Cum să oprească o luptă pisică și de ce se întâmplă

Opriți lupta pisică

Luptele de pisici sunt foarte neplăcute. Dacă ați văzut vreodată o luptă cu pisică, cu toată strigătul, mușcătura, zgârierea și îngrijorarea, ea ar putea fi rănită, sunt sigur că ați face orice pentru a împiedica să se întâmple din nou să se întâmple din nou. Așteaptă ... Nu, nu așa de lupta pisică! Pisoiul tău iubit - acel membru vital al familiei pe care ați face ceva, desigur. De ce? La ce te gândeai?

Luptele de pisici s-ar putea întâmpla în casă, când găsiți două pisici de frate brusc lupte sau s-ar putea întâmpla ca altercații între două pisici în aer liber. Uneori, luptele sunt complet neașteptate și ar putea fi chiar între două pisici care erau cei mai buni prieteni cu o zi înainte. De ce se întâmplă acest lucru și ce puteți face pentru a vă menține pisicile în siguranță?

De ce sunt pisicile mele care se luptă dintr-o dată?

Există multe motive de luptă pisicile. Dacă pisica ta vine acasă cu tăieturi inexplicabile, umflături sau vânătăi, probabil au intrat într-o luptă cu o altă pisică de vecinătate locală, dar ei pot lupta și cu frații și surorile lor. Există trei motive principale pisicile ar putea lupta:

  • Joc dur

Ca având doi fii tineri, ce poate începe ca o luptă plăcută de joc poate coborî în haos și pericol. Urmărindu-i pe ceilalți cozile, să se joace și să caute și, în general, să păcălească în jur ar putea obține un pic prea competitiv sau poate provoca un accident care inspiră răzbunarea și brusc războiul se descompune. Adesea, acest lucru nu are ca rezultat o problemă permanentă. Dacă au fost prieteni înainte, ei vor fi din nou prieteni. Dar nu vrei ca ei să se rănească reciproc înainte să se alinieze.

  • Teritoriu

Probabil că sunteți conștienți de faptul că dvs Pisicile sunt teritoriale Animale, dar poate fi dificil să știți ce consideră teritoriul lor. Pisica ta ar putea lupta cu pisicile străine care intră în grădina, strada sau cartierul dvs. sau ar putea lupta cu cealaltă pisică peste tava de gunoi. Este important să știți că pisica dvs. consideră teritoriul lor. Dacă aveți o pisică interioară, acest lucru este ușor. Casa ta este în mod clar a lor. Devine mai complicat când introduceți o altă pisică la amestec sau aveți o pisică în aer liber.

În legătură cu o postare: Cele mai bune cutii de gunoi pentru pisici

  • Agresiune

Pisicile sunt, de asemenea, agresive. Pisicile masculine, în special, ar putea veni adesea acasă bătut, dar cu un aer încrezător de "ar trebui să vezi cealaltă pisică". Este scris în ADN-ul lor, sincer, acționează ca un bully și încearcă să domine femelele și alți bărbați. Pe de altă parte, s-ar putea să aveți o pisică anxioasă, dar, din păcate, acționând timid în fața altor pisici poate, de asemenea, să acționeze ca o invitație la alte pisici de a intimida și de a le ataca. O pisică timidă poate, de asemenea, să se ciocnească când se simt amenințați.

Pisicile de sex masculin nu sunt singurele Pisici agresive, in orice caz. Agresiunea maternă poate fi, de asemenea, o cauză de luptă. Pisicile mame însărcinate sau tinere pot deveni defensive, mai ales când vine vorba de gunoi. Ele pot chiar să moară sau să atace pisicile pe care le-au fost anterior foarte prietenoase cu.

Există mai mult de trei cauze de luptă, dar acestea sunt cele mai răspândite. Agresiunea în special poate avea o mulțime de cauze nuanțate. Ca proprietar, este, de asemenea, important să înțelegem agresiunea redirecționată. Luptele pot fi declanșate de teritoriul nesatisfăcut sau de probleme de agresiune. De exemplu, dacă pisica voastră vede o altă pisică pe teritoriul lor prin fereastră, dar nu o poate lupta, ei pot alege o luptă cu dvs. sau cu cealaltă pisică în schimb.

Cum să opriți pisicile care se luptă cu pisicile vecinilor

O problemă comună pentru pisicile în aer liber se luptă cu pisicile străine. Pisica ta ar putea începe lupta prin dominare, sau ar putea să-i ducă din frică sau de apărare. Oricum, rezultatul nu este bun. Foarte scurt, puteți interveni în lupta pentru a opri, deoarece majoritatea pisicilor vor alerga la vederea unui străin, dar acest lucru nu va opri luptele viitoare. Cu toate acestea, nu ar trebui să încercați să atingeți două pisici care nu se vor separa, deoarece probabil vor avea ca rezultat doar să vă răniți.

În toată onestitatea, dacă doriți să vă păstrați pisica în siguranță, cel mai bun lucru de făcut este să le păstrați în interior. Baring în minte că lumea exterioară are, de asemenea, o mulțime de alte pericole, cum ar fi sticla, plante toxice și râuri, nu este de mirare că majoritatea pisicilor din America sunt pisici interioare.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru pisici pentru pisici interioare

Dacă trebuie să lăsați pisica dvs. afară, merită găsirea proprietarului celeilalte pisici, astfel încât să puteți lucra împreună. Nu uitați să nu le acuzați de nimic, fie că pisica ar putea fi agresorul și nu este vina cuiva. Împreună, ar trebui să aflați cauza luptelor, astfel încât să puteți găsi o soluție. Poti incerca:

  • Care exclude preocupările medicale

Agresiunea poate fi un simptom al unei probleme medicale, mai ales dacă aceasta este o schimbare comportamentală recentă a pisicii dvs. Vizitați medicul veterinar pentru a exclude orice probleme, inclusiv sarcină și pentru a privi alte simptome potențiale, cum ar fi un apetit, oboseală sau anxietate redusă.

  • Socializare

Dacă pisica dvs. în aer liber este singurul animal din viața voastră, ar putea fi necesar să fie învățați cum să socializați și să jucați frumos. Pisicile socializate anterior pot avea nevoie de o perfecționare dacă au fost pe cont propriu pentru o vreme. Puteți lucra cu școli comportamentale sau de formare a pisicilor, dar puteți echipează și cu prietenii pentru a organiza date de redare monitorizate cu atenție. Cel mai bine este să socializați de la o vârstă fragedă.

  • Spaying sau sterilizare

O mare parte din comportamentul pisicii tale pot fi dominate de nevoia lor de a se împerechea, și aceasta ar putea fi cauza comportamentului lor teritorial și agresiunii. Vorbiți cu veterinarul dvs. despre beneficiile de spargere sau neutrindu-vă pisica.

  • Stimularea încrederii

În timp ce pisica agresorului are de obicei mai multă muncă, puteți lucra și la stimulează încrederea unei pisici timide astfel încât să încurajeze mai puțini agresori să le bată. Îmbunătățirea încrederii pisicii dvs. se poate face prin furnizarea de forțe, rute de evacuare și a zonelor ascunse.

Pisicile de luptă

Cum să-mi oprești pisica de la agresiune pe cealaltă pisică

Văzând că lupta cu pisicile tale poate fi dificilă, deoarece tot ce vrei este ca ei să se înțeleagă ca o familie mare fericită. Acest lucru este valabil mai ales dacă erau cei mai buni prieteni. Există multe motive pentru această schimbare în relație, așa cum sa subliniat mai sus. O pisică ar fi putut dezvolta o personalitate agresivă, o femeie însărcinată poate deveni defensivă, sau o experiență terifiantă poate fi traumatizată o pisică în comportamentul înfricoșătorului și timid.

În primul rând, probabil că doriți să știți cel mai bun mod de a vă lupta. Încercați să utilizați un obiect mare pentru a le separa, cum ar fi o bucată imensă de carton. Sperăm că acest lucru vă va ține în afara modului de rău, oferind posibilitatea de a alege unul dintre ei de către scruff pentru a merge în altă cameră. Lăsați-i să se răcească și apoi să vă planificați următoarea mișcare. Nu poți să-ți asumi că relația lor se va îmbunătăți și cu atât mai multe lupte au, cu atât mai greu va fi să-i ajuți.

Când fixați o relație de pisică, răbdarea este esențială. Nu pedepsiți nici pisica. Evitați spray-urile de apă și strigând, chiar și atunci când le separă. Se poate spori lupta sau instinctele de zbor, agresiunea și anxietatea. Iată pașii pentru reconstruirea relației lor:

  • Nu le face să împărtășească

În general, nu este o idee bună de a vă face ca pisicile să împărtășească zonele lor de mâncare, de dormit și deșeuri, chiar dacă nu se luptă în prezent. Dați-le propriile tăvi de gunoi și camerele lor pentru paturile lor respective, boluri alimentare și boluri de apă. În esență, să le dați propriile teritorii separate. Petreceți timpul de calitate cu amândouă și, în caz contrar, continuați cu rutina lor.

În legătură cu o postare: Cele mai bune paturi de pisici

  • Reintroduceți mirosurile lor

Când par a fi gata și calm, ar trebui să începeți să le pregătiți pentru a vă întâlni reciproc. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este de a-și introduce mirosurile. Există două modalități de a face acest lucru. În primul rând, puneți bolurile de alimente la limitele lor de teritoriu împărtășite în același timp, astfel încât să se poată mirosi reciproc în timp ce mănâncă. Cea mai bună poziție pentru aceasta este o parte a unei uși. Aceasta va însemna că asociază mirosul celuilalt cu experiența pozitivă a alimentelor. În mod similar, ar trebui să amestecați gunoiul utilizat împreună pentru a le folosi cu mirosul celorlalți.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente automate de pisici

  • Văzându-vă din nou

Acum că sunt obișnuiți cu mirosul celorlalți, puteți începe să le socializați împreună. Nu lăsați-i să împărtășească încă un spațiu. Începeți mici și lăsați-i să se vadă reciproc. Folosind o poartă pentru copii este cel mai bun lucru pentru asta. Acum ei nu se pot ataca unii pe alții, dar pot vedea și mirosi reciproc.

  • Întâlnire supravegheată

Pasul final este de a supraveghea o dată de redare. Obțineți un prieten sau un membru al familiei pentru a ține o pisică, în timp ce țineți cealaltă. Apoi aduceți-le împreună și scoateți bariera. Asigurați-vă că întreaga experiență este pozitivă prin aducerea jucăriilor preferate și CAT tratează. Repetați aceste date de redare până când acestea sunt condiționate să se bucure de timpul petrecut împreună.

În legătură cu o postare: Cele mai bune jucării pentru pisici

Ar trebui să încercați să nu introduceți alte pisici la casa dinamică pentru o vreme, chiar și după rezolvarea problemei. Când luați plonjarea și obțineți un nou pisoi, încercați să utilizați toate aceste sfaturi de la început pentru a preveni orice relații dificile viitoare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să oprească o luptă pisică și de ce se întâmplă