefiresc. Chiar și cu un strat mai adecvat camuflat, soiul domestic nu are încă abilitățile finice de a detecta sau de a scăpa de prădători că o iepure sălbatică. Organele de iepure domestice sunt mai grele decât iepurii sălbatici, ceea ce îi face mai lent să scape de un prădător. Un iepure de companie poate simți pericol, dar este adesea prea târziu. Chiar dacă el haps departe pentru a se ascunde, pur și simplu nu este echipat pentru a supraviețui pe cont propriu foarte lung. Iepurii sălbatici sunt experți la hrana alimentară în mediul lor natural, în timp ce iepurii domesticiți nu sunt și vor avea un timp mai greu Găsirea alimentelor în sălbăticie.

În general, iepurii de bumbac sălbatic (Sylvilagus spp.) ia o durată de viață de aproximativ un an - eventual trei, dacă sunt foarte, foarte inteligenți. Dacă un iepure domestic care este "eliberat liber" supraviețuiește timp de un an, se datorează norocului. Majoritatea oamenilor își au inimile în locul potrivit, dar nu sunt bancare pe aceste șanse atunci când își întorc iepurele lor. Iepurii domestici continuă să fie cel mai sigur, mai fericit și mai sănătos atunci când sunt În grija noastră.

Dacă aveți un iepure pentru animale de companie, pe care nu mai puteți să-l pasă, cel mai sigur traseu este de a oferi animalului de companie pentru adopție și nu se va stabili liber în aer liber. Ta medic veterinar, vecinii sau prietenii pot fi de ajutor în găsirea unei acțiuni adoptive sigure și fericite pentru iepurele dvs. de companie.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Iepuri în RichmondOrașul Richmond, Canada, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot iepurii domesticiți să supraviețuiască în sălbăticie?