De ce animalul meu nu acționează normal?

Câine situată pe canapea la domiciliu, arătând bolnav și trist

Dacă animalul dvs. de companie nu acționează în mod normal, atunci poate fi o indicație că ceva este greșit. Boala, stresul, teama și alte lucruri pot determina un animal de companie să acționeze anormal și să poată descifra ceea ce ar putea fi motivul schimbării comportamentului poate fi util atât pentru dvs. cât și pentru animalul dvs. de companie.

Maladie

Animalul dvs. de companie poate acționa anormal pentru că nu se simte bine. Boala poate provoca un animal de companie să nu vrea să facă lucrurile care se bucură de obicei ca mâncarea și jocul. Letargia este un semn comun de boală împreună cu vărsături, diaree și anorexie, dar pot fi observate și mai multe indicații subtile. Ochii scufundați pot fi un semn de deshidratare, dormind în pete anormale pentru a căuta căldură sau frig poate indica animalul dvs. de companie are o temperatură anormală, și nu dorește să ridice jucării poate însemna că animalul tău are Boala dentară. Chiar și agresiunea poate indica o problemă hormonală datorită unei boli cum ar fi Hipotiroidismul. Dacă bănuiți că animalul dvs. de companie nu acționează normal, deoarece poate fi bolnav, caută atenția veterinară.

Stres și anxietate

O schimbare în mediul dvs. de companie poate provoca experiență unor stres și anxietate. Acest lucru poate fi un lucru intermitent sau în funcție cronică, dar schimbările de comportament sunt adesea rezultatul. Agresiune, urinare inadecvată și defecație, reticența de a mânca, ascunde și alte lucruri pot indica că animalul dvs. este stresat sau anxios. Dacă puteți face o schimbare pentru a elimina stresorul, atunci este ideal, dar dacă nu, feromoni, suplimente, diete speciale, tehnici de instruire și medicamente pot fi utile pentru animalul dvs. de companie.

Frică

Dacă ceva ți-a speriat animalul, sunt șanse să acționeze anormal. De obicei, acest lucru este temporar și comportamentele se întoarce la normal după ce sperierea inițială se estompează, dar uneori un incident foarte traumatic sau o teamă continuă provoacă o schimbare mai cronică a comportamentului. Nu ar trebui niciodată să vă sperie în mod intenționat animalul, dar uneori lucrurile care nu sunt de obicei gândite ca fiind înfricoșătoare pot să vă urăască animalul. Uroare și defecare inadecvată, agresiune, vocalizare, evitare a unei zone, a unui element, a unei persoane sau a altor comportamente, și alte comportamente pot fi declanșate dacă animalul dvs. este înfricoșător. Eliminarea cauzei frica este ideală, dar în funcție de ceea ce ți-a speriat animalul de companie și de cât de gravă a dat-o, care ar putea fi imposibilă. Tehnicile de instruire și desensibilizare, feromoni, suplimente și medicamente pot fi necesare.

Hormoni

În timp ce schimbările hormonale pot fi un rezultat al unei boli, ele apar în mod natural, deoarece un câine sau o pisică devine matur din punct de vedere sexual sau este însărcinată. La fel ca oamenii, animalele de companie pot acționa diferit dacă au brusc o creștere a hormonilor. Dacă animalul dvs. de companie este de aproximativ șase luni și nu a fost desexat sau există o șansă să fie însărcinată sau să aibă o sarcină falsă, hormonii pot provoca comportamente pe care nu le-ați mai văzut înainte. Montarea, humpingul, agresiunea, cuibarea, gâfuirea, și alte comportamente pot fi semne că animalul dvs. de companie a avut o creștere a eliberării hormonale. Aceste comportamente sunt de obicei temporare, cu excepția cazului în care aveți un bărbat neutilizat care miroase o femeie în căldură. În acest caz, comportamentul poate persista până când femeia nu mai este în apropiere sau nu mai este în căldură. Spaying și neuterizarea animalelor de companie pot elimina aceste comportamente.

Durere

Dacă animalul dvs. de companie a fost rănit sau are o boală dureroasă, este posibil să nu acționeze în mod normal. Durerea nu este întotdeauna evidentă pentru a detecta. Animalele de companie pot fi foarte bune la ascunderea lucrurilor pentru a evita slăbiciunea, astfel încât animalul dvs. de companie nu este limpede și plâns nu înseamnă că nu este rănit. Trauma internă dintr-o vătămare sau boală pot fi nedetectate, cu excepția cazului în care este efectuată o examinare fizică aprofundată și, uneori, alte teste, de către medicul veterinar. Durerea nu ar trebui ignorată, astfel încât să căutați atenția veterinară dacă credeți că animalul dvs. poate fi în durere.

Disfuncția cognitivă

Deoarece vârsta de animale de companie, funcția creierului poate începe să se deterioreze exact așa cum poate în oameni. Privind în spațiu, vocalizând fără nici un motiv aparent, dormind mai mult, pierderea în propria casă și alte comportamente pot fi un semn că animalul tău mai vechi experimentează o disfuncție cognitivă sau demenţă. Diferite diete, medicamente și suplimente pot susține animalul dvs. de timp de vârstă și pot fi discutate cu medicul veterinar.

Plictiseală

Unele animale de companie se plictisesc mai ușor decât altele, dar dacă un câine sau o pisică este neliniștită și obosită să nu aibă nimic de făcut, poate începe să acționeze diferit. Rasele de lucru ale câinilor și multe pisici sunt predispuse la plictiseală și pot acționa dacă nu au o priză adecvată pentru energia lor. Furnizarea de puzzle-uri de companie la timpul de masă, ascunderea jucăriilor și tratează pentru a încuraja activitatea mentală și fizică, iar exercițiul regulat poate ajuta la prevenirea plictiselii.

Dacă animalul dvs. de companie acționează anormal, gândiți-vă la momentul în care a început schimbarea comportamentului. Încercați să vedeți dacă ceva coincide cu schimbarea pentru a găsi cauza potențială. Dacă nu sunteți în stare să vă dați seama ce ar putea provoca animalul dvs. să nu acționeze normal, o vizită la medicul veterinar poate fi justificată.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce animalul meu nu acționează normal?