Cum să vă opriți câinele de luptă

Doi câini negri luptă

Dacă ați asistat vreodată a lupta între doi câini, știi cât de înfricoșătoare poate fi. Câinii pot face rău grav între ele în timpul unei lupte sau atac. În unele cazuri, leziunile pot duce chiar la moarte.

Când este câinele dvs. care este implicat, este greu să reziste instinctului natural pentru a sări și a opri o luptă. Cu toate acestea, încercarea de a distruge o altercație în mod greșit, te-ar putea ateriza în spital.

Din fericire, există alternative pentru a trage câinii în afară. Ca proprietar de câine, trebuie să cunoașteți modalități sigure de a sparge luptele în cazul în care sunteți vreodată în această situație.

De ce se luptă câinilor?

Câinii intră în luptă pentru o varietate de motive, majoritatea fiind înrădăcinate Instincte naturale canine. Și există anumite situații care pot transforma chiar și cel mai prietenos câine într-un luptător vicios.

  • Multe lupte sunt teritoriale, cum ar fi atunci când un câine ciudat intră în curtea ta.
  • Nevoia de a proteja oamenii din pachetul său, alimentele sale sau o posesie apreciată poate provoca câinele dvs. pentru a ataca un alt câine.
  • Overstimularea și ceea ce ar fi putut începe ca jocul prietenos poate merge prea departe și o luptă poate izbucni.
  • Agresivitate redirecționată este comună în rândul câinilor care sunt în mod normal prietenos sau trăiesc împreună. Când un câine nu poate obține ceva ce vrea sau devine prea frustrat, poate să-l ia pe cel mai bun prieten pur și simplu pentru că este cea mai apropiată țintă. Acest lucru se poate întâmpla într-o curte împrejmuită atunci când agresorul nu poate ajunge la un câine pe cealaltă parte, dar poate ajunge, de exemplu, membru al familiei sale canine.
  • Uneori câini pur și simplu Nu te înțelege. Poate ceva despre celălalt câine pe care un câine agresiv nu poate să nu-i placă, fie că este vorba de personalitatea câinelui, mirosul sau altul.

Cum să oprești o dogfight

Primele lucruri în primul rând: nu ajungeți niciodată în mijlocul a doi câini luptă sau încercați să luați gulerele lor. Dacă vă puneți mâna (sau orice altă parte a corpului) oriunde lângă capetele câinilor, tu voi A fir anit.

Nu fi suficient de nebun să credeți că un câine nu va mușca proprietarul său iubit, fie. În căldura unei lupte de câine, câinele dvs. nu vede cine este interviu și va mușca ceva în calea lui. Nu vă subestimați câinele. Nu este personal. Amintiți-vă, dacă câinele dvs. este rănit, Va avea nevoie să aveți grijă de ea și nu puteți face acest lucru dacă ați fost rănit în ruperea unei lupte.

Există câteva modalități în care puteți încerca să desființați o luptă și să vă păstrați în siguranță în același timp.

Rămân calm

Indiferent de metoda pe care o utilizați pentru a opri lupta, rămâne cât mai calmă posibilă. Evitați să strigați la câini și la alți oameni (dacă nu sunați la ajutor). Respirați adânc și concentrați-vă asupra sarcinii la îndemână. Sfătuiți altora pe scenă să facă același lucru.

Ștergeți scena

Îndepărtați copiii din zonă și păstrați mulțimile de oameni departe. Este mai bine dacă există doi oameni (în mod ideal proprietarii câinilor) implicați în ruperea luptei. Toți ceilalți oameni ar trebui să treacă departe.

Pulverizați-le jos

Dacă este disponibil, pulverizarea acestora poate fi luată în considerare.

  • Pulverizați apă de la un furtun de grădină la capetele câinilor. Țineți în mod special pentru ochii și nasul câinelui mai agresiv, dacă este posibil. O găleată sau o sticlă de pulverizare umplută cu apă poate fi mai puțin eficientă, dar merită o încercare dacă nu aveți acces la un furtun.
  • Citronella Spray ca un scut de pulverizare sau spray de oțet în față poate rupe o luptă mai puțin intensă, dar de obicei nu luptele cele mai grave. Proprietarii de câini pot lua în considerare transportul de spray Citronella cu ei. Câinii nu displace cu mirosul și ar putea oferi o scurtă distragere a atenției. De fapt, mulți experți veterinari recomandă Citronella Sprays peste spray-ul de piper. Poate fi la fel de eficient și nu are efecte potențial dăunătoare. Extinctoarele de ardei și stingătoarele de incendiu de CO2 au fost sugerate, dar într-adevăr ar trebui să fie folosite doar ca o ultimă soluție, deoarece pot provoca deteriorarea ochilor câinelui, a pielii și a membranelor mucoase care nu trebuie să menționeze potențial rău oameni din apropiere.

Face o mulțime de zgomot

Coarnele de aer sau sunetul unui corn de mașină pot fi suficient de jarning pentru a fixa câinii de luptă din ea. Acest lucru este mai puțin probabil să lucreze la lupte intense, totuși. Strigând și țipând la câini rar funcționează și, de obicei, are efectul opus de intensificare a luptei.

Utilizați obiecte strategice

Uneori puteți folosi obiecte la îndemână pentru a sparge o luptă.

  • Aruncarea unei pături grele asupra câinilor de luptă se poate rupe momentan accentul și poate ajuta la încheierea luptei. De asemenea, vă poate oferi o șansă de a separa mai bine câinii.
  • O metodă care este uneori de succes este aceea de a deschide o umbrelă automată lungă între doi câini de luptă. Trebuie doar să vă asigurați că este suficient de lung, astfel încât mâinile să rămână departe de gurile câinilor.
  • De asemenea, ați putea încerca să plasați obiecte cum ar fi scaune sau coșuri de spălare pe partea de sus a câinilor pentru a le ajuta să le separați.

Cel puțin distracția poate da proprietarilor o oportunitate de a-și îndepărta în siguranță câinele de la luptă. Cu toate acestea, ca și multe alte tehnici recomandate, acestea nu funcționează de obicei bine în cazurile de luptă serioasă.

Interveni fizic

Această metodă de rupere a unei lupte de câine este potențial cea mai periculoasă dacă este făcută incorect. Amintiți-vă, nu ar trebui să ajungeți niciodată în mijlocul celor doi câini de luptă și să nu încercați niciodată să luați gulerul sau capul celor doi câini de luptă, deoarece veți obține puțin chiar și de către propriul dvs. animal de companie.

Unii experți, totuși, au descoperit că există o modalitate puțin mai sigură de a separa câinii de luptă și se numește metoda "roabă". Această metodă funcționează numai dacă doi adulți sunt disponibili să intervină (proprietarii de câini, dacă este posibil). Dacă există mai mult de doi câini implicați, ar trebui să existe un om pe câine.

  1. Fiecare persoană ar trebui să se apropie de un câine încet din spate. În același timp, fiecare persoană ar trebui să iasă ferm de picioarele din spate ale câinelui lor respectiv și să meargă înapoi (gândiți-vă să utilizați o roabă). Este important ca acest lucru să se facă în același timp pentru fiecare câine. Dacă un câine este în partea de sus a celuilalt, câinele de sus trebuie să fie tras înapoi mai întâi, iar câinele de fund ar trebui să fie tras înapoi de îndată ce se ridică.
  2. Stați departe de celălalt câine (câini), începeți rapid circularea într-o parte. Ideea este de a forța câinele să se țină în poziție verticală urmând calea circulară cu labele din față. Dacă vă opriți, câinele poate fi capabil să răstoarne în jurul și mușcă-te.
  3. Încă mergând înapoi într-un cerc, mutați câinele într-o incintă (în mod ideal, unde nu mai poate vedea celălalt câine sau câini). Dacă nu se apropie nicio incintă, continuați mișcarea până când câinele sa calmat suficient pentru dvs. pentru a atașa în siguranță A Leash.

În cazurile în care unul sau ambii câini nu își vor elibera fălcile, există recomandări cum ar fi apăsarea pe o nervură câinelui sau folosind un "stick de muscatura specială, cum ar fi capătul blanc al unei maxime din fălcile câinelui, dar aceste metode sunt cel mai bine lăsat la profesioniști, poate să nu funcționeze și chiar poate agrava situația.

Amintiți-vă, nu veți obține niciodată violent cu câinii. Kicking sau Punching nu va ajuta în aceste situații.

Dacă sunteți singuri, metoda de intervenție fizică nu este recomandată, deoarece celălalt câine va merge de obicei după câinele pe care îl faceți înapoi (și tu). Dacă un câine este grav rănit și agresorul este pe partea de sus, este posibil să puteți utiliza această metodă pentru a obține câinele de sus de pe câinele incapacitat, deși acest lucru este deosebit de riscant.

După luptă

Întotdeauna menținerea siguranței tuturor, de îndată ce câinii sunt în afară, păstrați-le separați și nu le eliberați unde pot interacționa din nou, chiar dacă par calm. Când sunt în afara, fiecare câine ar trebui să fie condus la domiciliu sau plasat în siguranță într-o mașină. Dacă lupta a izbucnit printre câinii dvs. acasă, puneți-le în încăperi separate sau, în mod ideal, respectivele lor cutii.

Verificați câinele pentru leziuni și indiferent cât de minore par, contactați imediat medicul veterinar. Câinele dvs. ar trebui să fie examinat deoarece daunele de la mușcăturile de câine nu este întotdeauna vizibilă pentru ochiul neinstruit.

Cel mai important, să ia timpul acum pentru a afla mai multe despre luptele de câini, astfel încât sunteți cât mai pregătit posibil în viitor. Prevenirea este, în cele din urmă, cea mai bună modalitate de a elimina luptele și că înseamnă că este conștient de indiciile câinelui dvs. și de a acorda o atenție deosebită și la alte indiciile câinelui. Evitați să vă puneți câinele în situații în care se pot întâmpla lupte. Este mai bine să înveți cum să spui când vine o dogfight și cum să împiedice să se întâmple în primul rând.

De exemplu, dacă observați că doi câini devin prea treziți sau arătați semne de agresiune sau un câine domină prea mult (e.G. fixarea sau rularea) în timpul jocului, este timpul să interveniți. Opriți comportamentul și separați câinii. Utilizați distrageri precum Tratamente și Instruire Pentru a schimba dinamica. Lăsați câinii să se răcească și să ia în considerare prevenirea interacțiunilor între ele în viitor.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă opriți câinele de luptă