Înțelegerea iluminării acvariului de apă dulce

Pește înot în acvariu acasă

Iluminatul de acvariu este un aspect important, dar adesea neglijat și uneori confuz atunci când păstrați un acvariu, în special pentru a Începutul acvaristului. Această confuzie este cauzată în principal de numeroasele tipuri de iluminat de acvariu.

Sistemele luminoase de iluminat sunt cheia pentru a vedea toată activitatea care merge într-un acvariu și scoate culorile peștelui tău. În plus, fără iluminare adecvată, plantele de acvariu nu vor crește și peștii dvs. nu va fi la Peak Health.

Tipul de lumină de acvariu necesar pentru orice dimensiune a rezervorului de pește depinde de ce pește și plante pe care doriți să le păstrați și ceea ce va fi ultimul aspect. Aflați despre factorii care trebuie luați în considerare înainte de a face cumpărături pentru sistemele de iluminat de acvariu.

01 din 06

Considerații privind speciile

Diferitele tipuri de specimene de acvariu vor avea nevoie de cerințe de lumină diferite pentru a prospera. Odată ce decideți care specii Ați dori să vă ocupați, puteți determina mai bine nevoile lor de iluminare. Cercetarea cerințelor subspecii specifice pe care le veți adăuga la acvariu înainte de a alege iluminarea acvariului asigură că luminile vor produce cantitatea corectă și tipul de lumină pentru subspecii.

Cele mai frecvente pește comunitar de acvariu provin din râuri, fluxuri sau lacuri clare. Aceste pești sunt folosite la lumina soarelui strălucitoare și razele de încălzire ale vremii tropicale. Cu lumină puternică, totuși, trebuie să existe locuri mai întunecate pentru a găzdui peștele care le place să se ascundă de lumină. Plante vii și outcroppingurile de rock ajută la simularea naturii pentru aceste pești.

Pe de altă parte, lumina puternică nu poate fi întotdeauna o alegere bună. Unele pești într-un acvariu comunitar pot proveni în mod natural din partea de jos a loundplainilor tulburi și se bucură de un mediu dimmer.

  • 02 din 06

    Cât de iluminat afectează peștele

    Peștele nu sunt la fel de dependenți de lumină ca plante. În general, proprietarii de acvariu pot utiliza incandescente, fluorescente sau Lumini cu leduri pentru pește, dar ar trebui să fie conștienți de problemele de căldură pe care le provoacă lumini incandescente.

    Luminile incandescente vor încălzi apa disproporționat, determinând apa cea mai apropiată de lumini să fie semnificativ mai calde decât apa în alte zone ale acvariului. Fluctuațiile In temperaturile apei poate fi dăunător unor tipuri de pești sau ar putea provoca pești să înoate exclusiv în zonele mai reci ale unui acvariu. Luminile LED produc practic nici o căldură și vin în multe culori.

  • 03 din 06

    Cât de iluminat afectează plantele

    Plantele se bazează pe lumină pentru a trăi și a rămâne sănătoși, dar cantitatea de lumină necesară depinde de tipul de plante. Speciile de plante tropicale sunt notabile pentru nivelul ridicat de lumină de care au nevoie pentru fotosinteza corespunzătoare. Acest lucru este deosebit de adevărat dacă plantele cresc aproape de suprafața apei atunci când sunt în habitat nativ.

    Înainte de a cumpăra aceste tipuri de plante, cumpărătorii ar trebui să cerceteze modul în care setările de lumină intense ar putea afecta alte specii într-un acvariu. Plantele cu culoarea roșie în frunze sau tulpini necesită un nivel foarte ridicat de lumină. Dacă alte specii din acvariu au nevoie doar de un nivel moderat de lumină, cumpărătorii vor trebui să determine ce specii sunt mai preferențiale decât altele și își aleg speciile de acvariu de plante și pește în consecință, pentru cele mai bune rezultate.

  • 04 din 06

    Probleme de zi și de noapte

    Speciile care locuiesc la acvariile vor fi afectate în grade diferite printr-un nivel constant de lumină. Pentru a imita lumina disponibilă într-un habitat de specie, proprietarii de acvariu pot folosi iluminarea de zi și de noapte pentru a aproxima Nivelele de lumină Într-un mediu natural. Aceste lumini de noapte, sau lumini lunare, așa cum sunt numite, permit pescuitului de pește să respecte comportamentul nocturnic.

    Peștii tropicali și plantele disponibile pentru acvarii provin din zone ecuatoriale și primesc în mod obișnuit aproximativ 12 ore pe zi de lumină pe tot parcursul anului. Acest lucru îl face inutil pentru hobbyiștii să facă ajustări pe cronometre complicate pentru anotimpuri. Pentru aceste pești comuni ai acvariului comun, a Timpul simplu va păstra lumina și va opri în același timp în fiecare zi.

    Specimenele de acvariu care grindină din zonele mai nordice sau sudice vor avea nevoie de mai mult sau mai puțin lumină, în funcție de timpul anului, astfel încât păzitorii de pește ar trebui să ia în considerare anotimpurile atunci când trecerea de la iluminarea de zi la nopți. De asemenea, dacă luminile trebuie să fie în seara pentru a vedea plăcerea familiei, rezervorul nu ar trebui să fie pus în apropiere de lumina directă a soarelui, dar a permis să fie în întuneric timp de aproximativ 12 ore pe zi sau mai mult.

    Continuați până la 5 din 6 de mai jos.
  • 05 din 06

    Alge și lumină puternică

    Hobbyiștii de apă dulce se îngrijorează adesea de adăugarea unei lumini strălucitoare la acvariul lor și credeți că va provoca un focar excesiv al algelor. Algele sunt o parte naturală a acvariului. Creșterea excesivă a algelor nu este cauzată numai de lumina puternică, este cauzată de substanțele nutritive excesive din apa acvariului. Creșterea algelor va fi adesea excesivă la începutul unui nou acvariu până la Cicluri de rezervoare.

    Odată ce plantele vii s-au stabilit, vor începe să concureze cu algele pentru substanțe nutritive. Este întotdeauna cel mai bine să începeți cu plante cu creștere rapidă sau să adăugați plante cu creștere rapidă atunci când acvariul are o problemă de alge.

    Algele de apă verde Bloom va apărea uneori pe acvariile cu sisteme luminoase de iluminat. În unele cazuri, algele floare poate să dispară singură după o lună de un nou acvariu de ciclism. Apa verde este cauzată de algele de celule unice care sunt suspendate în coloana de apă, înfloritoare pe nutrienți din acvariu.

    În unele cazuri, substanțele nutritive alegele pot fi înfloritoare pot fi provenite din apa dvs. de robinet. Adăugarea unui sterilizator mic ultraviolet la sistemul de filtrare va elimina orice apă verde persistentă, dar plantele vii înfloritoare vor face trucul la fel.

    Odată ce sistemul luminos luminos este bine stabilit cu plante, algele nu ar trebui să fie o problemă. Mulți pasionați de apă dulce cu rezervoare plantate luminos vor raporta că rareori trebuie să curețe algele de pe pereții rezervorului. Când nivelul de nutrienți este scăzut, există foarte puțin dacă orice creștere a algelor - totuși, un mediu cu nutrienți scăzut este o problemă pentru creșterea plantelor sănătoase, astfel încât adăugarea de îngrășăminte acvatice poate fi necesară pentru a vă menține plantele să crească bine.

  • 06 din 06

    Aducând cea mai bună culoare a peștelui

    Lumina luminoasă ajută, de asemenea, să îmbogățească culoarea peștelui. Lumina luminoasă ajută la întunecarea pigmenților multor pești, făcându-i să iasă în evidență. Pentru Discus Hobbyist- Nu cumpărați în mitul că discuțiile nu-i plac rezervoarele luminate luminos. Poate că au nevoie de câteva zile pentru a se aclimat la lumina mai strălucitoare, dar în timp se vor așeza, culorile lor vor începe să devină și mai luminoase, vor crește mai repede, vor da naștere, iar calitatea apei lor se va îmbunătăți.

    Iluminatul este o parte importantă de a avea un frumos acvariu comunitar. Iluminatul potrivit este foarte benefic pentru viața plantelor acvatice și, prin urmare, la pește și creaturi acvatice din acvariu.

  • Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Înțelegerea iluminării acvariului de apă dulce