Cum să ai grijă de un câine rănit

Îngrijirea unui câine rănit

În timp ce sperăm că nu va trebui niciodată să vă ocupați de un critic câine rănit, Este mai bine să fiți conștienți de modul de a vă ajuta cel mai bine dacă vă aflați vreodată în această poziție. Există câțiva pași importanți de luat pentru a vă menține atât pe dumneavoastră, cât și ca câinele în siguranță și calm.

Amintiți-vă să respirați și să nu vă panicați

O situație de urgență poate fi copleșitoare. Primul lucru pe care trebuie să-l amintiți este să respirați adânc, încercați să nu vă panicați și să faceți o clipă pentru a evalua situația. De exemplu, dacă sunteți lângă un drum sau calea ferată, nu doriți să vă provocați un accident prin trafic. Dacă câinele este prins în apă înghețată, nu intrați după el - care se termină adesea cu câinele ieșind și proprietarul intră în necazuri. Instinctul tău poate fi să ajuți indiferent de ce, dar nu te ajuți pe tine sau câine dacă te-ai pus în pericol.

Apropiindu-se un câine rănit

Nu este neobișnuit ca un câine grav rănit să se agreeze agresiv. Chiar dacă sunt de obicei calme și blânde. Durerea lui, nivelurile de adrenalină sporite și frică îl poate duce la expunerea unui comportament imprevizibil.

Este întotdeauna cel mai bine să vă apropiați de câinii răniți cu prudență. Rushing-ul este probabil să le sperie, mai ales dacă nu sunteți o față familiară. Asigurați-vă că observați cu atenție câinele limbajul trupului. Dacă se simte amenințat, el se poate prăbuși, are urechile plate pe cap, să-și țâci coada între picioare, și își poate arăta dinții, mormăi, scoarță, vă dau o privire intensă sau aveți ochi de balenă (unde albii ochilor câinelui arată).

Puteți utiliza o barieră, cum ar fi o pernă sau o acoperire de trunchi de la o mașină dacă sunteți îngrijorat atunci când vă apropiați. Mergeți întotdeauna înainte într-o manieră liniștită, liniștită, fără a face contact direct cu ochii și vorbiți într-un ton moale și liniștitor.

Dacă câinele se comportă extrem de agresiv, nu vă puneți în pericol. În afară de orice altceva, are nevoie de tine să poți obține ajutor suplimentar. Dacă nu sunteți în stare să vă apropiați, încercați să îl păstrați conținut și să faceți mediul său imediat cât mai sigur, în timp ce așteptați mai multă asistență.

Când este adecvat?

Dacă puteți atinge câinele, dar ea devine agresivă când încerci să te miști sau să o examinezi, să o dezamăgească, poate face situația mai sigură.

Muzica este potrivită numai în anumite circumstanțe. Dacă câinele este vărsăt, având probleme respiratorii, are o rană sau sângerare gură sau este inconștientă, atunci nu este recomandată.

Dacă nu aveți un bot sau nu este o dimensiune corespunzătoare, ați putea încerca să faceți unul. Ciorapi, o cravată sau o bucată de bandaj sau tifon ar putea funcționa. Faceți un nod în mijlocul țesăturii și apoi bucleți-l în jurul botului câinelui înainte de ao aduce sub bărbie pentru a lega în spatele urechilor. Asigurați-vă că nu este atât de strâns încât împiedică respirația - un câine adesea pantaloni mai mult când este în durere sau suferință.

Uneori, care acoperă ușor capul unui câine cu un prosop sau o pătură, îl poate liniști suficient pentru a vă lăsa să verificați-o.

Cum verific un câine pentru semne de rănire?

Dacă evaluați câinele pentru răniri, trebuie să se facă cu mare grijă. Încercați să nu o mutați prea mult, mai ales dacă are o rănire a capului, gâtului sau spatelui.

Dacă vedeți semne de sângerare, utilizați un prosop curat sau alt material adecvat pentru a aplica presiune la rană pentru a opri fluxul. Dacă sângele începe să se scurgă, plasați un alt strat de țesătură peste una existentă. Nu ridicați primul bandaj, deoarece acest lucru ar putea cauza rana să sângereze mai mult. Dacă puteți, păstrați zona rănită ridicată.

Numai administrarea primul ajutor Dacă sunteți sigur de ceea ce faceți, presupunerile pot provoca mai multe probleme pentru câine. Nu încercați să aplicați unguente antibiotice cum ar fi Neosporin, ele nu sunt proiectate pentru animalele de companie și aplicația ar fi extrem de dureroasă. Obținerea lor la un veterinar în siguranță și rapid este cel mai important lucru.

Care este cel mai bun mod pentru mine să mișc un câine rănit?

În timp ce se așează uneori la minimizarea disconfortului de rănire a piciorului atunci când se mișcă, dacă este o pauză proastă, aruncarea ar putea fi prea dureroasă și poate provoca mai multe probleme.

Furnizarea câinelui cu cât mai multă stabilitate este posibilă, este cheia în care îl transportați. Dacă nu sunteți pe cont propriu, folosind un prosop mare, puternic sau o pătură ca o targă de machiaj ar putea funcționa dacă toate părțile laterale sunt acceptate. Alte suprafețe plate care ar putea funcționa includ acoperirea trunchiului unei mașini, o sanie de plastic sau un covor.

Când câinele este în mașină, el ar trebui să fie păstrat cât mai sigur posibil. Perne sau prosoapele laminate le pot oferi cu umplutură și suport. Poate doriți, de asemenea, să acoperiți câinele într-o pătură - dacă el intră în șoc, el poate deveni rapid rece. Câinii mici pot fi înfășurați într-un prosop și ținute ușor și stabile în brațe dacă acest lucru nu este prea dificil pentru ei.

Cum pot mângâia un câine rănit?

În timp ce unii câini vor prefera să aibă un contact minim când sunt răniți, dacă par să fie mângâiați de prezența dvs., apoi stați liniștit lângă ei și vorbiți în tonuri liniștitoare. Nu încercați să le îmbrățiți- nu numai că ai putea să-i rănești în continuare, dar dacă sunt în durere, ei pot să-l bată.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să ai grijă de un câine rănit