Perle gurami profilul speciilor de pește

Trichogaster Leeri - Pearl Gourami

Perla Gurami nu este doar una dintre cele mai atractive gouramis, ci și unul dintre cele mai abrupte și mai ușor de păstrat. Este un pește de labirint, ceea ce înseamnă că este capabil să respire prin gulparea aerului la suprafața rezervorului. Ca un alt pește de labirint, perla Gurami poate de fapt vocalizați - nu fi surprins dacă auziți animalul dvs. de companie "vorbind" cu zgomotele de mârâire sau de croiere, mai ales atunci când reproducerea sau lupta.

Prezentare speciala

Nume comune: Pearl Gurami, Mozaic Gurami, dantelă Gurami, Diamond Gurami, Leeri Gourami

Nume stiintific: Trichopodus leerii

Dimensiunea adulților: 4.5 inci

Speranța de viață: 4 până la 5 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Osfronemidae
Malaezia, Sumatra, Borneo și Thailanda
Pașnică, dar bărbații pot fi teritoriali
Top, la mijlocul locuitorului
20 de galoane
Omnivore
Bubble Nest Builder
Uşor
5.5 la 7.5
2 până la 30 dh
77 F până la 82 F (25 C până la 28 c)

Origine și distribuție

Această specie provine din Thailanda, Malaezia și Insulele Borneo și Sumatra. Ei preferă apa acidă găsită în mlaștini de jos în apropierea mării. Unele Pearl Gouramis au fost introduse în Singapore și Columbia. Este rar să găsească Gurami Wild Pearl de vânzare ca pește de acvariu, deoarece majoritatea sunt crescute în captivitate.

Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN) Lista roșie a speciilor amenințate enumeră statutul acestei specii ca fiind aproape amenințat datorită consumului de baraj și gestionarea apei, modificări ale ecosistemelor sale naturale din cauza exploatării și recoltării directe a populațiilor sălbatice din acest lucru peşte.

Culori și marcaje

Ca și alții în familia sa, forma corpului este alungită și comprimată lateral. Aripile ventrale sunt lungi și subțiri și au aspectul unor legi lungi. Gura este mică și răsturnată. Perlele și brandurile care acoperă corpul dau o mamă de aspect de perle, de la care își derivă numele. O linie neagră orizontală rulează de la gură la coadă, unde se termină într-un loc.

Tankmates

Pearl Gourami sunt, în general, pești pașnici care se descurcă bine într-o comunitate de rezervoare - totuși, evitați să le păstrați cu cisterții prea agresivi. Există câteva excepții de la această regulă: bărbații, în special, pot fi agresivi față de ceilalți din aceeași specie (sau alte Gouramis în general). Cel mai bine este să păstrați aceste pești cu alții de aproximativ aceeași dimensiune și temperament - pot trăi, de asemenea, fericită cu alte mici Școala de pește. Dacă păstrați mai multe Pearl Gouramis, o grupare bună include un bărbat și mai multe femei.

Pearl Gurami Habitat și îngrijire

Obișnuiți cu vegetația grea în habitatul lor natural, Pearl Gouramis va prospera dacă au condiții similare în acvariu. Plantele plutitoare, iluminatul supus și un substrat întunecat sunt ideale. Deși preferă apă moale, acidă, ele sunt adaptabile la o serie de condiții de apă. Această adaptabilitate și natura lor pașnică le fac bine adaptate la tancurile comunitare.

Pearl Gourami Dieta și hrănirea

Pearl Gouramis va accepta multe alimente și, în general, sunt destul de ușor de alimentat. Flake, congelate și alimente congelate sunt ușor luate. Pentru o sănătate optimă, oferiți legume proaspete, cum ar fi salata, mazărea gătită și spanacul ca parte a unei diete variate. Alimentele vii, cum ar fi viermi, creveți de saramură și viermi de sticlă, sunt un tratament bun și ar trebui să fie utilizate la condiționarea peștilor pentru reproducere.

Creșterea creveților de saramură pentru alimentele de pește

Diferențele dintre sexe

Pearl Gouramis de sex masculin au mai subțiri, mai multe corpuri unghiulare decât femelele. Ele au, de asemenea, aripioare ușor diferite, sport un piept roșu și sunt, în general, mai colorate decât femelele. Bărbații adulți sunt ușor de distins de femele prin colorarea lor profundă roșie-portocalie pe gât și sân. Un alt indiciu este aripiorul dorsal, care este mai lung și mai evident asupra bărbatului decât femeia. Când sunteți gata să se spală, femeia va avea un corp mult mai mare decât bărbații.

Reproducerea perla gurami

Creșterea este relativ simplă. Înainte de reproducere, alimentați perechea live sau congelate creveți de saramură și viermi pentru condiționare. Furnizați o mulțime de plante plutitoare și ridicați temperatura apei la aproximativ 80 de grade Fahrenheit. Reduceți apa în rezervorul de reproducere la un nivel de aproximativ șase centimetri. Când Fry are acces ușor la aerul de suprafață, promovează dezvoltarea normală a organului labirint.

Procesul începe atunci când bărbatul construiește un bubblenest de până la 10 centimetri în diametru în mijlocul plantelor plutitoare - reproducerea va avea loc sub ea. După ce cuibul este complet, va începe să se afișeze la femeie. Pe măsură ce femeia se apropie de cuib, ambele pești pot fi văzute să se atingă reciproc cu ajutorul lor.

În timpul reproducerii, bărbatul își împrăștie corpul în jurul femeii care vor elibera sute de ouă. Pot apărea mai multe reproduceri și se pot produce 200 la 300 de ouă. Ouăle plutesc în sus în cuib și păstori de sex masculin orice umbre. După ce au fost așezate ouăle, femeia este urmărită. Cel mai bine este să o eliminați în acest moment sau ea poate fi grav afectată de bărbatul gardian.

Bărbatul tinde apoi la ouă până când au tras. După aproximativ patru zile, toate prăjiturile (peștele pentru copii) va fi înotul liber, iar bărbatul ar trebui apoi să fie îndepărtat pentru a-l evita greșit tinerii pentru mâncare.

Hrăniți alimentele lichide Fry sau Cultura de infusoria de cateva ori pe zi. Oferă creveți de saramură proaspătă sau înghețată la aproximativ două săptămâni de vârstă. Fără alimente fine de fulgare pot fi oferite odată cu vârsta de aproximativ o lună. Efectuați schimbări de apă la fiecare două până la trei zile. Pe măsură ce prăjiturile crește mai mari, le distribuie între mai multe rezervoare pentru a reduce acumularea letală a deșeurilor. Creșterea slabă sau pierderea bruscă a prăjiturilor se datorează adesea deșeurilor excesive, creând o calitate slabă a apei.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Există multe specii diferite de gurami - toate au marcaje interesante, iar toate sunt pește labirint care pot gâfâia aerul la suprafața rezervorului. Dacă sunteți interesat de rase similare, puteți lua în considerare:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Lista roșie a IUCN a speciilor amenințate: Trichopodus leeriiUniunea Internațională pentru conservarea naturii Lista roșie a speciilor amenințate

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Perle gurami profilul speciilor de pește