Motive pentru care iepurii mănâncă propriul lor poop

Rabbit de iepure domnii într-o cușcă

Iepuri, mult ca pisicile, sunt groomers fastidios și practică igienă foarte bună. Ele sunt adesea văzute lins labele lor, netezind blănurile pe urechi și chiar și curățarea fundului lor. Dar când își curăță fundul, pot consuma, de asemenea, un tip special de poop. În timp ce acest lucru poate suna ca o practică bună de igienă, există de fapt un motiv bun pentru care iepurii fac acest lucru.

Ce este Coprofegia?

Coprofagia apare atunci când fecalele sunt consumate. Simplul gând al acestui tip de comportament este destul de neliniștit pentru majoritatea oamenilor, dar unele animale, cum ar fi iepuri, de fapt, mâncați propriile fecale pentru un motiv foarte bun. Coprofagia este un comportament normal, sănătos la iepuri, dar la alte animale, cum ar fi câinii, De obicei, este descurajat din cauza lipsei de beneficii pentru sănătate și a nivelului dezgustului de către proprietari.

Ce fel de poop dai iepurii?

Iepurii elimină materialul rezidual în mod regulat, la fel ca alte animale și oameni. Protecția fecală iese de obicei un iepure ca peletă rotundă, dar se va schimba forma dacă nu sunt ingerate fibre și cantități adecvate de apă. Protecția fecală este produsă pe tot parcursul zilei, deoarece iepurele se hrănește sau vizitează cos de gunoi, Dar aceste pelete fecale produse constant nu sunt ceea ce un iepure consumă.

În plus față de peletele obișnuite de fecale pe care iepurii le produc în timpul zilei, un tip special de poop este, de asemenea, excretat în noapte. Cecotropi, denumiți și fecale de noapte, sunt un tip specific de poep care este diferit de scaunele regulate de iepure. Cecotropi sunt mai moi, stickier, și de obicei nu sunt chiar văzuți de un proprietar de iepure, deoarece un iepure îi consumă adesea aproape în timp ce părăsesc corpul. Cecotropi sunt produse în cecum, o parte a tractului intestinal al unui iepure, prin fermentarea alimentelor un iepure mănâncă. Ele sunt, de asemenea, produse doar noaptea, astfel încât un iepure va fi văzut să le mănânce târziu noaptea sau devreme dimineața. De obicei, singura dată când veți vedea cecotropi în cușca de iepure sau pe blană este dacă iepurele dvs. nu se simte bine și, prin urmare, nu mănâncă cecotropurile.

De ce iepurii mănâncă poop?

Cecotropi sunt plini de substanțe nutritive pe care o are nevoie de iepure. Aceste fecale speciale conțin mai multe proteine ​​și vitamine decât Poopurile normale au, astfel, prin consumarea cecotropilor (și o dietă sănătoasă), un iepure primește toate substanțele nutritive importante pe care trebuie să rămână sănătoase. Este un comportament complet normal pentru iepuri să mănânce cecotropi pe timp de noapte sau mai devreme dimineața, dar nu este normal ca ei să-și mănânce scaunele normale în timpul zilei.

Semnează că iepurele dvs. își mănâncă poopul

Dacă nu sunteți sigur dacă iepurele dvs. își mănâncă poopul, există câțiva indicatori cheie pe care îi puteți căuta.

În primul rând, verificați sfârșitul postului de iepure. Un iepure are în mod normal un capăt din spate curat, deoarece, chiar dacă cecotropii sunt moi și lipicioși, consumă aceste poepes pe măsură ce ies din corp. Dacă există puști mici, moi, lipicioase, lipiți la blana de iepure, atunci iepurele dvs. nu își mănâncă cecotropurile. Dacă nu există niciun fel de poops moale, atunci iepurele dvs. îi consumă așa cum ar trebui să fie.

În al doilea rând, verificați cutia de gunoi și podeaua cuștii în cazul în care iepurele dvs. dormește. Dacă toate poopele care sunt prezente apar rotunde și normale, atunci iepurele dvs. își mănâncă probabil cecotropurile.

În al treilea rând, urmăriți iepurele târziu noaptea sau devreme dimineața. Dacă îl vedeți, curățarea capătului din spate și petreceți mai mult timp lins sub coada sa, atunci își mănâncă cecotropurile.

Dacă vă împiedicați iepurele să-și mănânce poopul?

Nu! Dacă un iepure nu își mănâncă cecotropi, atunci poate lipsi unii nutrienți necesari pentru tractul digestiv special pentru a funcționa corect. Dacă vedeți că iepurele dvs. curățați capătul său, nu îl deranjați.

Dacă iepurele dvs. nu își mănâncă poopul?

Dacă iepurele dvs nu mănâncă Cecotropi, atunci este cel mai probabil un motiv de bază de ce. Acest lucru ar putea fi la fel de simplu ca iepurele dvs. este prea obez sau artritică să ajungă la cecotropi sau la fel de gravă ca a digestiv sau altă preocupare medicală. Unii iepuri care nu au primit nutrienți adecvați din cecotropi pot beneficia de transfauună. Aceasta este atunci când cecotrofii de la un iepure sănătos sunt hrăniți la un iepure bolnav pentru a restabili un tract intestinal sănătos.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. IepuriCentrul Veterinar de Arboi, 2020

  2. De ce iepurii își mănâncă fecalele?Animale de companie Extensie, 2020

  3. Iepurii mănâncă propriul lor poopOficiul pentru Știință și Societate, 2020

  4. Oglesbee, Barbara L., și Domnul Brigitte. Boli gastrointestinale ale iepurilorFerrete, iepuri și rozătoare, 2020, pp. 174-187. Elsevier, DOI: 10.1016 / b978-0-323-48435-0.00014-9

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Motive pentru care iepurii mănâncă propriul lor poop