Pași pentru introducerea gerbililor unul altuia

Potrait de două gerbili care privesc din cutie

Spre deosebire de hamsteri, Gerbilurile sunt păstrate cel mai bine în perechi sau în grupuri mai mari. Introducerea de noi gerbili care sunt mai vechi de 10 săptămâni poate fi dificilă. În mod obișnuit, încercarea de a introduce un nou gerbil la un grup deja stabilit este descurajat pe măsură ce grupul poate să se administreze și să omoare ceea ce arată ca un intrus.

În schimb, încercați să introduceți gerbili unice unul altuia. Un tânăr (mai puțin de 10 săptămâni) Gerbil amestecat cu un adult pare să funcționeze deosebit de bine cu bărbații. Femelele pot fi mai greu de introdus unul altuia.

Pași pentru introducerea gercilurilor de animale de companie

Acestea sunt pașii pe care ar trebui să încercați să introduceți un singur gerbilil unul altuia, cu speranța că se vor accepta reciproc și vor putea să trăiască împreună. Acest proces nu este instantaneu. Dar, cu o răbdare și timp, există o șansă să trăiască armonios.

  1. Obțineți o cușcă deja împărțită sau utilizați o cușcă mai mică într-o cușcă mai mare pentru a permite gerbils să vadă și să miroasă reciproc fără a avea contact fizic. Piesele de plexiglas pot fi folosite pentru a împărți o cușcă pe care o aveți deja.
  2. Plasați unul Gerbil Pe fiecare parte a divizorului, astfel încât să poată vedea, dar să nu se atingă reciproc. De câteva ori pe zi alternează partea pe care fiecare gerbil trăiește așa că se obișnuiesc cu mirosul celorlalți. Continuați să schimbați gerbils de la o parte la alta timp de cel puțin 7 zile (mai lungă este chiar mai bună). De multe ori, gerbiliile vor începe să se culce unii pe celelalte pe laturile opuse ale divizorului. Dacă se întâmplă acest lucru, acesta este un bun indicator că gerbilurile acceptă unul de celălalt.
  3. Odată ce gerbili apar curioși și nu agresivi unul față de celălalt, divizorul poate fi îndepărtat. Odată ce gerbili sunt uniți împreună, urmăriți-le cu atenție. Rămâi lângă cușcă pentru primele 20 de minute de timp împreună și au mănuși din piele la îndemână în cazul în care aveți nevoie pentru a separa gerbilile de luptă. Gerbilurile vor juca adesea la box și se vor urmări reciproc și scârțâiască. Aceste comportamente sunt bune, dar dacă se întâmplă lupte grave, trebuie să le separați. O luptă serioasă implică de obicei o gerbil care formează o minge strânsă și se rostogolește în jur, scârțâind strigând, mușcându-se la gâtul celuilalt și, de multe ori, sângele este desenat.
  4. După 20 de minute, dacă nu au existat alteri, ar trebui să vă puteți distanța de cușcă, dar să continuați să verificați gerbils pentru alte trei sau patru ore pentru a le monitoriza comportament. Dacă nu există nici o luptă după câteva ore de a fi împreună, gerbilurile pot fi lăsate împreună. Dacă se înghesuie să se culce și să se alăture reciproc, probabil vor fi bine.

Dacă apare lupte

Dacă gerbils se luptă, separați-le și reveniți la stadiul de cușcă divizat și repetați. De data aceasta, va trebui să le păstrați împărțiți pentru o perioadă mai lungă de timp.

Urmăriți orice semne de răni musculare și luptați în primele câteva zile și reveniți la cuștile divizate dacă par să se răcească reciproc. Dacă vă aflați că ați revenit la cușcadă divizată de două până la trei ori după lupte, iar luptele încă nu se opresc, este puțin probabil ca gerbilcile să se înțeleagă vreodată.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Întrebări frecvente Gerbil. Glenway Animal Spitalul, 2020

  2. GERBILI: Comportament. Centrul Veterinar Hallam, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pași pentru introducerea gerbililor unul altuia