Cum să ai grijă de foc clownfish

Roșu Saddleback Clownfish Closeup cu Anemone de mare - Thailanda

Clownfish au fost făcute celebru de filme Găsindu-l pe Nemo și Găsirea Dory- Vizitatorii de film au aflat că toți clownfish își fac casele înăuntru Anemoni de mare, Sigur de la intruși. Ei au aflat, de asemenea, că clownfish sunt atractive, pești relativ mici de apă sărată, care sunt uneori ținute în acvarii. Cele mai clownfish, cum ar fi Nemo și tatăl său, Marlin, au dungi strălucitoare - focul de foc, totuși, își pierde dungile pe măsură ce crește până la vârsta adultă.

Privire de ansamblu de rasă

Nume comune: Roșu Saddleback, Clownfish de foc, Arddleback Roșu Anemonefish, Șadă roșie Closdfish

Nume stiintific: Amphiprion efipipu

Dimensiunea adulților: 4 inci

Speranța de viață: 6 până la 10 ani în sălbăticie - 18 ani în captivitate

Caracteristici

FamiliePomacentriridae
OrigineOceanul Indian de Est
SocialAgresiv
Nivelul rezervoruluiToate nivelurile
Dimensiunea minimă a rezervorului30 de galoane
DietăOmnivore
CreștereStratul de ouă
ÎngrijireUşor

ph

8.1 până la 8.4

Temperatura

72 F până la 79 f

Origine și distribuție

Clownfishul de foc este nativ la super, recifs, și recifurile la adâncimi de la șase la 50 de picioare în oceanul indian. Este cel mai probabil să se găsească în mările tropicale din Thailanda în Indonezia, iar în apele de pe coastele lui Andaman și Insulele Nicobar, Thailanda, Malaezia și Java și Sumatra în Indonezia. Acești pește preferă apele siloase în care vizibilitatea este scăzută.

Ca toate clownfish, focul de foc trăiesc în și printre anemone de mare, unde se hrănește cu crustacee planctonice, cum ar fi Copepods și Larvei de creveți. Această specie trăiește în general în perechi, locuind două specii de anemone: ENTACMAEA Quadricolor și Heteractis Crispa.

Descriere

Focul Clownfish este singurul closdfish care nu are striparea ca adult. În stadiul minor, aceste pești au între 1 și 3 dungi albe pe corpul și capul lor. Aceste dungi dispar, pe măsură ce peștele crește până la maturitate. În același timp, peștele dezvoltă un loc întunecat sau șa, pe corpul lor altfel roșiatic. Locul crește până când acoperă aproximativ jumătate din pește ca adult. Focul Clownfish are, de asemenea, 10 până la 11 spini dorsali, două spini anal, între 16 și 18 raze moi dorsale și 13 până la 14 raze moi anale.

Tankmates

Focul Clownfish sunt agresivi, mai ales atunci când vă apărăm casele anemone de la alte clownfish. Ei vor lupta cu bucurie de orice pește pe care îl percep ca o amenințare potențială și sunt un pericol pentru speciile mai mici, mai pașnice. În timp ce această specie trăiește în perechi minunate în sălbăticie, puteți fi mai bine să păstrați doar un closdfish de foc, mai degrabă decât să riscați posibilitatea unei bătări de sex masculin și de sex feminin.

Cand alegerea cisterților, Asigurați-vă că oferiți focului de foc cu acces la buttletip anemone (ENTACMAEA Quadricolor) și anemone de etanșare de piele (Heteractis Crispa) sau va încerca să găsească o casă printre polipi de corali și le deteriorează. Alți șuruburi pot include specii similare, similare, similare, cum ar fi Tangs și Wrasse.

Îngrijire și habitat

Acest pește este ideal pentru un rezervor de recif. Dacă nu există o anemonă gazdă disponibilă, se poate imagina în tentaculele de corali de corali de toadstool sau poliți mari. Furnizați un mediu de acvariu cu o mulțime de rocă vii, locuri de ascundere, microalgae și cel puțin o anemonă gazdă.

În timp ce sunt frumoase, clownfish sunt, de asemenea, susceptibile la o varietate de boli. Ele sunt, de asemenea, neobișnuit de sensibile la cupru, care este un ingredient în multe medicamente destinate peștelui. Ca rezultat, va trebui să țineți un ochi apropiat pe animalele de companie clownfish pentru a fi sigur că sunt sănătoși și verificați ingredientele pe orice medicament pe care îl utilizați pentru a trata boala.

Dietă

Un omnivore care ar trebui să aibă o dietă variată, inclusiv produse de alimente și alge. O omnivore marină de înaltă calitate Flake Food Cu aceste elemente pot furniza niveluri adecvate ale acestor substanțe nutritive. Hrăniți de două până la trei ori pe zi. Opțiunile alimentare pot include microalgei, cum ar fi Spirulina, Zooplancton, cum ar fi ciclopii și crustacee mici, cum ar fi Krill, Mysis și Artemia.

Diferențe sexuale

Toți clownfish sunt hermadodiți secvențiali. Cu alte cuvinte, ei se nasc ca bărbați și, pe măsură ce se maturizează, mor în femei. Cel mai mare și mai agresiv pește din grup este o femeie, iar ea este singura femeie care trebuie reproduce. Astfel, dacă o pereche de clovn de foc reproduce, una este o femeie dominantă. Dacă femeia din grup moare, un bărbat juvenil va schimba sexul și va deveni o nouă femeie funcțională. Pentru a determina care dintre o pereche de foc clownfish este femela, pur și simplu caută peștele mai mare.

Creștere

Focul Clownfish sunt ușor de ras într-un acvariu la domiciliu, deși creșterea Fry (Bebelușii) poate fi mai dificilă deoarece sunt atât de mici. O pereche de reproducere va rămâne aproape în rezervor. Femeia își va pune ouăle pe o suprafață plană, iar cuplul își va apăra ouăle de la alții din comunitatea rezervoarelor. Ouăle de foc de foc trasează în opt până la 11 zile (calendarul depinde de temperatura apei). Odată ce ouăle de ouă, va trebui să schimbați prăjirea la un acvariu separat. Fierbul de foc Clownfish Fry pe rotifers și apoi, când sunt un pic mai mare, pe creveți de saramură pentru copii.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să ai grijă de foc clownfish