Cum de a determina sexul peștelui dvs

Cum de a determina sexul peștelui tău

Mindurile noastre curioase doresc întotdeauna să știe dacă peștele din acvariul nostru este un bărbat sau o femeie. Unii dintre noi sunt entuziaști, în timp ce unii dintre noi doresc pur și simplu să știe. Aceasta poate fi o sarcină frustrantă deoarece cercetarea genului înseamnă examinarea speciilor individuale. De fapt, determinarea sexului peștilor dvs. ar putea varia de la ușor la aproape imposibil, fie tot ce vrem să fim siguri. Nimănui nu-i place să fie îndoieli, corect?

Iată câteva sfaturi la îndemână care vă vor ajuta să determinați sexul peștilor dvs .:

1. Comparați și respectați dimensiunea lor în timpul sezonului de reproducere

Dacă aveți doi sau mai mulți pești, devine mai ușor să se determine. Pentru mulți pești ca Koi, femelele sunt mai mari decât bărbații. Cu toate acestea, în timpul sezonului de reproducere, femelele tind să aibă abdomen mai mari, unde poartă ouăle. Ați putea să luați rapid o imagine a fiecăruia dintre ele sau să prindeți oricare dintre ele într-o rețea și să utilizați un conducător pentru a măsura lățimea și lungimea. Veți putea obține o idee generală despre lungimea și lățimea peștelui.

2. Căutați o bătaie pe frunte

Dacă observați cu atenție o bombă mare, proeminentă între ochi și deasupra gurii lor, șansele sunt că peștele este bărbat. Această bombă este cunoscută sub numele de "Nuchal Hump", Care este prezent pe pești ca Tilapia, Oscar, Discus și Angelfish. Multe specii ar putea să nu aibă Nuchal Hump, Dar dacă peștele tău face, asigurați-vă că peștele tău este bărbat.

3. Priviți cum cresc în timpul sezonului de împerechere

Există ceva foarte interesant despre peștii de sex masculin și că acestea cresc perii, bumps și scale strălucitoare în timpul sezonului de reproducere pentru a atrage alți pești de sex feminin. Peștii de sex feminin ar putea, de asemenea, să crească aceste calități, dar versiunile masculine sunt mai evidente și atrag mai multă atenție. De exemplu, un pește Pleco de sex masculin va crește pe părul mai lung decât cele feminine. Părul se dezvoltă de obicei în jurul gurii și capului lor. Acest lucru vă poate ajuta să identificați sexul peștilor.

4. Observați aripioarele triunghiulare în apropierea coadă de Guppies și Mollies

Dacă vedeți o mică aripă în formă triunghiulară lângă partea din spate a peștelui dvs. mic, vă puteți identifica cu succes ca bărbat. Doar așa știți, furajul triunghiular este cunoscut sub numele de "anal fin"Și este folosit pentru reproducerea sexuală. Pentru Guppies și Mollies, ai putea avea nevoie de o lupă pentru a vedea această aripă triunghiulară.

5. Peștii Pleco de sex masculin sunt mai agresivi

Nu există nicio justificare De ce Pleco este popular. Arată foarte mult într-un acvariu. Cu toate acestea, dacă observați un comportament agresiv al Pleco față de alți pești, știți că este un bărbat! Plecos masculin sunt notorii; Tot ce fac ei sunt speriați alți pești care se apropie de ei.

6. Bumpuri sezoniere pe Goldfishes

Dacă sunteți un iubitor de pește, trebuie să aveți un aur în acvariul dvs. În timpul primăvară, aruncați o privire la branhii, frunții și aripi de pectorali ai aurului tău. Dacă se întâmplă să vezi clustere mici de umflături în acele zone, goldfish-ul tău este cel mai probabil un bărbat. Bumpurile dispar în timpul primăvara atunci când sezonul de reproducere sa terminat. Bumpurile variază în diferite dimensiuni, culori și forme, dar se sprijină spre o mică zonă pe pești.

7. Vizitați un magazin local de animale de companie

Puteți să intrați pur și simplu într-un magazin de animale de companie și să consultați pe cineva care vă poate direcționa despre pești. Ei au întotdeauna un expert printre ei, care vă pot ajuta cu genul peștilor voștri. Evitați îndepărtarea sau înlocuirea peștelui din rezervor pe care îl rămân în timp ce poate provoca stres în ele și, astfel, îi ucide. Consultanții magazinului de animale de companie vă pot sfătui, de asemenea, despre modul în care puteți reproduce peștii masculi sau feminini.

Sexul peștilor de aur

Sfaturi suplimentare

  • Aveți grijă de activitățile de reproducere, cum ar fi ouăle. Dacă toate celelalte moduri sunt epuizate fără nici un rezultat, aceasta ar putea fi singura modalitate posibilă de a determina sexul de pește.
  • Peștii dvs. trebuie să fie maturi sexual. Deși variază pe diferite specii, așteptarea cel puțin câteva luni oferă un rezultat mai precis asupra sexului peștilor dvs. Majoritatea peștilor nu prezintă diferențe evidente între sexe.
  • Observați colorarea lor, deoarece uneori denotă diferența dintre bărbați și femei. Peștii de sex masculin sunt mult mai strălucitoare în culoare decât omologii de sex feminin. Plus, bărbații sunt colorați în portocaliu sau albastru, în timp ce femelele sunt în mod normal mai degrabă
  • Dacă aveți câțiva pești în rezervor, comparați dimensiunea lor de la unul la altul. Aceasta este întotdeauna o modalitate mai ușoară și mai bună de a judeca, dar păstrați un ochi pe rasa de pește pe care o aveți. În unele rase, femeia este mai mare decât bărbatul, sau regiunea de burtă este mai rotunjită.

Determinarea sexului

O explicație științifică interesantă spune că sexul unui pește poate fi predeterminat de factorii externi.

  • Determinarea sexuală a mediului: La o temperatură optimă pentru pești, există o șansă egală a unui bărbat și femeie de a fi produse. Temperatura ideală la care sunt expuși, cu atât descendenții sunt mai rapizi sunt la un raport de gen de 1: 1. Temperatura nu numai că afectează sexul, ci are, de asemenea, afectează perioada de incubare, intervale de cuibărit, creșterea și ratele de activitate și distribuția speciilor.
  • Determinarea sexuală genotipică: În timp ce credem că sexul copilului unui pește este determinat de alți factori, în realitate, fertilizarea copiilor colegilor de ou de la cromozomii fiecărui părinte. Mamiferele feminine pot furniza numai codul genetic X (Femeie), restul depinde de bărbat, fie că oferă X (feminin) sau y (bărbat). Probabilitatea fiecărui copil are o șansă de 50/50 de a fi xx (femeie) sau xy (bărbat). Această codificare chimică moștenită de copil poate deveni răsucite prin transferul incomplet de informații.

Manipularea sexului în dezvoltarea de pește

Pe măsură ce ihtiologii au știut că printre unele tipuri de pești, "sexul" nu este de fapt un concept. În mod surprinzător, la câțivaști, sexul poate fi afectat de schimbările sociale în timpul maturii lor. Acest lucru este foarte mult posibil ca cercetarea relevă faptul că celulele genetice ale peștilor își pot păstra bipotențialitatea lor pentru a distinge în sex masculin sau de sex feminin până la procesul de maturare sexuală. Un alt fapt susține că atunci când un pește masculin expiră, un pește de sex feminin preia rolul de pește de sex masculin prin schimbarea sexului ei. Ei nu numai că se comportă ca un bărbat, dar și fertilizați ouăle altor pești de sex feminin.

Cercetarea arată, de asemenea, că sexul de dezvoltare a ouălor este afectat direct de o serie de factori. În funcție de tipul de pește, depinde, de asemenea, de vârsta adulților de reproducere, pH-ul și dh de apă, temperatura, un amestec de substanțe chimice, niveluri de lumină, hormoni și substanțe asemănătoare hormonului în apă. Acest lucru explică în mod clar de ce unii acvariști au probleme cu rapoartele sexuale grav părtinitoare în spawns de la un anumit tip, în timp ce alți acvaristici lucrează cu același pește care nu se confruntă deloc. Ar putea fi, de asemenea, din cauza acvariștii având diferite condiții de apă.

Mai mult pentru a fi învățat

Cu atât de multe variabile pe sexul dezvoltării descendenților pot fi doar o sarcină extrem de frustrantă pentru pasiști, ci provoacă și probleme grave și au efecte economice semnificative asupra industriei comerciale de acvacultură. În plus, cercetările ulterioare atrage concluzii care par să indice că nivelurile de apă dulce, temperatura și pH-ul au cel mai direct și important efect asupra sexului.

Experții recunosc că există mult mai mult de explorat despre embriologia și dezvoltarea peștelui. Determinarea sexuală se întâmplă, de obicei, în timpul etapelor de dezvoltare a ouă și larvelor, cu factori care includ populația în masă și temperatura apei, pH-ul și DH având cele mai multe efecte. Cu toate acestea, sexul peștilor dvs. nu este întotdeauna determinat de unul sau doi factori exclusiv, mai degrabă o combinație de factori influențează sexul lor ca întreg.

Uneori, ați putea fi confruntat cu consecințe nefericite, cum ar fi un raport de gen înclinat într-un lot de prăjitură. Până când ai putea să te gândești la o soluție, ar putea fi prea târziu. Dar când peștele dvs. produce următorul lot de spawns, ați putea încerca o mică experimentare.

Separați ouăle de pește în două sau mai multe tancuri care vor duce la o serie de perechi (o femeie, un bărbat).

  • Modificați nivelul pH al apei
  • Coborâți sau ridicați temperatura
  • Schimbați duritatea apei prin adăugarea de apă mai tare sau moale
  • Încercați să schimbați mai frecvent apa
  • Doar da pește mai mult cameră

Linia de jos

În timp ce doriți să aflați sexul peștelui dvs., asigurați-vă că sunt în siguranță. Încercați să nu le țineți din apă pentru mai mult de 30 de secunde și încercați să nu le răniți în nici un fel încercând să vă dați seama despre ele.

Deci, ați reușit să determinați sexul peștilor voștri? Spuneți-ne în comentariile de mai jos.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a determina sexul peștelui dvs