Cum să determinați dacă peștele dvs. Betta este un băiat sau o fată

Un pește betta cu marcaje roșii și albastre

Determinarea sexului a Betta pește este, în general, destul de ușor, dar uneori arată suficient de asemănătoare pentru a face o decizie provocatoare. Luând în considerare următoarele caracteristici ar trebui să vă ajute să determinați sexul Betta dvs. Rețineți că peștele juvenil nu poate afișa diferențe sexuale. În mod ideal, comparați specimenele mature ale aceleiași specii și culori și comparați mai mulți factori, mai degrabă decât utilizarea unei singure trăsături pentru a determina sexul.

Culori

Adesea, bărbații sunt mai vii colorați decât femelele - totuși, culoarea nu este un predictor definitiv al genului. Bărbații prezintă în general culori mai vibrante decât femelele, dar femelele pot fi destul de colorate.

Dungi verticale

Femeile Bettas va afișa dungi verticale pe corpul lor atunci când sunt gata să se împerecheze, în timp ce bărbații nu.

Forma corpului

În general, femelele sunt puțin mai scurte și mai mari decât bărbații Bettas. Bărbații au tendința de a avea mai multe corpuri alungite care sunt ușor flatzești, laterale la alta.

Aripioare

Batelul Bettas au aripioare mult mai lungi, uneori la fel de mult ca trei sau patru ori lungimea aripilor femelelor. În timp ce unele soiuri de Bettas au bărbați sportivi scurți (coadă), în majoritatea soiurilor femelele au aripioare cauzate mai scurte, iar bărbații au aripioare mai lungi. Aripile ventrale ale bărbatului sunt considerabil mai lungi și mai groase decât cele ale femeii.

Ouă locală

Femelele mature afișează un "punct de ou" între aripioarele ventrale și anale. Acesta este de fapt ovipositorul, care este folosit pentru a pune ouăle. Masculii rar arată un loc de ouă.

Barbă

Bettas au o membrană sub acoperirea plăcii Gill numită membrana operculară. Această membrană apare ca o "barbă" și este afișată atunci când peștele își răsucește plăcile sale Gill. Bărbații au o barbă mult mai mare, atât de mare încât adesea este vizibilă chiar și atunci când bărbatul nu se aprinde. Femelele au, de asemenea, o barbă, dar este mult mai mică și nu este vizibilă când femeia nu se aprinde.

Bărbați de sex masculin și feminin

Când Bettas Flare, diferențele dintre sexe devin mai evidente. Bărbații afișează o barbă mare, în timp ce femelele au o barbă mult mai mică, mai puțin pronunțată. Femei poate, de asemenea, să-și asume o poziție centrală atunci când se aprinde, o postură pe care bărbații nu o expun.

Trăsături comportamentale

Batelul Bettas sunt poreclați peștii de luptă Siamese pentru un motiv: sunt foarte agresivi unul cu altul și cu feminin Bettas, suficient de violent reducerea duratei lor de viață așteptate. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui să aveți niciodată mai mult de un betta de sex masculin într-un rezervor. Este, de asemenea, recomandat să nu combinați Bettas de sex masculin și de sex feminin într-un acvariu, cu excepția împerecherii.

Agresiune

Femeile Bettas nu sunt aproape luptatorii pe care bărbații nu sunt, dar pot fi agresivi unul față de celălalt și la alți pești. Agresivitatea dintre femele poate fi foarte stresantă, mai ales dacă există doar două femei și unul tinde să-i bată pe celălalt. Din acest motiv, se recomandă ca dacă păstrați mai mult de unul, ar trebuiPăstrați cel puțin cinci femele în același acvariu astfel încât comportamentul agresiv este mai difuzat și nu este îndreptat spre același individ.

Cuiburi de bule

În general, doar bărbați Bettas suflă un cuib de bule. Acesta este un cuib din bule de saliva pe care peștele le creează pe suprafața apei pentru a proteja ouăle în timpul reproducerii. Din nou, acest lucru nu este absolut, ca ocazional o femeie va sufla un cuib de bule. Cu toate acestea, aceste cazuri sunt destul de rare. Masculii creează cuiburi de bule în pregătirea pentru reproducere cu o femeie și vor face cuiburi, chiar dacă nu au nici un partener în rezervor.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să determinați dacă peștele dvs. Betta este un băiat sau o fată