Cum de a rasa pește tropical de ouă

Școala de lambchop Rasboras (Trigonostigma Espeici) și Glowlight Rasboras (Trigonostigma Hengeli) în acvariu

Scattele de ouă includ multe specii de pești de acvariu tropical - cum ar fi Danios, Barbs, Rasboras, și Tetras. Chiar și goldfishul este printre grupul de pește care își împrăștie ouăle între plante și pietriș, atât în ​​natură, cât și într-un acvariu, oferind în același timp nici o îngrijire părintească! De fapt, având în vedere oportunitatea, cele mai multe specii de pește împrăștiate de ou vor mânca ouăle pe care tocmai le-au pus și fertilizate de îndată ce procesul de reproducere a terminat.

Adeziv și ouă non-adezive

Cele mai multe specii, cum ar fi barburile și tetras, pun ouă adezive care se lipesc de plante așa cum sunt așezate, dar unele, cum ar fi Zebra Danio, pun ouă non-adezive care se încadrează în partea de jos. Mișcarea tipică de reproducere este o urmărire a femeii de către bărbați, însoțită de spasme de ejectare și fertilizare a spermei de ouă și simultană. Activitatea de reproducere poate continua timp de o oră sau, în unele cazuri, ca și în cazul muntelui alb nor, timp de câteva zile, dar câteva ore este, în general, regula. După reproducerea este completă, peștele se întoarce la activitatea lor normală, căutând alimente, inclusiv ouăle proprii. Aproape toate scattererii de ou își vor mânca propriile ouă dacă au fost oferite șansa.

Provocarea de reproducere și creștere a tinerilor

Cu straturi de ouă, provocarea este în reproducerea însăși și apoi creșterea tinerilor. Majoritatea scattererelor de ou care au fost rezervoare și Farm-crescute pentru multe generații va rambursa cu ușurință în condiții de acvariu dacă sunt furnizate calitatea și temperatura corectă a apei. Modificările apei stimulează adesea reproducerea.

Pentru a începe reproducerea, este important să oferiți peștelui cea mai bună mâncare posibilă. Crevetele de saramură vii sunt ideale, dar creveți de saramură înghețată și alimentele uscate prin îngheț, cum ar fi viermii Tubifex sunt prea bune. Dați acest lucru în plus față de o mâncare de bună calitate. Configurați un acvariu de reproducere, de obicei un rezervor de 10 galon, care este de aproximativ jumătate plin de apă de vârstă și are o piatră de aer cu aerare blândă sau un filtru de burete în ea. Adăugați o cantitate mică de pietriș în partea de jos sau chiar pebble-uri sau marmură pentru scattererii de ouă, astfel încât ouăle vor scădea la îndemâna părinților. Pentru peștele care pun ouăle pe plante, puneți rădăcinile multor plante în substrat în jurul periferiei acvariului, lăsând centrul deschis pentru pește să înoate. Plantele cu frunze fine sunt preferabile pentru atașarea ouălor pe. Cea mai mare parte a acestor pești spawn dimineața, astfel încât să ofere condiții scăzute de lumină vor ajuta, de asemenea, reproducerea.

Utilizați mai multe perechi de pești maturi și plasați-le în acvariul de reproducere și, de obicei, în câteva zile, vor începe să se spună. În majoritatea peștilor de împrăștiere a ouă, singura diferență observabilă între bărbați și femei este că femelele vor obține o burtă rotunjită atunci când sunt pline de ouă și gata să se spună. Bărbații vor urmări femelele în jur și vor fertiliza ouăle în timp ce le pune pe plante (pentru speciile de ou adeziv) sau în timp ce le împrăștie printre rocile de pe substrat (ouăle nedezite). Câteva sute de ouă pot fi așezate de fiecare femeie.

Ouăle sunt așezate pe plante sau pe fundul acvariului împrăștiat pe pietriș. Odată ce ouăle se aprinde în sălbăticie, prăjirea (peștele tineri) trebuie să evite canibalismul parental, de obicei ascunzându-se în plante și printre roci, până când vor crește suficient de mare pentru a înota liber. În acvariile, cel mai bine este să scoateți peștele părinte după ce au pus ouăle și lăsați ouăle să tragă și prăjiturile să crească în acvariul de reproducere de la sine.

Hrănirea poate fi cea mai gravă problemă pentru cei neinițiați, deoarece peștele copilului va avea nevoie de alimente foarte frumoase pentru a mânca. Hrănirea Live Infusoria este una dintre cele mai bune alimente pentru peștele pentru copii. LIVE sunt înghețate de saramură Nauplii sunt, de asemenea, mari alimente. Există, de asemenea, alimente comerciale FRY disponibile la magazinele de animale de companie și puteți hrăni mâncarea FLY FLY FLAKE FLY, deoarece acestea sunt mai mari.

Îmbunătățirea metodelor de reproducere

Sunt disponibile multe metode de reproducere și ridicare a diferitelor specii de straturi de ouă. Peștele care trăiesc în habitatul lor natural, provin din diferite condiții de apă, condiții meteorologice, surse alimentare disponibile și alți factori decât atunci când sunt ținute într-un acvariu. Cu toate acestea, dacă nu încercați să reproduceți peștele care au fost colectate în sălbăticie, condițiile de apă de bază de acvariu sunt de obicei potrivite pentru creșterea peștilor tropicali disponibili comercial care au fost crescuți în ferme.

Poate că cel mai bun sfat general este că puține specii sunt, de fapt, în mod deosebit în ceea ce privește condițiile de reproducere reușită, deoarece majoritatea oamenilor cred și că curățenia, peștele sănătos și hrănirea corespunzătoare sunt, de obicei, mai importante decât agitația cu pH, temperatură, lumină, umbră și așa mai departe.

Mai multe scattereri de ou bun pentru a încerca reproducerea

Dacă încercați una sau mai multe dintre aceste specii, veți obține o mai bună înțelegere a naturii și o mai mare apreciere a hobby-ului nostru plăcut. Peștele de creștere vă va ajuta să vă bucurați de marele nostru hobby mai mult în fiecare zi!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a rasa pește tropical de ouă