Ce să hrănească iepuri de companie

fată care hrănește iepurele un morcov

Ceea ce vrea un iepure și ce ar trebui să mănânce un iepure sunt două lucruri diferite. Deoarece un sistem digestiv al iepurelui este atât de sensibil, este important să știți ce trebuie să consume iepurele dvs.

Ce să hrănească iepurii

Fibrele sunt vitale pentru funcția normală a sistemului digestiv la iepuri. Fânul de iarbă proaspătă și legumele ar trebui să facă cea mai mare parte a dietei pentru iepurii casei. Hrănirea unei diete constând în principal din pelete poate duce la obezitate și poate crește probabilitatea unor probleme digestive pentru dvs Pet iepure. În timp ce există o mică fibră în pelete, este o suprafață mai bună și nu pare să stimuleze funcția intestinală, precum și fibra găsită în iarba Hays. Roughage, cum ar fi fânul, ajută și în Prevenirea bilelor de păr și păstrează dinții tăiați. Adăugarea unor pelete adaugă un anumit echilibru la dietă, totuși, dacă iepurele dvs. este un mâncător preluat.

Orice altceva decât fânul, legumele și peletele este considerat un tratament și ar trebui să fie alimentat cu o moderare strictă. Sistemul digestiv al unui iepure este foarte susceptibil la tulburări serioase (ileus) dacă dieta este inadecvată. Numărul de pelete trebuie restricționat, în special în iepuri supraponderali, Dar orice reducere a peletelor ar trebui să fie făcută cu o varietate de legume proaspete și acces nelimitat la fân.

Hrănirea iepurilor fân

Fânul (în special hay-urile de iarbă, cum ar fi Timothy sau foaia de ovăz) ar trebui să fie disponibile în orice moment la iepurele dvs. Unii iepuri nu pot mânca mult fân la început, dar prin adăugarea fânului proaspăt de câteva ori pe zi și reducerea numărului de pelete pe care le oferiți, iepurele dvs. va deveni probabil suficient de foame pentru a mânca fânul. Societatea de iepure a casei recomandă începerea iepierii pentru copii pe fânul de alfalfa și introducerea de iarbă de la 6 până la 7 luni, scăzând treptat alfalfa până când iepurele este exclusiv pe iarba de la vârsta de 1 an. Fânul de alfalfa este mai mare în calciu și proteină și mai mic în fibră decât hay-urile de iarbă și poate provoca probleme la iepurii adulți, deși mulți proprietari își găsesc iepurii preferă Alfalfa Hays. În cazul în care iepurele dvs. adulte este folosit pentru a lucra alfalfa, încercați să amestecați alfalfa cu fân de iarbă pentru a începe și a reduce treptat cantitatea de lucernă pe care trebuie să o oferiți.

Legume pentru iepuri

Legumele ar trebui să facă o mare parte din dieta de iepure. În funcție de dimensiunea iepurelui, trebuie administrate 2 până la 4 cești de legume proaspete pe zi. O varietate trebuie să fie hrănită zilnic pentru a asigura o dietă echilibrată. Dacă un iepure este folosit pentru a mânca în principal pelete, schimbarea trebuie făcută treptat pentru a permite sistemul digestiv al iepurii să se ajusteze. Adăugați numai o nouă legumă la dietă la un moment dat dacă iepurele are diaree sau alte probleme, va fi posibil să se spună care vegetația este vinovatul.

Sugestii legume pentru hrană includ morcovi, topuri de morcovi, patrunjel, broccoli, verde colat, verde de muștar, verde de păpădie, verdeață de gresie, luată în vată, romaină, kale și spanac. Cu toate acestea, vânzările de vânătoare, spanac și muștar sunt ridicate în oxalați, astfel încât hrănirea lor ar trebui să fie limitată. Fasole, conopidă, varză și cartofi pot provoca probleme și ar trebui evitate. Salata de gheață nu are aproape nici o valoare nutritivă și poate provoca diaree astfel încât să fie evitată.

Avertizare

Rhubarbul ar trebui, de asemenea, să fie evitat, deoarece este toxic pentru iepuri. Spălați bine legumele și numai păpădie și alte plante care sunt cunoscute ca fiind fără pesticide dacă le luați dintr-o curte.

Legumele ar trebui introduse în iepurași în jurul vârstei de 12 săptămâni, în cantități mici și una la un moment dat. Pe măsură ce se adaugă mai multe legume, urmăriți diareea și întrerupeți cele mai recente legume adăugate dacă acest lucru se întâmplă.

Hrănirea peletelor de iepure

Peletele sunt concepute în principal pentru producția de iepure comercială și sunt destul de mari în calorii. Ca rezultat, iepurii de locuințe hrănite pelete nelimitate pot ajunge cu obezitate și probleme legate de sănătate, precum și un exces de alți nutrienți. Peletele au un loc în nutriția de iepure, deoarece sunt bogați și echilibrați în substanțe nutritive. Cu toate acestea, experții recomandă limitarea numărului de peleți alimentați și în schimb alimentarea mai multor legume și ierburi.

Alegeți o peletă proaspătă, de bună calitate. Societatea de iepure a casei recomandă o fibră minimă de 20-25%, în jur de 14% proteină (fără proteine ​​animale) și mai puțin de 1% calciu pentru majoritatea iepurilor de locuințe (sparged / sâni). Pentru adulți, suma ar trebui să fie reglată cu atenție în funcție de dimensiune, în greutate, a iepurelui. De regulă, dați aproximativ 1/4 ceașcă de pelete la iepuri de la 5 la 7 lbs., 1/2 cană pentru 8 până la 10 lb. iepuri și 3/4 cană timp de 11 până la 15 lb. iepuri. Iepurii pentru copii pot fi hrăniți pelete libere (disponibile în orice moment) și apoi suma poate fi scăzută la 1/2 cană la 6 lb. de greutate corporală cu vârsta de aproximativ 6 luni.

Tratează pentru iepuri

Societatea de iepure a casei recomandă ca iepurii adulți maturi de 6 lire (1 până la 5 ani) să fie hrană 2 linguri de fructe proaspete zilnic ca un tratament. Tratamentele vândute în magazinele de animale de companie comercializate pentru iepuri sunt, în general, inutile și, în unele cazuri, ar putea provoca probleme digestive datorită conținutului lor ridicat de carbohidrat sau de zahăr. De asemenea, ca o alternativă la tratamentele alimentare, luați în considerare oferirea de crengi de la mere sau copaci de salcie (numai fără pesticide) sau altele Rabbit Woods Safe.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Ce să vă hrăniți iepurele. Chicago Exotice Spitalul de animale, 2020

  2. Food de iepure. Casa Rabbit Society, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să hrănească iepuri de companie