Cum fac materie de pește: fapte pe care nu le cunoașteți

Cum fac materii de pește

Un pește este o creatură cu sânge rece care locuiește în corpuri proaspete și de apă de mare din întreaga lume. Există sute de tipuri de tipuri de pești în lume și fiecare pește trăiește în regiune la care este cel mai bine adaptat.

Indiferent de diferitele lor soiuri, toți frachele împărtășesc două trăsături comune. Unul, sunt vertebrate, ceea ce înseamnă că toți au o coloană vertebrală. Orice creatură de apă care nu are o coloană vertebrală nu aparține familiei peștilor. Cealaltă trăsătură este că ele sunt pur acvatice, ceea ce înseamnă că trăiesc numai în apă și nu pot supraviețui pe pământ.

Mating de pește

Altele decât aceste trăsături, restul sunt foarte diferite și variază de la pește la pește. Unii pești ca somonul au branhii, anghilele sunt cu sânge cald, rechinii dau naștere tinerilor și mai mult. Variațiile sunt nenumărate și există multe modalități în care se împerechează și se reproducă și.

De fapt, există destul de puține modalități în care pescuiesc colegul și reproduce.

Vârsta de reproducere

Unii pești încep reproducându-se imediat după ce se nasc, în timp ce alții iau mulți ani să se maturizeze și să înceapă reproducerea. În general, cu atât este mai mică dimensiunea peștelui, cu atât mai repede sunt gata să se împerecheze și să se reproducă. Cercetările arată că dimensiunea este un determinant major al împerecherii.

În funcție de dimensiunea și vârsta lor, diferite specii fac din diferite moduri. Să ne uităm la unele dintre aceste moduri interesante de împerechere și reproducere.

LiveBeing

În acest tip de împerechere, femeia este impregnată de unul dintre aripioare dorsale de sex masculin. Sperma este eliberată din aripă și acest lucru intră în corpul feminin al peștelui. În termen de o lună, femeia va elibera un pește eclozat, care este numit și ca pește de larvit sau prăjiți.

Acești pește tineri de larvali sunt pe deplin formați și sunt gata să înoate din momentul în care sunt eclozați. Imediat, încep să caute mâncare, deoarece este necesar pentru supraviețuire. În acest sens, este supraviețuirea celui mai potrivit din momentul în care acești pești sunt eclozați și intră în ape.

În ceea ce privește peștele mamă, ea poate continua să elibereze un pește larval o dată în fiecare lună pentru tot restul vieții, fără prezența unui bărbat! Astfel, în acest tip de împerechere, prezența peștelui masculin este necesară doar o singură dată și după aceea, femeia este suficient de independentă pentru a continua reproducerea pe cont propriu.

Ouă de ouă

La specii cum ar fi peștele de clovn, ambii parteneri sunt implicați în împerecherea și incubarea. De obicei, femeia pune câteva ouă la un moment dat. După aceea, peștii sunt implicați în egală măsură în procesul de fertilizare și incubație.

În categoria de împrăștiere a ouă, peștele feminin se mișcă în jurul împrăștierii ouălor, în timp ce bărbatul urmează aproape în urmă pentru a fertiliza fiecare ou. Atât acești părinți să nu se oprească nici măcar să se hrănească până când toate ouăle sunt eclozate. În spadele de substrate, femelele plătește ouă și folosește saliva să o atace la o suprafață. Bărbatul urmează și fertilizează ouăle. Catfish reproduce în acest mod.

Unii pești fertilizează într-o manieră ciudată. Constructorii de bubblenest, de exemplu, au un mod interesant de a se împerechea. Bărbații suflă bule și femele își pune ouăle în acest bubble. Aceste bule sunt suflate într-un loc în care există oxigen maxim și o sursă de alimente, pentru a crește rata de supraviețuire a descendenților. După incubație, ambii părinți au grijă de cei tineri.

În categoria gustăriei, femelele iau ouă, iar bărbații îi fertilizează. Apoi, unul dintre pești colectează toate ouăle și le păstrează în gură până când sunt eclozate. Câteva exemple de burete sunt Arowana, pește cardinal, somn de mare și pește de maxilar.

Deși locația ouălor și modul în care sunt eclozate variază, procesul de împerechere este același. Femeia pune ouăle, iar bărbatul îi îngrămădește în afara corpului femeii.

Unisexual

Unele specii de pești reproduc de la sine fără ajutorul unui alt partener. Toți acești pești sunt femele și dau naștere numai femeilor. Nu este nevoie de prezența unui bărbat. Aceasta este o formă interesantă de reproducere, deși nu putem numi împerecherea, pentru că se arată că rolul unui spermatozoid este complet absent în procesul de reproducere.

Uneori, femelele se pot împerechea cu pești de sex masculin de o specie diferită (strâns legată), dar spermele nu sunt utilizate pentru reproducere.

Hermafrodiți

Un alt tip interesant de împerechere este atunci când organele sexuale masculine și feminine sunt prezente în același pește. Un bun exemplu de pește hermaphroditic este peștele de clovn.

Există două tipuri de hermafrodiți. În prima categorie, partenerul de sex masculin și de sex feminin, reproduce și pune ouăle. Dar aici este captura! Un pește își poate schimba sexualitatea în orice moment. De exemplu, un pește poate fi născut ca bărbat și câțiva ani mai târziu, poate deveni o femeie. Acest lucru se numește hermafroditism secvențial.

Când bărbatul trece la o femeie, procesul se numește protandy și când o femeie se schimbă într-un bărbat, se numește protogyny. Cu toate acestea, fiecare pește are nevoie de un partener pentru ouă și ouă de vârf.

Clown Fish este un exemplu clasic al acestei forme de hermaphroditism. Orice grup de pește clovn va conține doi pești mari, un bărbat și cealaltă femeie. Restul sunt toți peștii mici care sunt toți bărbații. Acești pești trăiesc între anemonii de mare. Când peștele feminin părăsește grupul, partenerul ei se schimbă la o femeie, iar următorul mare pește mărește dimensiunea pentru a deveni partenerul noului femeie.

În altă specie numită Indo-Pacific Cleaner Wrasse, există doar un pește masculin, în timp ce restul sunt toate femelele. Când peștele de sex masculin frunze sau sunt ucise, femeia devine un bărbat, iar următorul mare pește crește pentru a deveni un partener de împerechere.

Celălalt tip de hermafroditism se numește hermafroditism simultan. După cum sugerează și numele, aceeași specie are organe sexuale și sexuale de sex feminin. Auto-fertilizarea se întâmplă în unele specii, iar ouăle rămân în corpul adultului până când sunt gata să tragă și să iasă pe cont propriu. Adultul îi protejează pe cei tineri până când îmbătrânesc suficient pentru a avea grijă de ei înșiși. Acești tineri pești au, de asemenea, organe sexuale de sex masculin și feminin și continuă procesul. Aceste creaturi nu necesită o altă creatură să se împerecheze și, în acest sens, sunt similare cu unisexuali, dar conțin atât organele sexuale.

În alte exemple de hermafroditism simultan, o creatură poate acționa atât ca bărbat cât și de femeie. Slugii, de exemplu, aparțin acestei categorii. La un moment dat, o creatură își poate expune organul sexual de sex masculin sau feminin, iar celălalt Slug afișează una opusă. Deci, acești doi colegi și produc descendenți. Acest lucru este similar cu procesul normal de împerechere predominant în alte creaturi, cu excepția faptului că peștele poate fi fie bărbat, fie o femeie.

Blocarea in

Unii pești sunt din fericire ca oamenii! Se îmbrățișează reciproc timp de câteva secunde, timp în care sperma de la bărbatul intră în feminină și fertilizează ouăle din ea. După o perioadă de șapte până la zece zile, peștele feminin va pune ouăle și invariabil, ea este cea care protejează hatchling-urile până când sunt suficient de independente pentru a supraviețui singuri.

Difuzați de spaders

În acest tip de împerechere, femeia își va elibera ouăle, iar peștele masculin își va elibera spermele în apă. Ambii pești își eliberează ouăle, cât și sperma în apropiere, dar fertilizarea se întâmplă numai din întâmplare. Nu toate ouăle sunt fertilizate de spermă.

Fry (pește tânăr) care rezultă din acest tip de reproducere este rezistent, puternic și este bine adaptat pentru a supraviețui din prima secundă. Acest lucru se datorează faptului că niciunul dintre părinți nu este în jur pentru a proteja peștele din pericole.

Acest tip de reproducere este numit și reproducerea în masă sau reproducerea sincronă. Câteva exemple de pești care fac parte și reproduce în acest fel sunt medicii, anemone de mare, scoici și viermi ventilatoare.

Pe scurt, este interesant să știți diferitele tipuri de proces de împerechere în pești. Cu toate acestea, înțelegerea acestei diferențe și cunoașterea pe care colegi de pește sunt importante, în special dacă intenționați să aveți un acvariu.

Îmbrăcăminte de tăiere

Este absolut important să învățăm să identificați peștii de sex masculin de la femele din aceeași specie. De asemenea, acest bărbat și femeie ar trebui să fie puse împreună numai atunci când sunt gata să se împerecheze și nu înainte de aceasta, deoarece un pește ar putea ajunge să mănânce celălalt.

De asemenea, ar trebui să știți când să scoateți peștii după ce au pus ouăle. Trebuie să le eliminați imediat, așa că nu mănâncă ouăle sau ar trebui să fie îndepărtate după fertilizare? Părinții vor avea grijă de Fry? Înțelegerea tuturor acestor aspecte este importantă pentru creșterea peștilor și pentru păstrarea lor într-un acvariu.

Cu toate acestea, modelele de reproducere sunt interesante și aruncă o mulțime de lumină și pe procesul de evoluție.

În legătură cu o postare: Cel mai bun acvariu

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum fac materie de pește: fapte pe care nu le cunoașteți