Cum să vă opriți câinele de la mârâire

Un câine de rasă mixtă mârâie

La un moment dat sau altul, ați auzit probabil un câine mârâit și cunoscut instinct pentru a vă păstra distanța. Majoritatea oamenilor consideră că mormăi la câini ca avertisment și este. Este o idee bună pentru proprietarii de câini să aibă o înțelegere mai profundă a mârâit la câinii lor, așa că știu cum să se ocupe de ea.

De ce cresc câinii?

Mârâul este un fel ca câinele dvs. comunică cu dvs. Se mâriește să vă informeze că este frică, în durere sau nevoie pentru tine să se întoarcă de la posesiunile sau teritoriul său. Adesea, primul tău instinct este să fugi de la un câine de creștere sau să-l pedepsi pentru mârâire. Deoarece mârâul poate fi primul semn al mai grav agresiune, Este important să se ocupe de un câine în mod corespunzător.

Câinele tău încearcă să-ți spună ceva când mori. Mormirea este un semn al unei probleme de bază. Mai degrabă decât să-ți înveți câinele să nu moară, este vital să determine motivul pentru care câinele se culcă și se adresează acestei probleme. Odată ce problema de bază a fost tratată, este probabil ca mârâul să fie redus sau eliminat cu totul.

Durere

Mai multe situații pot Pentru ca câinele să crească. Dacă câinele dvs. se mărește ca o reacție la durere sau boală, puteți observa că se dorește numai atunci când sunt atinse anumite părți ale corpului său. Câinele poate arăta și altul Simptomele bolii sau vătămări, cum ar fi scăderea poftei de mâncare, letargie, pierderea în greutate, mușcările sau lingerile specifice ale corpului său sau pierderea părului. Soluția la problema unui câine care se culcă din cauza durerii sau a bolii este să vă apelați imediat medicul veterinar. Tratamentul medical adecvat ar trebui să atenueze durerea, care ar trebui să diminueze sau să oprească mârâul.

Frică

Dacă câinele dvs. se înalță de obicei la străini, oameni specifici, cum ar fi copiii sau bărbații sau când câinele se află într-un loc nefamiliar, mârâile sunt cel mai probabil din cauza fricii. Un câine poate, de asemenea, mârâit în situații care declanșează temeri, cum ar fi în timpul anului furtuni sau afișaje de artificii. Unii câini agresivi pot fi bolnavi și suferă de o tulburare de anxietate.Dacă puteți determina cauza fricii, cursul natural de acțiune este de ao elimina (dacă este posibil) din viața câinelui. Dacă determinați cauza sau eliminarea cauzei pare imposibilă, ajungeți la un specialist de comportament pentru ajutor.

Teritorialitate

Un exemplu de acest lucru este câinele care mârâie la transportatorul de corespondență sau persoana de livrare sau orice altă persoană pe care câinele crede că nu aparține proprietății sale. Dacă un câine crește ca o consecință a agresiune teritorială, De asemenea, puteți observa că mormăi peste alte teritorii, ca și locul pe canapea sau la fața locului pe pat. Câinele poate mârâi ori de câte ori simte că cineva încalcă pe teritoriul său perceput. Acest "cineva" ar putea fi un străin sau chiar un membru al familiei. Acest tip de comportament poate fi modificat și este cel mai bine determinat și ajutat de un specialist.

Posesia agresiunii

Acest lucru este, de asemenea, menționat ca Paza resurselor. Un câine care afișează agresiunea de posesie poate mârâia când cineva se apropie de ea în timp ce mănâncă, jucând cu anumite jucării sau mestecând pe a os sau Rawhide. Această reacție poate fi evitată cu un program de instruire care vă va ajuta câinele să înțeleagă reacțiile adecvate.

A te distra

Câțiva câini se moară în mod natural când au un timp minunat. Această mârâire apare adesea atunci când doi (sau mai mulți) câini se joacă unul cu celălalt sau dacă piesa este asociată cu jucăriile de remorcare. Aceasta este, de obicei, o expresie inofensivă a sentimentelor. Ar trebui monitorizată îndeaproape, în special, în special cu puii, deoarece comportamentul de creștere se poate trece rapid spre agresiune.

Cum să nu mai mârâi

Ca proprietar de câine, probabil vă supărați când câinele dvs. crește. Prima dvs. reacție poate fi de a suprima mârâul prin certătoare sau pedepsirea câinelui. Aceasta nu este niciodată o idee bună. Prin învățarea câinelui dvs. că mârâul nu este un comportament acceptabil, vă luați capacitatea de a vă avertiza că poate mușca. S-ar putea să fi auzit povestiri despre câini care nu mușcă fără nici un avertisment. Dar, în multe cazuri, acest lucru se datorează faptului că proprietarii le-au pregătit câinii să nu dea mai întâi o creștere de avertizare.

Cheia pentru a obține un câine pentru a opri mârâul nu este de a suprima mârâile, ci mai degrabă să se ocupe de problema subiacentă. Odată ce durerea, teama, agresiunea de posesie sau teritorialitate au fost tratate, câinele nu va mai fi nevoie să crească.

Instruire în profunzime

Teritorialitatea, agresiunea posesiei și frica sunt grave Probleme de comportament. În funcție de gradul de problemă comportamentală, câinele poate răspunde bine la a program de antrenament sau poate avea nevoie de un program de modificare a comportamentului mult mai profund. A antrenor de câini sau comportamentul animalelor vă poate ajuta să evaluați câinele și să determinați cel mai bun mod de acțiune pentru a face față acestor probleme. Pe măsură ce lucrați cu acest tip de antrenor, fiți cât mai specific posibil cu privire la ceea ce credeți că a declanșat mârâul. Formatorul va lucra probabil cu câinele să condiționeze lent să accepte declanșatorul și să nu se moară în prezența sa.

Pasii urmatori

În timp ce lucrați pentru a determina cauza mârâit, nu o ignorați sau este probabil să se înrăutățească. Fii atent în jurul câinelui tău până când îți dai seama de ce se cultivă. În plus, poate doriți să vă ajutați câinele să-și modifice comportamentul până când situația este sub control. De exemplu, dacă câinele dvs. crește întotdeauna la transportatorul de corespondență, închideți nuanțele ferestrelor și eliminați orice vedere la această problemă. Dacă este posibil, eliminați declanșatoarele, evitați situațiile stresante și avertizați pe alții (ambii câini și oameni) să-și păstreze distanța pentru a Împiedicați mușcătura de câine. De exemplu, este posibil să nu doriți să vă prezentați câinele la câinii noi, să o aduceți într-un parc de câine sau să găzduiți o petrecere tare până când obțineți ajutor.

De ce se cultivă câinele?
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Frank, Diane. Câinii agresivi: Ce întrebări trebuie să întrebam?Jurnalul Veterinar Canadian = La revue Veterinaire Canadienne vol. 54,6 (2013): 554-6.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă opriți câinele de la mârâire