Sunt teritoriale de pisici?

Sunt teritoriale de pisici

Este o lege naturală că toate pisicile sunt teritoriale. Care sunt pur și simplu cum au fost proiectate. Pentru pisicile sălbatice, crearea și stabilirea teritoriilor lor este singura modalitate de a pretinde o anumită zonă ca și locul lor de mâncare sau de dormit. Fără îndoială, limitele lor sunt baza lor de origine și spațiul unic în care se angajează împerecherea, hrănirea și multe alte activități.

Ori de câte ori o pisică are un teritoriu, devine locul în care sunt păstrate toate mesele lor. În sălbăticie, aceste teritorii cuprind o rețea largă de căi și noduri, adesea patrulate de pisicile care ar putea fi făcute la întâmplare sau pe un program fix sau aleatoriu; Indiferent de că, rămâne consecventă.

Fără îndoială, mulți proprietari de pisici se întreabă de multe ori dacă animalele lor domestice sunt, de asemenea, teritoriale, iar acest articol încearcă să descopere cel mai bun răspuns. Mai mult contribuie la înțelegerea de ce pisicile sunt teritoriale, semnele comune ale comportamentului teritorial CAT și ce să facă atunci când prezintă astfel de simptome.

Pisica neagra pe iarba in curtea din spate

De ce sunt pisicile teritoriale?

Potrivit unui număr de studii, pisicile de ambele sexe tind să devină foarte protejate și teritoriale atunci când pisicile interloping invadează gazonul lor. De asemenea, pisicile intacte de sex masculin prezintă, de obicei, semne de comportament teritorial în timpul sezonului de împerechere. Ei își pot marca teritoriul în curte, întregul cartier, blocul tău sau chiar în camera ta.

Există diferite motive pentru care pisicile prezintă un comportament teritorial, prima fiind că pisica dvs. ar putea fi prost socializată. Acest lucru apare de obicei cu pisicile mai tinere, și devine mai puternică pe măsură ce cresc și se mută într-o altă gospodărie. În plus, pisicile devin teritoriale atunci când intră în familii noi sau când o altă pisică este adusă în familia lor.

Astfel de acțiuni teritoriale conduc adesea pisica dvs. pentru a deveni fizică sau zgomotoasă. Unii experți consideră că acest comportament provine dintr-un loc de nesiguranță. Felines iubesc să fie de control freaks; Astfel, ei se dezvoltă pe predictibilitate. Mai mult, perturbarea rutinelor lor zilnice le poate determina să devină agresivă repede. Alte cauze legate de predictibilitate includ sunete noi, miroase, mănâncă și se ridică la momente diferite.

O pisică cu cuplu în dragoste

Comportamentul teritorial la pisici

Dacă aveți o pisică care acționează teritorială, mai multe semne ușurează să știți. Pisicile sunt la fel ca oamenii, cu simptomele lor agresiune și agitație; Astfel, următoarele semnale vor fi ușor de identificat. Există o gamă largă de comportamente teritoriale, de la acțiuni distructive, cum ar fi mobilierul de gheare, la cele mai bune acte, cum ar fi marcajul de miros și frecare a șinelor lor pe toate proiectele de uz casnic.

Există, de asemenea, acțiuni periculoase, cum ar fi mușcătura, ghearele și luptă, cu cea finală fiind o serie de pași neplăcuți, inclusiv să se elibereze în afara cutiei de gunoi sau de pulverizare a urinei pe pereți. În majoritatea cazurilor, pisicile își folosesc mirosul de avertizare a altor pisici care sunt făcute, deoarece pisicile sunt sensibile în mod natural la mirosuri. Mai mult, urina lor acționează astfel ca un tip de gard.

Agresiunea redirecționată este un declanșator că părinții de companie pot activa din greșeală. Când acest declanșator este activat, pisicile se strecoară la alte pisici sau proprietarii lor. În plus, atunci când un teritoriu de cai marchează, acțiunile lor pot include mârâie, swatting, șuierătoare, Privind, și mușcă. Cel mai adesea, aceste acte sunt imprevizibile și bruște, și ar putea duce la un atac final de moarte.

În plus, pisicile tind să devină teritoriale în timp ce se maturizează. Din acest motiv, se recomandă ca proprietarii de animale de companie să-și păstreze animalele de companie angajate de la 3-12 săptămâni după naștere. Socializarea va include vizite la veterinar, interacțiunea cu animalele de companie și plimbări în cartier. Obținerea felinei dvs. de a socializa nu funcționează întotdeauna, dar merită adesea efortul.

Consultați articolul nostru privind: Cum să scapi de miros de pulverizare pisică

Care se ocupă de comportamentul teritorial la pisici

Primul lucru de a face proprietarii de feline este sfătuit să facă atunci când identifică mai întâi comportamentul teritorial în pisicile lor este de a programa a vizitați la veterinar. Numirea VET se face pentru a se asigura că nu există probleme medicale care cauzează aceste semne de agresiune. Oamenii de știință declară că spargerea și neutering sunt cele mai bune soluții pentru pisici intacte.

Experții oferă acestora ca o soluție deoarece procesul se adresează declanșatorilor hormonali. Mulți alți pași pot fi întreprinși pentru a aborda în mod adecvat comportamentul teritorial la pisici, inclusiv restricționarea accesului la toate încăperile și zonele cu tendința de a fi marcate. De asemenea, toate elementele trebuie poziționate drept pentru a le împiedica să devină o țintă pentru marcarea teritorială.

În unele cazuri, interacțiunea ar putea fi un declanșator uriaș și acest lucru poate afecta relația dintre animalele de companie. Pentru a reduce rata la care se luptă pisicile dvs., vă vom sugera să le păstrați separat, în loc să permiteți atât felinelor să plutească în același timp. Dacă pisicile voastre urăsc contactul cu alte pisici din cartier, este mai bine să le păstrați în interior, să blocați ferestrele și să închideți toate blind-urile.

Bengal Kitten zâmbind

Ce să faceți atunci când pisica dvs. acționează agresiv

Acțiunea agresivă a pisicilor ar putea fi naturală sau ar putea fi un semn al ceva serios. Pentru pisici agresive, primul și cel mai ușor lucru pe care oricine îl poate face este să calmeze pisica sau să-l ia. Rezultatul unei astfel de acțiuni este redirecționat agresivitatea care ar putea determina zgârierea sau mușcăturile animalelor de companie.

O altă acțiune pe care o puteți încerca este să citiți pisica liniștită într-o cameră și să închideți ușa. Pentru pisici extrem de reactive, este posibil să nu doriți să le angajați pe deplin, deoarece reacția lor poate afecta întreaga relație. Cu toate acestea, aveți grijă de pisică și reacția sa la alte pisici. Aveți grijă să semnează semne, cum ar fi coarda, priviți și mârâși și încercați să abordăm fiecare înainte ca orice dezacord substanțial să înceapă. Este posibil să vă mușcați dacă decideți să alegeți un act agitat; Astfel, le puteți mânca cu apă sau aruncați o pătură groasă peste pisicile dvs. dacă au început deja să lupte.

Fără îndoială, pisicile sunt una dintre cele mai bune animale de companie din lume, și de asemenea cutest. Păstrarea lor fericită ar trebui să fie scopul fiecărui proprietar de animale de companie.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

CAT GPS Tracker
Alimente pentru pisici
Cadouri pentru iubitorii de pisici
Cat zgârieturi
Pisica muzzles
Hamacuri de pisici
Covoare de pisici de pisici
Bowl de apă pentru pisici
Casă veche
CAT Harnesses

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt teritoriale de pisici?