Demența și senilitatea la câini

Persoana care ține câinele

Să ne confruntăm cu ea, îmbătrânirea este pentru păsări. Câinii de îmbătrânire pot arăta schimbări de comportament îngrijorător, inclusiv confuzie, iritabilitate și dezorientare. Câini de rang înalt, La fel ca oamenii, pot experimenta schimbări în creier care afectează memoria, înțelegerea și mai mult la senilitate și demenţă. Simptomele se dezvoltă, de obicei, încet, dar pot părea să vină rapid datorită unui eveniment stresant. Deci, nu-l scrieți dacă pufos uită lucruri precum traseul zilnic de mers pe jos.

Ce este demența?

Similar cu boala Alzheimer la om, demența la câini afectează în primul rând memoria, învățarea și înțelegerea. Disfuncția cognitivă canină, deoarece condiția este numită oficial, afectează un număr destul de mare de câini senior. Cu toate acestea, cu un tratament și un management adecvat, puteți ajuta PET-ul dvs. prețios să rămână sănătos și fericit pentru cât mai mult posibil.

Simptome de demență la câini

S-ar putea să observați câinele dvs. de mers pe jos până la o ușă familiară, acționând dărâmat-vă în spațiu, cum ar fi "nimeni acasă" - se rătăcește și înfundând despre casa ta. Această confuzie generală și dezorientare pot lucra în fiecare aspect al vieții câinelui, cum ar fi uitarea în cazul în care bolurile sale alimentare sunt sau accidente inexplicabile. Doggie demență poate afecta chiar modelele de somn ca câinii de caini să pară neliniștiți noaptea, aruncarea și transformarea, vocalizarea, sau în picioare "pe gardă."Alte simptome ale disfuncției cognitive canine pot include o schimbare a personalității sau temperamentului, lipsa entuziasmului pentru jocuri și a scăzut interacțiunea cu cei dragi.

Aceste semne se dezvoltă de obicei treptat și se înrăutățesc în timp, dar pot fi, de asemenea, cauzate de diverse alte probleme medicale. Orice câine care prezintă semne de demență ar trebui să fie văzute de un medic veterinar pentru a exclude alte probleme de sănătate cum ar fi orbirea, surditate, infectii ale tractului urinar, boală de rinichi, artrită, sau tumori, infecții sau inflamații ale creierului.

Cauzele demenței

O cauză definitivă Demență la câini nu este încă cunoscută. Disfuncția cognitivă canină poate fi asociată cu epuizarea unui neurotransmițător numit dopamină, deși cauza epuizării nu a fost identificată. O altă cauză posibilă este o acumulare de proteine ​​sau o acumulare a plăcii (similare cu Alzheimer) care perturbă impulsurile nervoase.

Tratament

Dacă câinele dvs. prezintă semne de senilitate sau demență, vizitați medicul veterinar pentru un examinare și consultare. Veterinarul dvs. va trece peste istoria sănătății câinelui și va efectua o examinare amănunțită. Testarea diagnosticului, cum ar fi munca de sânge și urineză, pot fi recomandate pentru a verifica alte probleme de sănătate. Pe baza acestor constatări, pot fi comandate teste suplimentare, inclusiv raze X, o scanare CT sau un RMN.

Odată ce alte probleme de sănătate au fost excluse, veterinarul dvs. poate determina că câinele dvs. are disfuncție cognitivă canină. Și, în timp ce un diagnostic de demență poate fi dificil de manevrat, mulți câini continuă să trăiască o viață fericită și sănătoasă atunci când se acordă o atenție deosebită și atenție. Nu există nici un tratament pentru demență la câini. Este o boală degenerativă progresivă, ceea ce înseamnă că se va agrava în timp. Cu toate acestea, există câteva lucruri care pot fi făcute pentru a vă face și câinele dvs. mai confortabil. Un medicament cu prescripție numit Anipryl ajută la atenuarea unor simptome de disfuncție cognitivă la anumiți câini. Acest medicament funcționează prin prelungirea activității dopaminei în creier. Anipryl este administrat oral, o dată pe zi și nu funcționează pentru toți câinii, dar efectele secundare sunt din fericire ușoare și neobișnuite, cu excepția cazului în care medicamentul este utilizat în mod necorespunzător împreună cu alte medicamente, cum ar fi ephedrina, opioidele, fenilpropanolamina, amitraz și mai multe clase de antidepresive.

Practici suplimentare includ dezvoltarea unei rutine zilnice pentru hrănire, exerciții și alte activități. Și lipiți-o. Asigurați-vă că câinele dvs. obține o mulțime de exerciții fizice, în mod ideal în soare. Acest lucru ajută la gestionarea nivelului de anxietate și promovează somnul de noapte. Muzica și aromoterapia liniștitoare pot lucra și. Petrece timpul de calitate împreună, consolidarea Bond Human-canine și nu lăsați casa de câine pentru perioade lungi de timp. De asemenea, evitați rearanjarea mobilierului, mutați lucrurile câinelui dvs. sau faceți orice alte modificări în mediul său de viață.

Suplimente alimentare pentru câinii cu demență

Suplimente cum ar fi acizi grași omega-3, același trigliceride cu lanț mediu (MCT), antioxidanți, denamarină, sililină, vitamina E, cholodin, solliquin și melatonină, par să îmbunătățească funcția cognitivă sau calitatea vieții la câțiva câini. Discutați cu medicul veterinar pentru informații despre dozare și ajutor pentru găsirea suplimentelor potrivite pentru câinele dvs. Există, de asemenea, tratamente homeopate, remedii pe bază de plante, iar alte suplimente nutriționale au spus că beneficiază câinii cu disfuncție cognitivă. Unul dintre acestea se numește Neutrici (Apoaequorin), care este fabricat dintr-o proteină care leagă de calciu găsită într-o anumită specie de meduze. Plantele chinezești pot fi de asemenea utile pentru câțiva câini. Consultați un veterinar care practică medicina veterinară din China și acupunctura pentru o consultare.

Prevenirea

Din păcate, nu există o modalitate specifică de a preveni demența la câini. Dar păstrarea câinelui dvs. activă, sănătoasă și stimulată mental ar trebui să-și păstreze mintea ascuțită. Învățați-o Trucuri distractive și jocuri - cele care îi provoacă creierul și că pot juca pe tot parcursul vieții sale. De asemenea, hrăniți câinele dvs. un aliment de înaltă calitate, gol de materiale de umplutură și mențineți o rutină bună de exerciții.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. PrPAR Mihevc, Sonja, și Gregor Majdič. Disfuncția cognitivă canină și boala Alzheimer - două fațete ale aceleiași boli?Frontiere în neuroștiință, Voi 13, 2019. Frontiers Media SA, DOI: 10.3389 / FNINS.2019.00604

  2. Ozawa, Makiko și colab. Semne fizice ale disfuncției cognitive canineJurnalul de Științe Medicale Veterinare, vol 81, nu. 12, 2019, pp. 1829-1834. Societatea japoneză de științe veterinare, DOI: 10.1292 / JVMS.19-0458

  3. Disfuncția cognitivă canină: Dilema Doggy demență. Haven Spitalul de la Lacul Lacului

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Demența și senilitatea la câini