Cum de a determina sexul peștelui tău

Fishbowl și un acvariu pe o bord

În funcție de specie, determinând sexul unui pește variază de la ușor la aproape imposibil. Știind Diferențe sexuale În peștele de acvariu este important atunci când încercați să Cresterea peștelui și, de asemenea, pentru alegerea echilibrului adecvat de pește pentru un acvariu comunitar. Deși nu toți peștii pot fi ușor identificați prin sex, aceste sfaturi vă vor ajuta să recunoașteți sexul multor specii comune de pește de acvariu.

Determinarea sexului de pește

Iată cum puteți găsi sexul de pește comun de acvariu. Aceasta nu este în nici un caz o listă exhaustivă, dar oferă o imagine de ansamblu generală a diferențelor dintre sexul de pește.

Angelfish

Angelfish sunt extrem de greu de știut cu exactitate care este ceea ce sex, în special atunci când sunt tineri. Ocazional bărbații pe deplin matur vor arăta o cocoașă modestă nuchal, care este o ciocnire pe capul chiar deasupra ochilor. Nu se bazează pe faptul că este acolo în toate cazurile, totuși. Cel mai bun mod de a stabili o pereche de împerechere este de a cumpăra o jumătate de duzină de angelfish imatur și ridicați-le împreună. Când sunt destul de maturi, ei se vor împerechea și ar trebui să aveți cel puțin o pereche de reproducere din grup. Odată ce încep să împerechee, va fi destul de evident care unul este bărbat și care este femeie, deoarece ea va fi cea cu ovipositorul care pune ouăle. Ovipositorul este un tub scurt de la ventilarea femininului pe care o folosește pentru a-și pune ouăle. Are un sfat rotunjit. Bărbatul va folosi un tub ascuțit care se extinde de la aerisire pentru a fertiliza ouăle după ce acestea sunt așezate de femeie. Ambii părinți se vor întoarce în mișcare peste ouă, făcându-le cu aripioarele să le oxigeneze și să le păstreze curate.

Bettas

Bettas sunt o specie de pește care este destul de ușor de identificat sexele lor. Bărbații au aripioare lungi curgătoare și culori strălucitoare pe care proprietarii le găsesc atractivă. Barbat Bettas sunt cele de obicei vândute în magazine. Femelele nu sunt la fel de viu colorate și au aripioare scurte, stubbier, dar unele soiuri de sex masculin Betta pot avea, de asemenea, aripioare scurte. Nu este întotdeauna ușor de găsit Femeie Bettas De vânzare în magazinele de animale de companie - Dacă nu puteți localiza unul, întrebați proprietarul magazinului sau managerul dacă pot comanda unul pentru dvs. Betul Bettas trebuie păstrat separat unul de celălalt și de la femeie până când este gata să se reproducă. Bărbatul construiește un cuib de bule de aer pe suprafața apei și apoi iau femeia să-și pună ouăle sub ea, înfășurându-și corpul în jurul ei pentru a fertiliza ouăle pe măsură ce le pune. Apoi colectează ouăle în gură și le pune în cuibul său cu bule. După reproducere, bărbatul urmărește femeia departe și are grijă de ouă și de copii. Femeia trebuie îndepărtată sau va fi atacată de bărbat.

Somn

In general vorbind, somn Sexele nu pot fi distinse. Multe specii de somn nu au fost rase în captivitate. Excepția notabilă este CoryDoras specii, care a fost adesea rasă în captivitate. În somnul CoryDoras, femeia este de obicei un pește mai mare decât bărbații. Bărbații vor urmări o femeie gravidă (plină de ouă) în jurul rezervorului și apoi va pune ouăle pe o suprafață plană, cum ar fi o frunză de plante, o stâncă netedă sau chiar de sticlă de acvariu. Bărbații înot peste ouă și le fertiliză, apoi ouăle sunt abandonate.

Cichlids

Cichlids sunt un grup atât de diversificat încât ar lua un mic roman pentru a da specificul pentru cunoașterea diferenței în fiecare specie. În timp ce multe nu sunt ușor diferențiate, există câteva reguli de degetul mare care se aplică la câteva specii de cichlidă.

Bărbații sunt adesea mai subțiri, dar mai mari decât femelele și sunt mai vibrante. Aripile dorsale și anale ale bărbatului sunt mai evidente, mai mari și mai curgătoare decât la femelă. În multe specii, bărbatul va afișa marcaje în formă de ou pe vârful anal cunoscut sub numele de pete de ouă. Unii bărbați au o ciocnire pe cap, denumită o cocoașă nuchal. Deși femeile pot dezvolta, de asemenea, o cocoașă nuchal atunci când reproduceți, nu este niciodată la fel de proeminentă ca cea a bărbatului. De obicei, bărbatul dominant va avea o cocoașă mai mare decât alte bărbați.

Deși regulile generale de mai sus se aplică multor specii de cichlide, dacă intenționați să le reproduceți, faceți temele pe speciile specifice înainte de a căuta o pereche de reproducere.

Ciprinides

Barburi și alți membri ai familiei ciprinid sunt destul de greu de spus. Diferențele vor varia în funcție de specii, dar, în general, bărbații sunt mai intensi colorați și mai subțiri decât femelele. Deoarece majoritatea ciprinidelor sunt Școala de pește, O modalitate de a obține o pereche de reproducere este de a cumpăra un grup de ele. În unele specii de ciprinide, inclusiv goldfish, bărbații vor primi mici lovituri albe (tuberculi nupiale) pe cap, operculum și, eventual, coloana vertebrală a aripioarelor pectorale în timpul sezonului de împerechere. Bărbații vor urmări femeia care își vor pune ouăle, iar bărbații îi vor fertiliza când le depune. După reproducere, de obicei, nu există nici o grijă de ouă, iar părinții le pot mânca chiar dacă sunt găsiți.

Gurami

Gouramis sunt o altă specie de pește care nu sunt ușor de identificat. Bărbații și femelele sunt adesea culori și în formă de asemănătoare. Există totuși o diferență sexuală destul de universală văzută în majoritatea speciilor de gurami. Firul dorsal este lung și vine într-un punct distinct la bărbați, în timp ce femelele au o aripă dorsală mai scurtă, rotunjită.

În plus, anumite specii de gurami arată variații de culoare între sexe. Masculul Pearl Gourami are o colorare profundă roșie-portocalie pe gât și sân. Masculul Moonlight Gourami Are portocaliu la colorarea roșie a aripioarelor pelvine. Ca și Betta, multe Gouramis vor construi un cuib de bule, dar atât bărbații, cât și femeile sunt implicate în îngrijirea ouălor.

Living de pește

Printre cele mai ușoare din toate peștii care vor spune în afară sunt Living de pește, cum ar fi guppies, platys, Mollies, și Swordtails. Bărbații sunt de obicei mai mici și mai colorați decât femelele. Ele posedă, de asemenea, un organ sexual extern, gonopodiul, ceea ce face ușor să se diferențieze bărbații de la femele: la bărbat, aripa anală este în formă de tijă, în timp ce femeia are o aripă anală tradițională. Gonopodiul este folosit pentru fertilizarea ouălor în interiorul peștelui feminin, pe măsură ce bărbatul înotă alături de Femeie. ouă fertilizate intern va trage în interiorul femeii și apoi va "da naștere" copiilor.

Tetras

Tetras au unele diferențe între sexe, care variază pe baza speciilor. Femelele sunt puțin mai mari și mai plumboase decât bărbații. Bărbații sunt adesea mai vibranți și pot avea aripioare mai lungi decât omologii lor de sex feminin. Tetras sunt de școlarizare pești, astfel încât perechile de reproducere pot fi obținute pur și simplu prin achiziționarea unei mici școli la un moment dat. În general, ei rase de bărbați care urmăresc femelele și fertilizând ouăle în timp ce le pune în plante sau împrăștiate printre roci. Nu există nici o îngrijire părintească față de ouă, care pot fi consumate dacă sunt descoperite de pește.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a determina sexul peștelui tău