De ce lupta de pește betta și cum să le oprească

De ce lupta de pește betta și cum să le oprească

De asemenea, cunoscut sub numele de pește de luptă Siamese, Betta pește sunt cunoscute pentru combaterea reciprocă. Din păcate, mulți oameni nu știu suficient despre acest animal de companie înainte de a obține unul sau mai multe. Atât sensibile, cât și complicate, doi bărbați se vor lupta adesea reciproc atunci când într-un rezervor împreună, dar de ce este asta? Și cum le puteți opri? Ei bine, acestea sunt întrebările pe care le vom căuta să le răspundem aici în acest post de blog.

În esență, peștele Betta sunt creaturi agresive naturale care au dezvoltat instincte de luptă de-a lungul anilor. Poate fi foarte dificil pentru a coexista pașnici împreună cu excepția cazului în care faceți condițiile drepte. Chiar și atunci, există garanții. Masculii sunt mai agresivi ai Genders, Dar femelele au fost cunoscute pentru a lupta, de asemenea. Iar comportamentul lor agresiv nu este întotdeauna rezervat reciproc - poate fi, de asemenea, îndreptat spre alte vieți marine. Chiar trebuie să-ți faci cercetările și o mulțime de pregătire înainte de a vă gândi la obținerea unuia sau mai multor pește.

Să începem să privim câteva fapte de bază despre peștele Betta dacă nu știți prea multe despre ele.

Două pești betta

Betta Fish Faptes

Native din Asia, peștele Betta trăiesc în apele superficiale ale iazurilor, mlaștinilor sau fluxurilor. Bărbații sunt cei care se ocupă de tineri, construind cuiburi de bule, hrănesc prin gura lor și atacă orice potențial prădători din zonă. Ca noi, ele sunt creaturi diuronale, ceea ce înseamnă că sunt active în timpul zilei și somnoros noaptea, când au nevoie și de întuneric pentru a obține cele patruzeci de zăpadă. Multe dintre cele vândute în SUA provin din fermele de reproducere din Thailanda, unde sunt adesea păstrate în sticle mici. Din păcate, aceste pești sunt adesea victima maltratării în industria animalelor de companie.

Bettas sunt carnivore, mănâncă în principal insecte și larve decât rădăcini de plante. Dacă nu primesc mâncarea potrivită, ei nu vor primi nutrienții potriviți și vor deveni bolnavi și mor. Ar trebui să fii deosebit de grijă să nu-ți depășiți peștele. Alimentele și deșeurile neobișnuite pot duce la nivele de nitrit și amoniac toxic. Ca o regulă de bază, ar trebui să oferiți doar cât mai multă mâncare pe măsură ce pot mânca în aproximativ trei minute.

În legătură cu o postare: Mâncare de pește

În timp ce peștele Betta poate exista într-un rezervor pe cont propriu, trebuie să planificați cu atenție mediul pentru a vă asigura că acestea nu suferă de depresie sau frustrare. Plante, peșteri și alte caracteristici interesante pot ajuta toate. De asemenea, dacă sunt în afara unui rezervor cu pește greșit, ei pot suferi de stres și au aripioarele lor.

De la observarea comportamentului peștelui Betta, sa observat că acest lucru își poate recunoaște peținătorii lor umani. S-ar putea să le observați înotul în jurul valorii de o manieră excitabilă când vă apropiați. Ele sunt creaturi naturale curioase care se vor uita bine la orice nou care este plasat în rezervorul lor. Aceste elemente pot contribui la îmbunătățirea stimulării mentale.

Peștele Betta preferă apa care este mai caldă și ușor acidă. Apa care este prea rece poate ajunge la suprimarea sistemului lor imunitar și duce la boală. Dacă sunteți un observator apropiat de Bettas, veți observa că au forme diferite de coadă. În general, ei vor trăi pentru o perioadă de doi sau trei ani, dar au existat cazuri de care trăiesc în anii adolescenți.

În legătură cu o postare: Aquarium Apa de Apa

De ce lupta de pește betta?

Peștele Betta sunt creaturi naturale agresive care se luptă adesea reciproc la vedere datorită naturii lor teritoriale. În sălbăticie, resursele alimentare sunt limitate. Pentru a supraviețui, ei trebuie să păzească alimentarea cu alimentele pe teritoriul lor cu tot ceea ce au. Luptele de pește Betta vor izbucni, de asemenea, atunci când încearcă să-și protejeze tinerii și cuiburile lor. Una dintre principalele modalități de atragere a colegilor este prin construirea cuiburilor de bule, iar alți bărbați din zonă pot ataca să câștige dreptul de proprietate asupra cuibului altcuiva. Acest lucru va crește șansele de reproducere cu succes.

Intimidarea ar putea fi o altă explicație pentru ce lupta de pește Betta. Mișcările de la pește cu cozi mari și aripioare lungi le pot slăbi cu ușurință. De asemenea, sa constatat că culorile luminoase pot provoca și această reacție. Stresul este un alt motiv pentru care aceste pești pot lupta. Schimbări în stare de apă sau chiar ceva la fel de simplu ca adăugarea de noi decorațiuni de acvariu poate provoca această perturbare.

Violența masculină este comună în peștele Betta, dar pot acționa agresiv atunci când femelele sunt introduse în mediul înconjurător. Mulți păzitori nu vor găzdui bărbați și femei împreună pentru acest motiv - dacă nu intenționează să le reproducă. Femelele sunt uneori cunoscute ca fiind agresive între ele înainte ca o ordine socială să fie stabilită, dar sunt de obicei pașnici după aceea.

Cum se luptă cu peștele Betta?

Lupta începe de obicei cu unele tactici de intimidare. Cei doi bărbați își vor aprinde branhii și vor încerca să se uite cât mai intimidant posibil. Uneori, acest lucru este suficient, și un pește se va întoarce de la luptă înainte de a începe. Cu toate acestea, adesea acest lucru nu funcționează în medii de acvariu mai mici. Următoarea etapă este pentru ca peștele să înceapă să se înnebunească unul la celălalt. Veți observa că aceștia circulare și mușcați în zonele finale și coadă. În cele din urmă, un bărbat ar trebui să se retragă - oferind că au camera să facă acest lucru.

O luptă de pește Betta poate dura doar o chestiune de secunde - sau ar putea continua câteva minute. De-a lungul anilor, unii proprietari i-au constituit peștele lor în măsura în care agresiunea a fost anulată. Cu toate acestea, ei se pot freca reciproc în mod greșit. Unii pești au fost în mod special crescuți pentru a acționa agresiv, indiferent de situația în care sunt puse.

Uneori, luptele sunt non-letale. Acest lucru apare de obicei atunci când peștele au o mulțime de spațiu pentru a se retrage departe de confruntare. În alte ocazii, dual va dura până când unul dintre participanți a rănit celălalt. Cu toate acestea, în multe ocazii, aceste lupte pot obține atât de agresive că merg la moarte.

Bettas va ataca, de asemenea, alte pești dacă împărtășesc caracteristici similare. Deci, atunci când alegeți peștele să meargă în rezervor cu Betta, trebuie să fii foarte atent. Aripile lungi și cozile mari pot fi deosebit de provocatoare. Alte pești pot fi în regulă, dar merită întotdeauna să obțineți un sfat de la experți înainte de a construi mediul dvs. de rezervor.

Cum de a opri lupta de pește betta

Dacă sunteți îngrijorat de luptele dvs. de pește Betta, există câteva acțiuni pe care le puteți lua.

Alegeți combinația potrivită de bărbați și femei

Indiferent dacă peștele dvs. betta se vor lupta în mare măsură depinde de combinația de bărbați și femei din rezervor. Două femele pot coexista dacă au suficiente locuri de ascundere în interiorul unui rezervor mare. Mai trebuie să vă supravegheați îndeaproape. Chiar și unele femele nu pot fi capabile să se oprească de luptă - depinde de personalitatea lor individuală. Este posibil să trebuiască să adăugați o partiție dacă continuă. Doi bărbați nu pot fi lăsați să înoate în mod liber împreună. O partiție va fi necesară și poate doriți să poziționați verdeața, astfel încât să nu se poată vedea ușor. Bărbații și femelele păstrate împreună va fi adesea partener. Ouăle vor fi apoi îngrijite de bărbatul, care va urmări în mod continuu femeia și chiar o va ucide dacă tancul este prea mic. De asemenea, bărbatul va trebui să fie eliminat la o dată ulterioară și va trebui să găsiți case pentru Juvenile Bettas.

În legătură cu o postare: Acvariile

Investiți într-un rezervor mare

Dacă intenționați să păstrați mai mult de un pește Betta, veți avea nevoie de cel mai mare rezervor pe care îl puteți obține. 25 de galoane ar trebui considerate minimum. Ar trebui să le permiteți să circule ca normal și să includă multe plante în creștere, Rock-uri de acvariu, și adăposturi. Bettas au nevoie de spațiu în care se pot retrage unul de celălalt. În caz contrar, luptele vor deveni prea grave.

White Betta Fish

Puneți alte pești în rezervor

Dacă sunteți doar în procesul de înființare a unui acvariu, probabil că sunteți cel mai bine dezactivați doar o singură femeie betta și alte pești tropicali. Unii bărbați trebuie lăsați singuri sau numai cu nevertebrate, cum ar fi melcii. Atunci când alegeți tovarășii potriviți, ei nu ar trebui să aibă aripioare care sunt prea "arătați" și nu doriți să alegeți nici o altă rasă agresivă.

Creați mediul potrivit

Când creați un mediu de acvariu, ar trebui să oferiți o mulțime de spații de ascundere pentru Bettas și celălalt pește din rezervor. Acest lucru va adăuga un sentiment de securitate și va contribui, de asemenea, la reducerea nivelurilor de stres printre peștele dvs.

Luați măsuri imediate pentru a opri lupta

Dacă există o luptă în rezervor, trebuie să luați măsuri imediate pentru ao opri. În caz contrar, sunt susceptibile de a provoca daune grave unul altuia, care ar putea duce chiar la moarte. O posibilă opțiune este de a separa peștele în întregime. Alternativ, ați putea împărți, de asemenea, rezervorul cu partiții, asigurându-vă că toate zonele rezervorului sunt destul de interesante pentru a ține atenția peștelui dvs. Acest lucru constă, de obicei, dintr-o foaie de plastic sau o plasă cu găuri tăiate în ea pentru a se potrivi cu dimensiunea acvariului. Apa ar trebui să fie în stare să curgă, dar peștele sunt ținute ferm pe o parte. Dacă acestea sunt încă capabile să se vadă reciproc, comportamentul de luptă va apărea în continuare, deci va trebui să faceți un efort pentru a bloca viziunea lor cu plantele și alte obstacole.

Cum se configurează un rezervor de pește Betta

Stabilirea unui mediu de acvariu de succes pentru peștele dvs. este în mod inevitabil să fie un proces complicat și consumator de timp, care are mai mult decât o parte echitabilă a complicațiilor. În esență, ar trebui să încercați să imită cât mai aproape de mediul lor natural. În timp ce un singur pește Betta poate trăi într-un rezervor de 5 galoane, mai mult spațiu va fi întotdeauna mai bun.

Verifică Betta rezervoare de pește.

O mulțime de lucrări de pregătire este întotdeauna esențială. Înainte de adăugarea oricărui pește, apa trebuie să fie ciclată timp de câteva săptămâni. Puteți cumpăra un kit de testare care vă va spune când rezervorul este terminat ciclism. În acest timp, vor crește bacterii bune, ceea ce va descompune amoniacul toxic după adăugarea peștelui. Bacteriile funcționează pentru a transforma deșeurile de pește în nitrați, care vor fi îndepărtați atunci când schimbați apa din rezervor. Aproximativ 10% trebuie să fie eliminate și înlocuite în mod regulat. Evitați utilizarea oricăror săpunuri sau substanțe chimice dure care pot fi dăunătoare pentru pescuitul.

În legătură cu o postare: Kituri de testare a apei de acvariu

Înainte de a adăuga orice apă de la robinet la un acvariu, trebuie să vă asigurați că este tratat corespunzător cu un balsam de apă. Rezervorul trebuie să aibă un filtru de lucru corect, decorațiuni și substrat. Temperatura apei trebuie menținută între 76- și 82 de grade Fahrenheit. Mulți pești necesită apă mai rece și, prin urmare, ar trebui păstrate într-un spațiu separat. Alegeți un spațiu în casa dvs., unde puteți controla în mod adecvat lumina și temperatura. Țineți cont de faptul că peștele Betta își iau oxigenul de pe suprafața apei, așa că fiți atenți la poziționarea oricărei vieți de plante aici, așa cum o poate lua departe. Pentru mai multe informații, sunteți cel mai bine să vă consultați cu un expert tropical de pește.

În legătură cu o postare: Substrat de acvariu

Betta pește

În legătură cu o postare: Termometre de acvariu

Gândurile finale

Peștele Betta sunt creaturi extrem de teritoriale care sunt în mod natural agresive. Doi dintre principalii factori care contribuie la acest lucru sunt împerecherea și alimentele. În timp ce bărbații sunt mai agresivi ai genderilor, femelele pot arăta și un spirit de luptă, de asemenea. Dacă intenționați să păstrați mai multe betta într-un rezervor, trebuie să vă asigurați că există o mulțime de locuri de ascundere și spațiu. Amintiți-vă, alte pești pot fi vulnerabile, în special dacă au aripioare lungi și cozile. Dacă lucrurile nu funcționează, trebuie să fiți pregătiți să vă separați peștele Betta.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce lupta de pește betta și cum să le oprească