Comportamentul de vânătoare canin

Femeie cu câine de vânătoare în pădure

Comportamentul de vânătoare canin se referă la acele acțiuni care permit câinelui să detecteze și să captureze prada. Câinii au evoluat ca vânători pentru a supraviețui, iar toți câinii moderni se nasc cu innați agresiune de pradă, Abilități specifice pentru pradă de vânătoare. Acest lucru se aplică dacă câinele este un animal feral liber care se bazează pe aceste comportamente să mănânce sau o cățeluș de casă care nu dorește niciodată Puppy Food. Multe comportamente de joc utilizează aceleași tehnici ca cele utilizate pentru vânătoare.

Dar instinctul singur nu face fiecare câine un vânător de succes. Nu toți câinii au aceleași abilități de a vâna, iar tehnica este învățată doar prin practică. Fiecare cățeluș își dăunează abilitățile tehnice Puppy Play și uneori un exemplu de adult. Câinii care nu au expus niciodată la pradă, deoarece puii pot învăța să devină vânători de succes ca adulți.

De ce vânătoare de câini

Că catelul că probabil că nu are nevoie să vâneze pentru o viață și astăzi, majoritatea câinilor nu vânează neapărat să mănânce. Foamea nu declanșează comportamentul - este sunet, miros, sau vedere de pradă în mișcare care oferă stimulul. Chiar și un câine de turbă răsfăț reacționează la o veveriță de sărac, rugina de frunze sau mirosul de iepuraș înghețat în arbuști. Nevoia de a urmări și de a urmări prada este înrădăcinată în psihicul canin.

Pentru majoritatea câinilor, accentuează comportamentul de vânătoare și este folosit atât pentru a identifica și a localiza prada. Vederea și sunetul joacă, de asemenea, un rol. Un număr de comportamente rafinate utilizate singure sau împreună compun repertoriul de vânătoare al câinelui.

Cum vânează câinii

În mod obișnuit, sensul mirosului Puppy îi avertizează la prezența pradă și urmărește jocul urmând traseul de miros. Acest lucru se poate face cu capul ținut de mare și citirea indiciilor de miros din aer, sau cu o postură a nasului la sol.

Pe măsură ce se apropie ținta, își încetinește mersul și își scade capul în postul clasic de urmărire. Ochii îi rămân lipiți de pradă și pot întrerupe și îngheța în poziție cu corpul îndreptat spre țintă. Veți vedea acest comportament "indicat" și congelant dezvoltat în multe rase de câine de arme ca Pointerul german de scurte.

Odată ajuns în intervalul izbitoare, câinele îi îndepărtează păsările sau iepurașul de a se ascunde. Din nou, unele rase de câini, cum ar fi creatorii irlandezi, au fost dezvoltați pentru capacitatea lor de spălare sau spanioli de cocker pentru abilitățile lor, făcând păsări să izbucnească în aer și să surprindă pasărea sau critterul pentru a alerga.

Încercarea pradă de a scăpa solicită impulsul vânătorului de vânătoare. El conduce animalul nemilos, folosind rezistența sa pentru ao conduce la epuizare. Când lucrați cu un pachet, caninii individuali pot rula o pradă mare în relee până când renunță sau pot să-l încadreze în fălcile de așteptare ale compatrioților. Câini de vânătoare ca Collele de frontieră utilizați acest instinct pentru a conduce oi sau bovine în cazul în care doresc să meargă.

Capturarea pradă

Câinii își folosesc fălcile puternice și ascuțite dinți canini pentru un atac de tăiere. Dar mușchii gâtului și umărului oferă, de obicei, lovitura letală atunci când câinele apucă animalul și scutură furios să-și rupă gâtul. Catelul dvs. poate folosi aceeași tehnică pentru a scutura umplutura dintr-o jucărie sau o pătură preferată.

O pradă mai mare necesită o tehnică diferită, dar sunt rareori vânate de câini casnici. Vărul de lupi câinelui pot să-și crăpească mai întâi pradă foarte mare ca caribou prin scăderea picioarelor lor, iar apoi trunchiul. Swthounds le place să ruleze pradă cum ar fi cerbul la epuizare înainte de a se închide pentru atac. Animalul de pradă pur și simplu slăbește de la pierderea de sânge și este ușor de scăzut. Canini mănâncă pradă la fața locului, dar pot purta animale mici acasă când au puii să fie hrăniți. Retriverii sunt experți în aducerea preiului sau a jucăriilor din spate.

Comportamente întrerupte de vânătoare

Nu toate comportamentele de pradă de vânătoare sunt văzute la toți câinii. Una sau mai multe dintre urmărirea, urmărirea, îndreptarea, răsturnarea / conducerea, atacarea, uciderea și recuperarea comportamentelor au fost augmentate selectiv sau chiar eliminate în anumite rase de câine prin procesul de domesticire. Acestea se modifică mai bine rase specifice la rolurile lor în serviciul oamenilor. În cele mai multe rase, comportamentele de atac și ucidere au fost inhibate, în timp ce altele sunt îmbunătățite.

De exemplu, sângele a fost crescut selectiv pentru a fi un tracker expert și trăiește pentru miros - îi pasă de altceva. Sighththounds ca Hound afgan, Saluki, și Greyhound, mulți dintre terrieri, declanșează mai mult la mișcare decât mirosul și se bazează pe vedere pentru a urmări prada. Primii sunt curse care iubesc urmărirea, în timp ce acesta din urmă reacționează în mod similar cu pisicile din tehnicile lor de tulpină și în pericol.

Sheepdogii ca niște păstori australieni folosesc tulpina, se uită și urmăresc să-și învețe acuzațiile de lână, dar secvența de atac / ucidere finală a fost crescută. Comportamentele raselor de "vânătoare" au fost rafinate celor care localizează numai pradă pentru vânătorul uman (indicatoare și setters), și cei care o aduc înapoi odată au fost uciși (retrievere și spanioli). Unii câini ca și labradorii au fost crescuți cu o mușcătură excepțional de inhibată, care promovează o "gură moale" pentru a menține câinele să deterioreze jocul așa cum este recuperat. Dimpotrivă, unii vânători ca și Foxhound chiar astăzi rămân adepți la atacarea și uciderea pradă.

Munchables

Mâncarea jocului sălbatic expune câinii la riscul de paraziți cum ar fi tapeworms sau hookworms. În timp ce populațiile de șobolani sau de șoarece în verificare pot fi benefice, vânătorul nediscriminatoriu poate deveni o amenințare la animale și păsări de curte. Câinii sălbatici ar putea avea nevoie să vâneze să supraviețuiască, dar există opțiuni mai bune pentru canini de companie.

Singura modalitate de a preveni vânătoarea inacceptabilă este păstrarea catelului sub supravegherea dvs. directă. Limitează-l la a Yard împrejmuit, sau păstrați-l pe a Leash când în afară. Este cel mai bine să oferiți câinilor posibilitatea de a-și folosi abilitățile prin vânătoare, herding, urmărirea cu proprietarul lor sau participarea la exerciții de machete cum ar fi studiile de teren, atragerea unor expoziții de hrănire sau altele concursuri câine. Unele animale de companie pot fi satisfăcute cu prize alternative pentru comportamentul de vânătoare și jocurile distractive.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Comportamentul de vânătoare canin